• Nikon Imaging
  • |
  • Ελλάδα
  • |
  • Ευρώπη

06-04-2022

Η NIKON ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΦΟΡΗΤΟ NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S

Άμστερνταμ, Ολλανδία, 6 Απριλίου 2022: Σήμερα, η Nikon είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει έναν μοναδικά φορητό υπερ-τηλεφακό πλήρους κάδρου σταθερής εστιακής απόστασης, τον NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S. Φωτογραφίσεις πουλιών, άγριας φύσης, αεροσκαφών, μηχανοκίνητων και χειμερινών αθλημάτων: αυτός ο ανθεκτικός αλλά μοναδικά ελαφρύς φακός S-line φέρνει τον δυναμισμό των απομακρυσμένων θεμάτων πιο κοντά με συναρπαστική καθαρότητα. Οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν τα θέματα που κινούνται απρόβλεπτα με μια ρευστότητα που πρώτη φορά είναι δυνατή στα 800 mm, διευρύνοντας παράλληλα τις δημιουργικές δυνατότητές τους με σταθερές λήψεις με τη φωτογραφική μηχανή στο χέρι.

Από αετούς που κυνηγούν έως αεροπλάνα που κάνουν ελιγμούς ή εκπληκτική ισχύς ανάλυσης αυτού του φακού S-line φέρνει των δυναμισμό των μακρινών θεμάτων κοντά με εντυπωσιακή καθαρότητα. Η ποιότητα της εικόνας είναι απόλυτα ευκρινής, τόσο στις φωτογραφίες όσο και στα video και η απόδοση AF είναι εξαιρετικά γρήγορη, ομαλή και αξιόπιστη. Το ενσωματωμένο στον φακό οπτικό VR διατηρεί τις λήψεις σταθερές και το Συγχρονισμένα VR αποδίδει έως 5,5 στοπ αντιστάθμισης όταν αυτός ο φακός χρησιμοποιείται με τη Z 9. Επιπλέον, αυτός ο υπερ-τηλεφακός υποστηρίζει τη χρήση τηλεμετατροπέων Z, οι οποίοι μπορούν να επεκτείνουν το εύρος στα 1120 mm ή 1600 mm.

Χάρη στην ισορροπημένη, ελαφριά σχεδίασή του, που καθίσταται δυνατή χάρις στη μοντούρα Z και τη χρήση στοιχείου φακού Phase Fresnel (PF), οι χρήστες μπορούν να βγάλουν με βεβαιότητα τον NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S από το τρίποδο και να πραγματοποιήσουν λήψης με τη φωτογραφική μηχανή στο χέρι. Αυτός ο φακός mirrorless είναι περίπου 2,3 kg ελαφρύτερος και έχει 16% μικρότερο μήκος από τον αντίστοιχο φακό μοντούρας F, ενώ το κέντρο βάρους του είναι πιο κοντά στο κυρίως μέρος της φωτογραφικής μηχανή, για μεγαλύτερη ευκολία στις πανοραμικές λήψεις και ομαλά σταματήματα. Οι φωτογράφοι μπορούν να προσαρμόσουν τα χειριστήρια και η προηγμένη στεγανοποίηση προστατεύει τόσο τον φακό όσο και τη φωτογραφική μηχανή.

Ο Zurab Kiknadze, Διευθυντής Προϊόντων της Nikon Europe, δήλωσε: «Αυτός ο νέος φακός 800 mm ανοίγει πραγματικά συναρπαστικές νέες δυνατότητες για τους φωτογράφους. Έχουν περάσει πλέον οι εποχές όπου η λήψη που μπορούσατε να τραβήξετε με έναν μακρύ φακό υπαγορευόταν από την ευελιξία του τρίποδου ή του μονόποδού σας. Το δραματικά μειωμένο μέγεθος και βάρος αυτού του νέου υπερ-τηλεφακού προσφέρει το είδος φορητότητας και χειρισμού που ήταν προηγουμένως αδύνατον: έχετε περισσότερες πιθανότητες να πετύχετε δύσκολες λήψεις ή να τραβήξετε προοπτικές που προηγουμένως ήταν ανέφικτες».

