• Nikon Imaging
  • |
  • Ελλάδα
  • |
  • Ευρώπη

28-10-2021

Η NIKON ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΑ NX TETHER ΚΑΙ NX MOBILEAIR – ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΡΟΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ

Άμστερνταμ, Ολλανδία, 28 Οκτωβρίου 2021: Η Nikon είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την κυκλοφορία του NX MobileAir, μια εφαρμογή smartphone που μεταφέρει αυτόματα εικόνες που λαμβάνονται με ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές Nikon σε διακομιστή FTP (File Transfer Protocol) χωρίς χρήση υπολογιστή. Ανακοίνωσε επίσης την κυκλοφορία του NX Tether, ένα εύκολο λογισμικό λήψης σε σύνδεση* για ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές Nikon, με το οποίο είναι δυνατή η ρύθμιση της φωτογραφικής μηχανής από τον υπολογιστή και υποστηρίζει την απομακρυσμένη λήψη.

NX MobileAir

NX Tether

Το NX MobileAir είναι μια εφαρμογή smartphone που παρέχει αποτελεσματικά τη γρήγορη παράδοση εικόνας και αξιοπιστία που απαιτείται από τους επαγγελματίες φωτογράφους κατά τις επιτόπου λήψεις τους. Συνδέοντας μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Nikon με ένα smartphone μέσω καλωδίου USB, γίνεται αυτόματα μεταφορά των εικόνων σε μια έξυπνη συσκευή με την προσθήκη μεταδεδομένων IPTC (International Press Telecommunications Council), άμεσα κατά τη στιγμή λήψης της φωτογραφίας.

Η ροή εργασιών από τη λήψη ως την παράδοση επιταχύνεται με την υποστήριξη της μεταφοράς εικόνων σε ένα διακομιστή FTP που έχει ήδη εγγραφεί εντός της εφαρμογής. Παράλληλα με αυτό, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ αυτόματης και χειροκίνητης μεταφοράς ανάλογα με την περίσταση, να επιλέγουν μη αυτόματα εικόνες για επεξεργασία και μεταφορά ή να μεταφέρουν φωνητικά υπομνήματα μαζί με εικόνες σε μια έξυπνη συσκευή και να επεξεργάζονται τα στοιχεία IPTC κατά την αναπαραγωγή των υπομνημάτων.

Επιπρόσθετα, η εφαρμογή υποστηρίζει τη μεταφορά σε διακομιστή FTP τυχόν εικόνων που έχουν αποθηκευτεί σε έξυπνες συσκευές ή που έχουν ληφθεί από ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές τρίτων κατασκευαστών. Ακόμη και σε περιπτώσεις όπου δεν είναι δυνατόν να έχετε μαζί σας υπολογιστή, ή όπου είναι δύσκολο να τοποθετήσετε κάποιον υπολογιστή, οι χρήστες μπορούν να κάνουν εύκολα την επεξεργασία με τις έξυπνες συσκευές τους, βελτιώνοντας την αποδοτικότητα της εργασίας.

Το NX Tether είναι ένα λογισμικό υπολογιστών που παρέχει στους φωτογράφους τη δυνατότητα να συνδέσουν τη φωτογραφική μηχανή Nikon που διαθέτουν σε έναν υπολογιστή μέσω USB, ασύρματα ή μέσω ενσύρματου LAN. Καθώς το περιβάλλον εργασίας χρήστη περιλαμβάνει απλή και περιεκτική διάταξη με τις βασικές ρυθμίσεις που απαιτούνται για τις λήψεις σε σύνδεση, η ρύθμιση της φωτογραφικής μηχανής γίνεται με ελάχιστες επιλογές. Ο πίνακας λειτουργίας μπορεί να ελαχιστοποιηθεί, ώστε οι εικόνες να μπορούν να προβληθούν με λιγότερους περισπασμούς.

Επιπλέον, ειδοποιεί τους χρήστες για τυχόν προβλήματα όπως σφάλματα μεταφοράς τόσο με ηχητικά όσο και με οπτικά μηνύματα. Έτσι οι φωτογράφοι μπορούν να επικεντρώνονται στις λήψεις τους με λιγότερα πράγματα για να τους ανησυχούν, ακόμη και όταν εργάζονται μακριά από υπολογιστή. Το λογισμικό λειτουργεί άψογα με το NX Studio της Nikon καθώς και με εργαλεία επεξεργασίας τρίτων κατασκευαστών, όπως τα Lightroom, Photoshop και CaptureOne, παρέχοντας μια πλήρως ομαλή ροή εργασίας για λήψεις σε σύνδεση.

Μπορείτε να κάνετε λήψη το λογισμικού NX Tether από τo Κέντρο λήψεων της Nikon.
Η εφαρμογή NX MobileAir θα είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη στο Google Play και το App Store το 2022.

Στις 7.00 μ.μ. σήμερα, θα γίνει μια σύντομη ζωντανή μετάδοση από το κανάλι της Nikon Europe στο YouTube και θα περιλαμβάνει ζωντανή ομιλία και Ερωτήσεις και Απαντήσεις σχετικά με την τελευταία κυκλοφορία της Z 9.

