• Nikon Imaging
  • |
  • Ελλάδα
  • |
  • Ευρώπη

29-06-2022

ΕΠΙΤΥΧΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S

Άμστερνταμ, Ολλανδία, 29 Ιουνίου 2022: Σήμερα η Nikon είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την κυκλοφορία ενός νέου υπερτηλεφακού σταθερής εστιακής απόστασης, του NIKKOR Z 400m f/4.5 VR S. Σχεδιασμένος για εξαιρετική φορητότητα, αυτός ο φακός επιτρέπει στους φωτογράφους να εκμεταλλεύονται την εστιακή απόσταση 400 mm και την εκπληκτική ποιότητα εικόνας S-line που παρέχει σε ένα ελαφρύ πακέτο για ευκολία στα ταξίδια.

Άγρια ζωή, αθλήματα, γρήγορη δράση, μακρινά πορτρέτα. Με το μεγάλο εύρος, τη φωτεινή ανάλυση και τον άνετο χειρισμό του, αυτός ο ανθεκτικός αλλά compact και ελαφρύς υπερτηλεφακός κάνει πολύ περισσότερες λήψεις πλέον δυνατές. Με βάρος μόλις 1245 g (περίπου) και με συνολικό μήκος μόλις 234,5 mm, η απίστευτα φορητή κατασκευή του τοποθετεί τον NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S σταθερά σε μια δική του κατηγορία. Οι φωτογράφοι μπορούν ακόμη και να κρατούν αυτόν τον υπερ-τηλεφακό προσαρτημένο στη φωτογραφική μηχανή τους όταν περπατούν, ώστε να μπορούν να πάνε πιο εύκολα στα καλύτερα σημεία για λήψη.

Τόσο για τις φωτογραφίες όσο και για τα video, η ισχύς ανάλυσης αυτού του φακού S-line εξασφαλίζει εικόνες με πανέμορφο bokeh, χρώμα, αντίθεση και καθαρότητα. Το ισχυρό ενσωματωμένο στον φακό οπτικό VR της Nikon διατηρεί τις λήψεις σταθερές, ενώ το Συγχρονισμένο VR αποδίδει έως 6 στοπ αντιστάθμισης όταν αυτός ο φακός χρησιμοποιείται με τη Z 9. Το μέγιστο διάφραγμα f/4,5 δίνει πολλές ευκαιρίες για δημιουργική εργασία με το διαθέσιμο φως και η απόδοση AF είναι γρήγορη, ακριβής και εξαιρετικά αθόρυβη. Επιπλέον, αυτός ο υπερ-τηλεφακός υποστηρίζει τη χρήση τηλεμετατροπέων Z, οι οποίοι μπορούν να επεκτείνουν το εύρος στα 560 mm ή 800 mm.

Η ισορροπημένη σχεδίαση διατηρεί το κέντρο βάρους αυτού του φακού πιο κοντά σε εκείνο του σώματος της φωτογραφικής μηχανής, διευκολύνοντας την παρακολούθηση και τις πανοραμικές λήψεις και εξασφαλίζοντας ομαλό σταμάτημα. Οι φωτογράφοι μπορούν επίσης να κρατούν τον φακό σε πιο άνετη θέση κατά τις λήψεις με τη φωτογραφική μηχανή στο χέρι και να βρεθούν στη θέση τους πιο γρήγορα για να αποτυπώσουν φευγαλέες στιγμές. Τα χειριστήρια είναι πλήρως προσαρμόσιμα και η προηγμένη στεγανοποίηση προστατεύει τόσο τον φακό όσο και τη φωτογραφική μηχανή.

Ο Zurab Kiknadze, Διευθυντής Προϊόντων της Nikon Europe, δήλωσε: «Αυτός ο συναρπαστικός νέος φακός 400 mm σάς επιτρέπει να οδηγήσετε τις λήψεις με υπερ-τηλεφακό σε ένα νέο επίπεδο ρευστότητας και απόκρισης. Ό,τι κι αν αποτυπώνετε, το επίπεδο ισορροπίας και χειρισμού εδώ σημαίνει ότι καμία λήψη δεν είναι πλέον πέρα από τις δυνατότητές σας. Επιπρόσθετα, θα έχετε μικρότερο βάρος εξοπλισμού όταν πεζοπορείτε σε μεγάλες αποστάσεις για να βρείτε το καλύτερο σημείο για τη λήψη ή το θέμα σας».

Σύνοψη βασικών λειτουργιών: NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S