Σύνοψη βασικών λειτουργιών: NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S

Επαγγελματικός υπερ-τηλεφακός: εστιακή απόσταση 800 mm. Φορητή, ελαφριά κατασκευή και ισορροπημένος χειρισμός.
Κρυστάλλινη ευκρίνεια: ένα ειδικά διαμορφωμένο στοιχείο φακού Phase Fresnel (PF) και η Νανοκρυσταλλική επίστρωση, μειώνουν σημαντικά τα διπλά είδωλα και τις αντανακλάσεις. Τα γυάλινα στοιχεία ED και SR ελέγχουν τη χρωματική εκτροπή από το κέντρο έως το άκρο της εικόνας.
Γρήγορη και αθόρυβη εστίαση: η αυτόματη εστίαση είναι γρήγορη, ακριβής, αθόρυβη – η παρακολούθηση είναι ομαλή είτε σκοπεύετε αυτοκίνητα που κάνουν αγώνες είτε μακρινά άγρια ζώα.
Ισχυρή απόσβεση κραδασμών: το ενσωματωμένο στον φακό οπτικό VR διατηρεί τις λήψεις σταθερές. Το Συγχρονισμένο VR επιτρέπει έως και 5,5 στάσεις αντιστάθμισης όταν αυτός ο φακός συνδυάζεται με τη Z 9.
Προσαρμόσιμος έλεγχος: αντιστοιχίστε λειτουργίες στα βολικά τοποθετημένα κουμπιά L-Fn και στον αθόρυβο δακτύλιο ελέγχου. Χρησιμοποιήστε το κουμπί ρύθμισης μνήμης για να αποθηκεύετε τις αποστάσεις εστίασης.¹
Εκτενής στεγανοποίηση: η στεγανοποίηση γύρω από όλα τα κινούμενα μέρη απομακρύνει τη σκόνη και την υγρασία και ένας στεγανοποιητικός ελαστικός δακτύλιος στη μοντούρα του φακού προστατεύει τόσο τον φακό όσο και τη φωτογραφική μηχανή.²
Συμβατότητα με προσαρμογέα μοντούρας: επεκτείνετε την απόσταση στα 1120 mm με έναν ΤΗΛΕΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑ Z TC-1,4x ή στα 1600 mm με έναν ΤΗΛΕΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑ Z TC-2,0x.
Ενσωματωμένη υποδοχή φίλτρου: επιτρέπει να τοποθετείτε φίλτρα τα οποία σας παρέχουν μεγαλύτερο έλεγχο σε δύσκολες καταστάσεις φωτισμού.
Εύκολο σκίαστρο φακού: το παρεχόμενο σκίαστρο φακού HB-104 διαθέτει συρόμενη γλωττίδα αποσύνδεσης, ώστε το σκίαστρο να μπορεί να αφαιρεθεί μόνο με το ένα χέρι.

¹ Το κουμπί ρύθμισης μνήμης μπορεί να ενεργοποιηθεί μετά από ενημέρωση υλικολογισμικού.
² Δεν παρέχεται εγγύηση ότι ο φακός θα παραμένει ανθεκτικός στη σκόνη και στα σταγονίδια σε όλες τις περιστάσεις και υπό όλες τις συνθήκες.

Πληροφορίες για τη Nikon

Η Nikon είναι ένας παγκοσμίως κορυφαίος πάροχος προϊόντων και υπηρεσιών απεικόνισης. Η καινοτόμος οπτική τεχνολογία της, τόσο σε καταναλωτικές όσο και επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές, φακούς, αξεσουάρ συστήματος και sports optics, βασίζεται σε περισσότερα από 100 χρόνια εμπειρίας. Η επωνυμία έχει λάβει διεθνή αναγνώριση για τον καθορισμό νέων προτύπων στη σχεδίαση και την απόδοση, με τις επαναστατικές φωτογραφικές μηχανές mirrorless σειράς Z και τους φακούς NIKKOR Z της Nikon, που εκπροσωπούν μια νέα διάσταση οπτικής απόδοσης.

Η Nikon έχει δεσμευθεί στην ηγετική θέση της στην απεικονιστική κουλτούρα και παρέχει σε ορισμένους από τους κορυφαίους οπτικούς καλλιτέχνες στον κόσμο τα μέσα για να αξιοποιήσουν το δημιουργικό δυναμικό τους με εξιστορήσεις που βασίζονται στην εικόνα. Ο βραβευμένος εξοπλισμός που παρέχουμε, δίνει σε φωτογράφους και δημιουργούς video τη δυνατότητα να πραγματοποιούν το δημιουργικό τους όραμα στο μέγιστο βαθμό.

Ως αξιόπιστος συνεργάτης με όραμα, ενώνει τους δημιουργούς περιεχομένου κάθε επιπέδου χάρη στην ενεργή κοινότητά της, την απαράμιλλη τεχνική εξειδίκευση και την πρόσβαση σε εκπαιδευτικούς πόρους, μέσω πρωτοβουλιών όπως το Nikon School.