• Nikon Imaging
  • |
  • Ελλάδα
  • |
  • Ευρώπη

18-11-2021

ΓΙΝΕΤΕ ΠΟΛΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΙ. Ο ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΦΑΚΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΕΣΤΙΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ Z ΕΩΣ ΤΩΡΑ

Άμστερνταμ, Ολλανδία, 18 Νοεμβρίου 2021: Σήμερα η Nikon παρουσιάζει τον μικρότερο και ελαφρύτερο φακό σταθερής εστιακής απόστασης σειράς Z που έχει κυκλοφορήσει έως τώρα¹: τον NIKKOR Z 28mm f/2.8. Αυτός ο αφηγητής ιστοριών που είναι μαθημένος στον δρόμο, αποτελεί έναν εξαιρετικό φακό για καθημερινές λήψεις. Ευρύς αλλά όχι υπερβολικά, υπέροχα προσιτός και απροσδόκητα ισχυρός, είναι έτοιμος για όλα, από σκηνές δρόμου έως τοπία και αυθόρμητα πορτραίτα.

Αυτός ο φωτεινός φακός σταθερής εστιακής απόστασης 28 mm εξασφαλίζει εκτεταμένη γωνία προβολής που είναι ιδανική για να εμφανίζεται μεγαλύτερο μέρος της σκηνής, ενώ με την ελάχιστη απόσταση εστίασης 0,19 m που εξασφαλίζει, ο φακός αποτελεί επίσης εξαιρετική επιλογή και για δραματικές κοντινές λήψεις. Η ευρεία μοντούρα Z και το στρογγυλό διάφραγμα f/2,8 συνδυάζονται για να εξασφαλίζουν κορυφαία απόδοση σε χαμηλό φωτισμό, ενώ οι δημιουργοί εικόνων μπορούν να εστιάσουν στο θέμα τους μπροστά από υπέροχα απαλό, φυσικό bokeh.

O NIKKOR Z 28mm f/2.8 διευκολύνει επίσης τη λήψη πανέμορφων πλάνων video. Η εστιακή απόσταση των 28 mm είναι κλασική στον κινηματογράφο και με έναν τόσο ελαφρύ φακό, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει αν θα τραβήξει τα πλάνα με τη φωτογραφική μηχανή στο χέρι ή με βάση ανάρτησης.

Σύνοψη των κύριων χαρακτηριστικών: NIKKOR Z 28mm f/2.8

Φωτεινός ευρυγώνιος φακός f/2,8: εστιακή απόσταση 28 mm που αποτυπώνει ευρυγώνιες λήψεις με πλούσια χρώματα και αντίθεση.
Εξαιρετικά φορητός: ο φακός έχει μήκος περίπου 43 mm και βάρος περίπου155 g. Είναι αρκετά μικρός για να παραμένει συνδεδεμένος στη φωτογραφική μηχανή ή να τον έχετε απλά στην τσέπη σας.
Όμορφο bokeh: η ευρεία μοντούρα Z και το σταθερό στρογγυλό διάφραγμα f/2,8 7 λεπίδων εξασφαλίζουν απίστευτα απαλό bokeh με φυσική εμφάνιση.
Άριστες κοντινές λήψεις: η ελάχιστη απόσταση εστίασης 0,19 m επιτρέπει στους χρήστες να εστιάζουν με ευκρίνεια σε κοντινές αποστάσεις.
Γρήγορο, άηχο AF: με τον εξαιρετικά αθόρυβο μηχανισμό stepping motor και την ενίσχυση του πρόσθετου φωτός που συλλέγει η μοντούρα Z, η εστίαση είναι γρήγορη, ακριβής και αθόρυβη.
Εξαιρετικός για λήψεις video: η αλλαγή γωνίας θέασης κατά την αλλαγή εστίασης μειώνεται σημαντικά, ώστε να μπορείτε να αλλάξετε εστίαση χωρίς να επηρεαστεί η γωνία προβολής της λήψης.
Κροπάρισμα DX 42 mm: παρέχει γωνία προβολής 42 mm όταν χρησιμοποιείται σε φωτογραφική μηχανή mirrorless Nikon Z με φορμά DX.
Εύκολος έλεγχος: ο αθόρυβος δακτύλιος ελέγχου μπορεί να ρυθμιστεί για να επιλέξετε την εστίαση, το διάφραγμα, την αντιστάθμιση έκθεσης ή το ISO.
Αποτελεσματική προστασία: στεγανοποίηση για προστασία από τη σκόνη και τα σταγονίδια νερού.²

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ NIKON

Η Nikon είναι ένας παγκοσμίως κορυφαίος πάροχος προϊόντων και υπηρεσιών απεικόνισης. Η καινοτόμος οπτική τεχνολογία της, τόσο σε καταναλωτικές όσο και επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές, φακούς, αξεσουάρ συστήματος και sports optics, βασίζεται σε περισσότερα από 100 χρόνια εμπειρίας. Η επωνυμία έχει λάβει διεθνή αναγνώριση για τον καθορισμό νέων προτύπων στη σχεδίαση και την απόδοση, με τις επαναστατικές φωτογραφικές μηχανές mirrorless σειράς Z και τους φακούς NIKKOR Z της Nikon, που εκπροσωπούν μια νέα διάσταση οπτικής απόδοσης.

Η Nikon έχει δεσμευθεί στην ηγετική θέση της στην απεικονιστική κουλτούρα και παρέχει σε ορισμένους από τους κορυφαίους οπτικούς καλλιτέχνες στον κόσμο τα μέσα για να αξιοποιήσουν το δημιουργικό δυναμικό τους με εξιστορήσεις που βασίζονται στην εικόνα. Ο βραβευμένος εξοπλισμός που παρέχουμε, δίνει σε φωτογράφους και δημιουργούς video τη δυνατότητα να πραγματοποιούν το δημιουργικό τους όραμα στο μέγιστο βαθμό.

Ως αξιόπιστος συνεργάτης με όραμα, ενώνει τους δημιουργούς περιεχομένου κάθε επιπέδου χάρη στην ενεργή κοινότητά της, την απαράμιλλη τεχνική εξειδίκευση και την πρόσβαση σε εκπαιδευτικούς πόρους, μέσω πρωτοβουλιών όπως το Nikon School.

¹ Μεταξύ των φακών NIKKOR Z σταθερής εστιακής απόστασης για φωτογραφικές μηχανές mirrorless με εναλλάξιμους φακούς, διαθέσιμων στην αγορά έως και τις 18 Νοεμβρίου 2021.
² Δεν παρέχεται εγγύηση ότι ο φακός θα παραμένει ανθεκτικός στη σκόνη και στα σταγονίδια σε όλες τις περιστάσεις και υπό όλες τις συνθήκες.