Υπέρ φορητός υπερ-τηλεφακός: εστιακή απόσταση 400 mm. Ζυγίζει μόλις 1245 g (περίπου), με συνολικό μήκος μόλις 234,5 mm.
Τέλεια ισορροπημένος: το κέντρο βάρους αυτού του φακού είναι πιο κοντά σε εκείνο του σώματος της φωτογραφικής μηχανής, διευκολύνοντας τις πανοραμικές λήψεις και εξασφαλίζοντας ομαλό σταμάτημα.
Μέγιστο διάφραγμα f/4,5 : το όμορφο bokeh και το δραματικό βάθος πεδίου σάς επιτρέπουν να απομονώνετε θέματα από τον περίπλοκο φόντο τους. Η γρήγορη δράση παγώνει εύκολα.
Οπτικά στοιχεία υψηλής απόδοσης: Η νανοκρυσταλλική επίστρωση της Nikon μειώνει σημαντικά τα διπλά είδωλα και τις αντανακλάσεις. Τα γυάλινα στοιχεία Super ED, ED και SR ελέγχουν τη χρωματική εκτροπή από το κέντρο έως το άκρο της εικόνας.
Γρήγορη και αθόρυβη εστίαση: Η αυτόματη εστίαση είναι γρήγορη, ακριβής και εξαιρετικά αθόρυβη – η παρακολούθηση είναι ομαλή είτε τραβάτε αγώνες ταχύτητας, είτε πτηνά ή άλλα άγρια ζώα.
Εντυπωσιακή σταθερότητα: Το πανίσχυρο οπτικό VR εντός φακού της Nikon προσφέρει πλεονέκτημα 5,5 στοπ.¹ Εάν χρησιμοποιηθεί με τη Z 9, το Συγχρονισμένο VR εξασφαλίζει αντιστάθμιση που φτάνει έως και 6,0 στοπ.²
Προσαρμόσιμος έλεγχος: αντιστοιχίστε λειτουργίες στα βολικά τοποθετημένα κουμπιά L-Fn και στον αθόρυβο δακτύλιο ελέγχου. Χρησιμοποιήστε το κουμπί ρύθμισης μνήμης για να αποθηκεύετε τις αποστάσεις εστίασης.³
Εκτενής στεγανοποίηση: Η στεγανοποίηση και ένας ελαστικός δακτύλιος κρατούν τη σκόνη, τη βρομιά και την υγρασία μακριά από όλα τα κινούμενα μέρη. Η επίστρωση φθορίου της Nikon και διευκολύνει τον καθαρισμό του μπροστινού στοιχείου του φακού.⁴
Συμβατότητα με τηλεμετατροπέα: επεκτείνετε την απόσταση στα 560 mm με έναν ΤΗΛΕΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑ Z TC-1,4x ή στα 800 mm με έναν ΤΗΛΕΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑ Z TC-2,0x.

Πληροφορίες για τη Nikon

Η Nikon είναι ένας παγκοσμίως κορυφαίος πάροχος προϊόντων και υπηρεσιών απεικόνισης. Η καινοτόμος οπτική τεχνολογία της, τόσο σε καταναλωτικές όσο και επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές, φακούς, αξεσουάρ συστήματος και sports optics και ψυχαγωγικά οπτικά συστήματα, βασίζεται σε περισσότερα από 100 χρόνια εμπειρίας. Η επωνυμία έχει λάβει διεθνή αναγνώριση για τον καθορισμό νέων προτύπων στη σχεδίαση και την απόδοση, με τις επαναστατικές φωτογραφικές μηχανές mirrorless σειράς Z και τους φακούς NIKKOR Z της Nikon, που εκπροσωπούν μια νέα διάσταση οπτικής απόδοσης.

Η Nikon έχει δεσμευθεί στην ηγετική θέση της στην απεικονιστική κουλτούρα και παρέχει σε ορισμένους από τους κορυφαίους οπτικούς καλλιτέχνες στον κόσμο τα μέσα για να αξιοποιήσουν το δημιουργικό δυναμικό τους με εξιστορήσεις που βασίζονται στην εικόνα. Ο βραβευμένος φωτογραφικός εξοπλισμός που παρέχουμε, δίνει σε φωτογράφους και δημιουργούς video τη δυνατότητα να πραγματοποιούν το δημιουργικό τους όραμα στο μέγιστο βαθμό. Τα βραβευμένα ψυχαγωγικά οπτικά συστήματα και συστήματα sports optics της Nikon φέρνουν τον κόσμο πιο κοντά σε εσάς με δραστηριότητες που κυμαίνονται από την παρατήρηση πουλιών έως το θέατρο, το γκολφ και τα ταξίδια.

Ως αξιόπιστος συνεργάτης με όραμα, η Nikon ενώνει τους δημιουργούς περιεχομένου κάθε επιπέδου χάρη στην ενεργή κοινότητά της, την απαράμιλλη τεχνική εξειδίκευση και την πρόσβαση σε εκπαιδευτικούς πόρους, μέσω πρωτοβουλιών όπως το Nikon School.

¹ Με βάση τα πρότυπα CIPA: σε λειτουργία NORMAL, επιτυγχάνεται αντιστάθμιση 5,5 στοπ όταν ο φακός συνδέεται με φωτογραφική μηχανή mirrorless εξοπλισμένη με αισθητήρα εικόνας φορμά φιλμ 35 mm.
² επιτυγχάνεται αντιστάθμιση 6,0 στοπ όταν ο φακός χρησιμοποιείται με τη Z 9 και το Συγχρονισμένο VR είναι ενεργοποιημένο.
³ Το κουμπί ρύθμισης μνήμης μπορεί να ενεργοποιηθεί μετά από ενημέρωση υλικολογισμικού.
⁴ Δεν παρέχεται εγγύηση ότι ο φακός θα παραμένει ανθεκτικός στη σκόνη και τα σταγονίδια σε όλες τις περιστάσεις και υπό όλες τις συνθήκες.