ΓΑΜΗΛΙΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ LOUISE

Η ΓΑΜΗΛΙΑ ΤΟΥΡΤΑ

Η παράδοση της γαμήλιας τούρτας ξεκίνησε στην Αγγλία ως σύμβολο εορτασμού και κοινωνικής τάξης. Στη μεσαιωνική Αγγλία, οι τούρτες στοιβάζονταν η μία πάνω στην άλλη σε κατά το δυνατόν μεγαλύτερο ύψος ενώ η νύφη και ο γαμπρός έπρεπε να φιληθούν πάνω από την τούρτα. Αν τα κατάφερναν, σήμαινε ότι θα ζούσαν μια ευτυχισμένη ζωή μαζί!

Οι γαμήλιες τούρτες στην Αγγλία παρασκευάζονταν κατά παράδοση από κέικ φρούτων και στοιβάζονταν σε επίπεδα, τα οποία στηρίζονταν σε ενδιάμεσες στήλες (σε αντίθεση με τις τούρτες στην Αμερική όπου κάθε επίπεδο στοιβάζεται απευθείας επάνω στο προηγούμενο). Στη βικτωριανή εποχή, πρόσθεταν λευκό γλάσο ως σύμβολο οικονομικής ευρωστίας και κοινωνικής καταξίωσης.

Σήμερα, τα ζευγάρια επιλέγουν διάφορες γεύσεις και στυλ για την τούρτα τους ανάλογα με τις προσωπικές τους προτιμήσεις, από τούρτες τυριών και απλές τούρτες με λευκό γλάσο έως ολόκληρα τραπέζια με διάφορα γλυκά! Είναι πλέον παράδοση το ζευγάρι να κόβει την τούρτα μαζί και η πράξη αυτή συνεχίζει να συμβολίζει την ένωσή τους και την υπόσχεση να στηρίζει ο ένας τον άλλο.

Η Louise και ο Gian (ΗΒ) κόβουν την τούρτα του γάμου τους. Φωτογραφία του επαγγελματία φωτογράφου γάμων Ross Harvey με χρήση της φωτογραφικής μηχανής D850 και του φακού AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED.

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΧΟΡΟΣ

Μας αρέσει ο πρώτος χορός επειδή είναι η στιγμή που δύο ερωτευμένοι χάνονται ο ένας στην αγκαλιά του άλλου. Παλιά, ο γαμπρός έκλεβε τη νύφη και εντυπωσίαζε τους φίλους του χορεύοντας μαζί της γύρω από τη φωτιά προτού ξεκινήσουν οι εορτασμοί. Η παράδοση έχει επίσης καταβολές από τις επίσημες χοροεσπερίδες της καλής κοινωνίας, όπου οι τιμώμενοι καλεσμένοι (σε αυτήν την περίπτωση η νύφη και ο γαμπρός) άνοιγαν το χορό με ένα βαλς. Τα περισσότερα ζευγάρια σήμερα επιλέγουν ένα αγαπημένο τραγούδι με κάποιο νόημα για τους ίδιους αντί για ένα παραδοσιακό βαλς, ενώ οι πιο τολμηροί μελλόνυμφοι καταφεύγουν σε περίτεχνες χορογραφίες για να εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους τους!

Η Louise και ο Gian (ΗΒ) φιλιούνται κατά τη διάρκεια του πρώτου χορού τους. Φωτογραφία του επαγγελματία φωτογράφου γάμων Ross Harvey με χρήση της φωτογραφικής μηχανής D850 και του φακού AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED.

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ

Στους βρετανικούς γάμους οι ομιλίες συχνά είναι το σημαντικότερο κομμάτι του γεύματος και ακούγονται με απόλαυση, χειροκροτήματα, γέλια και γεμάτα ποτήρια! Ως οικοδεσπότης, ο πατέρας της νύφης ξεκινά με μια πρόποση στη νύφη και το γαμπρό και συχνά εξιστορεί αναμνήσεις από την παιδική ηλικία της νύφης προτού καλωσορίσει το γαμπρό στην οικογένεια και ευχαριστήσει τους καλεσμένους που παρευρίσκονται εκεί. Στη συνέχεια, μιλάει ο γαμπρός, ο οποίος ευχαριστεί την οικογένεια της νύφης, τους καλεσμένους και τους γονείς προτού πλέξει το εγκώμιο της νύφης και ευχαριστήσει τις παράνυμφες που βοήθησαν στις προετοιμασίες της ξεχωριστής αυτής ημέρας.

Η ομιλία του κουμπάρου αναμένεται να προκαλέσει τα περισσότερα γέλια. Αφηγείται στιγμές από το μπάτσελορ πάρτι και συχνά περιλαμβάνει μερικά αστεία, συνήθως εις βάρος του γαμπρού. Το μυστικό είναι να βρεθεί ένας χιουμοριστικός τόνος που έχει απήχηση σε όλους, χωρίς να προσβάλλει κανέναν, προσφέροντας την πιο αξέχαστη ομιλία της ημέρας!

Η βρετανίδα νύφη, Louise, γελάει και κλαίει ταυτόχρονα ακούγοντας τις γαμήλιες ομιλίες. Φωτογραφία του επαγγελματία φωτογράφου γάμων Ross Harvey με χρήση της φωτογραφικής μηχανής D850 και του φακού AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED.