• Nikon Imaging
  • |
  • Ελλάδα
  • |
  • Ευρώπη

16-05-2022

Η NIKON ΚΕΡΔΙΣΕ ΠΕΝΤΕ ΒΡΑΒΕΙΑ RED DOT ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ «BEST OF THE BEST» ΓΙΑ ΤΗ Z 9

Άμστερνταμ, Ολλανδία, 16 Μαΐου 2022: Σήμερα η Nikon Europe είναι στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι πέντε από τα προϊόντα της βραβεύτηκαν με το «Red Dot Award: Product Design 2022». Ήταν μια ιδιαίτερα επιτυχημένη χρονιά για τη Nikon, καθώς το κορυφαίο μοντέλο φωτογραφικής μηχανής mirrorless πλήρους κάδρου της Nikon, η Z 9, βραβεύτηκε ως «Best of the Best» (Η καλύτερη όλων). Βραβεύτηκαν επίσης η όμορφα σχεδιασμένη Z fc και ο μεσαίος τηλεφακός micro NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S της Nikon.

Σε αυτόν τον παγκόσμιο διαγωνισμό σχεδίασης υποβλήθηκαν προϊόντα από 60 χώρες και, στη συνέχεια, αξιολογήθηκαν από ένα πάνελ έγκριτων ειδικών της σχεδίασης από όλο τον κόσμο. Ο βαθμός καινοτομίας, η λειτουργικότητα, η εργονομία και η ανθεκτικότητα λήφθηκαν υπόψη κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αξιολόγησης πριν ανακοινωθούν οι νικητές.

Τα προϊόντα που βραβεύτηκαν θα παρουσιαστούν αργότερα αυτό το έτος σε μια αποκλειστική έκθεση που θα γίνει στο Red Dot Design Museum στο Έσσεν της Γερμανίας.

Μεταξύ των προϊόντων της Nikon που διακρίθηκαν στα βραβεία «Red Dot Award: Product Design 2022» είναι τα εξής:

NIKON Z 9, ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ «BEST OF THE BEST»

Η Z 9 είναι το πιο προηγμένο κορυφαίο μοντέλο φωτογραφικής μηχανής που έχει κυκλοφορήσει από τη Nikon έως τώρα. Σχεδιασμένη για όσους επεκτείνουν τα όρια της φωτογράφισης και της βιντεογράφησης, η Z 9 ταιριάζει σε επαγγελματίες φωτορεπόρτερ που ασχολούνται με άγρια φύση ή αθλήματα όπου απαιτείται κορυφαία λειτουργία EVF και AF καθώς και εντυπωσιακά διαπιστευτήρια ανθεκτικότητας. Η εκπληκτική ισχύς απεικόνισης της Z 9 επιτρέπει στους χρήστες να καταγράφουν ασυναγώνιστα video πλήρους κάδρου 8K 24p έως 60p και 4K 24p έως 120p και Time-lapse video στη φωτογραφική μηχανή, επιτρέποντας στους χρήστες να αναδείξουν την πλήρη δημιουργικότητά τους.

NIKON Z FC

Η μοναδική, κομψή και με υψηλό αντίκτυπο φωτογραφική μηχανή mirrorless Z fc της Nikon είναι κατασκευασμένη για την τελειότητα, συνδυάζοντας την εντυπωσιακή ρετρό σχεδίαση με πρωτοποριακή καινοτομία. Αντλώντας από την κληρονομιά της Nikon και το αξεπέραστο ιστορικό των καινοτομιών της, η Z fc έχει σχεδιαστεί με έμπνευση την FM2, τη θρυλική φωτογραφική μηχανή SLR με φιλμ της Nikon που κυκλοφόρησε το 1982. Συνδυάζοντας το αυθεντικό στιλ και την απόδοση, με τα προηγμένα χαρακτηριστικά της, είναι εγγυημένο ότι τόσο οι φωτογράφοι όσο και οι λάτρεις της φωτογραφίας θα εντυπωσιάζουν με τις φωτογραφίες τους, μετατρέποντας τις καθημερινές στιγμές σε εντυπωσιακές εικόνες. 

ΜΕΣΑΙΟΣ ΤΗΛΕΦΑΚΟΣ MICRO NIKKOR Z MC 105MM F/2.8 VR S

Ο NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S είναι ένας επαγγελματικός φακός macro S-line που μπορεί να αποδώσει εντυπωσιακή λεπτομέρεια για επαναστατικό βάθος και καθαρότητα. Βελτιστοποιημένος για τις λήψεις macro τόσο φωτογραφιών όσο και video και με γωνία προβολής που κυμαίνεται από μεσαία έως τηλεφακού, αυτός ο φακός είναι επίσης εξαιρετικός για τις λήψεις πορτραίτων: η ευκρίνεια και η αντίθεση είναι εκπληκτικές και το ίδιο ισχύει και για το bokeh. 

ΥΠΕΡΤΗΛΕΦΑΚΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΕΣΤΙΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ NIKKOR Z 400MM F/2.8 TC VR S

Ο NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S εξασφαλίζει ρεαλιστικές και εξαιρετικές εικόνες επιτυγχάνοντας όμορφο bokeh και υψηλή ανάλυση. Διαθέτοντας ενσωματωμένο τηλεμετατροπέα 1,4x και νέα επίστρωση που παρέχει την υψηλότερη αντιανακλαστική απόδοση στην ιστορία των NIKKOR, ο NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S υποστηρίζει πλήρως τη δημιουργική απεικονιστική έκφραση των επαγγελματιών φωτογράφων.

ΟΡΘΙΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ECLIPSE SI

Το όρθιο μικροσκόπιο ECLIPSE Si περιλαμβάνει μια σειρά από έξυπνα χαρακτηριστικά εξοικονόμησης χρόνου, αυτόματη λειτουργία αυτόματης απενεργοποίησης και εργονομικό σχεδιασμό για τη μείωση της σωματικής καταπόνησης που προκαλείται από την παρατεταμένη χρήση μικροσκοπίου. Επιπλέον, με τις δυνατότητες απομακρυσμένης κοινής χρήσης εικόνων, το ECLIPSE Si είναι ιδανικό για τη χρήση εικονικής συμβουλευτικής και διδασκαλίας.

Το βραβείο Red Dot Design Award απονέμεται στα πλαίσια ενός παγκόσμιου διαγωνισμού όπου αναγνωρίζονται τα κορυφαία επιτεύγματα σχεδίασης και επιχειρήσεων και έχει πλούσια ιστορία 67 ετών. Επισκεφθείτε την τοποθεσία web για περισσότερες πληροφορίες https://www.red-dot.org/

Πληροφορίες για τη Nikon

Η Nikon είναι ένας παγκοσμίως κορυφαίος πάροχος προϊόντων και υπηρεσιών απεικόνισης. Η καινοτόμος οπτική τεχνολογία της, τόσο σε καταναλωτικές όσο και επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές, φακούς, αξεσουάρ συστήματος και sports optics και ψυχαγωγικά οπτικά συστήματα, βασίζεται σε περισσότερα από 100 χρόνια εμπειρίας. Η επωνυμία έχει λάβει διεθνή αναγνώριση για τον καθορισμό νέων προτύπων στη σχεδίαση και την απόδοση, με τις επαναστατικές φωτογραφικές μηχανές mirrorless σειράς Z και τους φακούς NIKKOR Z της Nikon, που εκπροσωπούν μια νέα διάσταση οπτικής απόδοσης.
Η Nikon έχει δεσμευθεί στην ηγετική θέση της στην απεικονιστική κουλτούρα και παρέχει σε ορισμένους από τους κορυφαίους οπτικούς καλλιτέχνες στον κόσμο τα μέσα για να αξιοποιήσουν το δημιουργικό δυναμικό τους με εξιστορήσεις που βασίζονται στην εικόνα. Ο βραβευμένος φωτογραφικός εξοπλισμός που παρέχουμε, δίνει σε φωτογράφους και δημιουργούς video τη δυνατότητα να πραγματοποιούν το δημιουργικό τους όραμα στο μέγιστο βαθμό. Τα βραβευμένα ψυχαγωγικά οπτικά συστήματα και συστήματα sports optics της Nikon φέρνουν τον κόσμο πιο κοντά σε εσάς με δραστηριότητες που κυμαίνονται από την παρατήρηση πουλιών έως το θέατρο, το γκολφ και τα ταξίδια.

Ως αξιόπιστος συνεργάτης με όραμα, η Nikon ενώνει τους δημιουργούς περιεχομένου κάθε επιπέδου χάρη στην ενεργή κοινότητά της, την απαράμιλλη τεχνική εξειδίκευση και την πρόσβαση σε εκπαιδευτικούς πόρους, μέσω πρωτοβουλιών όπως το Nikon School.