Παράλληλα, η Nikon θα πραγματοποιήσει μια δωρεάν εικονική εκδήλωση την επόμενη εβδομάδα για να τιμήσει το σύνολο της σειράς Z και τη Z 9, το κορυφαίο μοντέλο της Nikon που κυκλοφόρησε στις 28 Οκτωβρίου. Η Nikon θα πραγματοποιήσει την εκδήλωση #NikonDays στις 5 Νοεμβρίου και θα παρέχει μια ματιά πίσω από τα παρασκήνια του προϊόντος με επιφανείς φωτογράφους και ειδικούς της Nikon, μέσω συνεδριών και σεμιναρίων. Συνιστάται η έγκαιρη εγγραφή και οι επισκέπτες μπορούν να εγγραφούν εδώ https://nikondays.nikoneurope.com

Κύρια χαρακτηριστικά του NX MobileAir

• Υποστηρίζει τη μη αυτόματη μεταφορά σε έξυπνη συσκευή κατά την επιλογή συγκεκριμένων εικόνων.
• Μπορεί να δημιουργηθεί απεριόριστος αριθμός άλμπουμ.
• Παρέχεται αξιόπιστη και γρήγορη μεταφορά εικόνων μέσω ενσύρματης σύνδεσης USB, χωρίς να απαιτούνται ρυθμίσεις στη φωτογραφική μηχανή**.
• Υποστηρίζει το γρήγορο πρότυπο επικοινωνίας κινητών δικτύων 5G.
• Διαθέτει αποτελεσματικές ρυθμίσεις για την πρόληψη σφαλμάτων λειτουργίας, όπως κλείδωμα οθόνης κατά τη λειτουργία και απενεργοποίηση της αναστολής λειτουργίας/αυτόματου κλειδώματος σε έξυπνη συσκευή καθώς και λειτουργία επανάληψης αποστολής σε περίπτωση σφάλματος εισαγωγής.
• Τα μεταδεδομένα IPTC και οι ρυθμίσεις μεταφόρτωσης FTP μπορούν να οριστούν για μεμονωμένα άλμπουμ.
• Διαθέτει οθόνη κατάστασης επεξεργασίας κατά τη μεταφορά FTP.
• Μπορούν να εισαχθούν προεπιλογές IPTC που έχουν δημιουργηθεί σε υπολογιστή και να εξαχθούν προεπιλογές IPTC που δημιουργήθηκαν μέσα στην εφαρμογή.

Κύρια χαρακτηριστικά του NX Tether

• Διατίθεται για λήψη και χρήση δωρεάν.
• Διαθέτει τα ίδια εικονίδια λειτουργίας που χρησιμοποιούνται στα περιβάλλοντα εργασίας των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών Nikon, υποστηρίζοντας τη διαισθητική λειτουργία.
• Υποστηρίζει μια λειτουργία που ενημερώνει τους χρήστες για τυχόν σφάλματα μεταφοράς τόσο με ηχητικά όσο και με οπτικά μηνύματα.

Δείτε τη σελίδα λήψης εδώ για τις εκδόσεις λογισμικού, τα υποστηριζόμενα λειτουργικά συστήματα (OS) και τη συμβατότητα φωτογραφικών μηχανών.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά, η σχεδίαση, το όνομα του προϊόντος και τα παρεχόμενα εξαρτήματα ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα ή την περιοχή. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά και ο εξοπλισμός ενδέχεται να τροποποιηθούν χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση ή υποχρέωση από την πλευρά του κατασκευαστή.

* Η διαδικασία σύνδεσης μιας φωτογραφικής μηχανές σε υπολογιστή ή tablet και επιβεβαίωση των εικόνων στην οθόνη σε πραγματικό χρόνο καθώς γίνεται λήψη τους
** Μόνο κατά τη σύνδεση με έξυπνη συσκευή συμβατή με Android. Είναι απαραίτητο να αλλάξετε τη ρύθμιση του μενού δικτύου κατά τη σύνδεση με iPhone

Πληροφορίες για τη Nikon

Η Nikon είναι ένας παγκοσμίως κορυφαίος πάροχος προϊόντων και υπηρεσιών απεικόνισης. Η καινοτόμος οπτική τεχνολογία της, τόσο σε καταναλωτικές όσο και επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές, φακούς και αξεσουάρ συστήματος, βασίζεται σε περισσότερα από 100 χρόνια εμπειρίας. Η επωνυμία έχει λάβει διεθνή αναγνώριση για τον καθορισμό νέων προτύπων στη σχεδίαση και την απόδοση, με τις επαναστατικές φωτογραφικές μηχανές mirrorless σειράς Z και τους φακούς NIKKOR Z της Nikon, που εκπροσωπούν μια νέα διάσταση οπτικής απόδοσης.

Η Nikon έχει δεσμευθεί στην ηγετική θέση της στην απεικονιστική κουλτούρα και παρέχει σε ορισμένους από τους κορυφαίους οπτικούς καλλιτέχνες στον κόσμο τα μέσα για να αξιοποιήσουν το δημιουργικό δυναμικό τους με εξιστορήσεις που βασίζονται στην εικόνα. Ο βραβευμένος εξοπλισμός που παρέχουμε, δίνει σε φωτογράφους και δημιουργούς video τη δυνατότητα να πραγματοποιούν το δημιουργικό τους όραμα στο μέγιστο βαθμό.

Ως αξιόπιστος συνεργάτης με όραμα, ενώνει τους δημιουργούς περιεχομένου κάθε επιπέδου χάρη στην ενεργή κοινότητά της, την απαράμιλλη τεχνική εξειδίκευση και την πρόσβαση σε εκπαιδευτικούς πόρους, μέσω πρωτοβουλιών όπως το Nikon School.