• Nikon Imaging
  • |
  • Ελλάδα
  • |
  • Ευρώπη

19-01-2022

ΦΤΑΣΤΕ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S

Άμστερνταμ, Ολλανδία, 19 Ιανουαρίου 2022: Σήμερα, η Nikon είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει έναν νέο υπερ-τηλεφακό πλήρους κάδρου σταθερής εστιακής απόστασης με ενσωματωμένο τηλεμετατροπέα, τον NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S. Με το γρήγορο διάφραγμα f/2,8 και την εκπληκτική απόδοση AF που εξασφαλίζει, αυτός είναι ένας εκπληκτικός φακός για φωτογραφίσεις αθλητικών, άγριων ζώων και φύσης. Η ποιότητα της εικόνας είναι εξαιρετική είτε φωτογραφίζετε στα 400 mm είτε στα 560 mm με ενεργοποιημένο τον ενσωματωμένο τηλεμετατροπέα 1,4x.

Ο NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S είναι ο πρώτος φακός Z που υιοθετεί το νέο σύστημα εστίασης Silky Swift Voice Coil Motor (VCM) της Nikon με οπτικό κωδικοποιητή ABS: η αυτόματη εστίαση είναι ταχύτερη και πιο αθόρυβη, με απόλυτη ακρίβεια στη λήψη και την παρακολούθηση του θέματος. Είναι επίσης ο πρώτος φακός Z που διαθέτει τη νέα επίστρωση Meso Amorphous της Nikon, η οποία προσφέρει την υψηλότερη απόδοση κατά της αντανάκλασης στην ιστορία των NIKKOR. Αυτή η νέα επίστρωση χρησιμοποιεί σωματίδια μικρότερα από τα νανοσωματίδια για να προσφέρει αξιοσημείωτο έλεγχο στα διπλά είδωλα και τις αντανακλάσεις: η καθαρότητα είναι απόλυτη ακόμη και κατά τη λήψη σκηνών με πολλαπλές πηγές άμεσου φωτός στο κάδρο.

Κατασκευασμένος για να προσφέρει στους φωτογράφους κάθε πλεονέκτημα όταν δουλεύουν, ο NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S διαθέτει επίσης εντυπωσιακά ελαφριά κατασκευή, που κάνει αυτόν τον υπερ-τηλεφακό πιο εύκολο στο χειρισμό. Ανθεκτικός και τέλεια ισορροπημένος, ο φακός περιλαμβάνει πλήρη στεγανοποίηση γύρω από όλα τα κινούμενα μέρη και το κέντρο βάρους του βρίσκεται κοντά στο πίσω μέρος για μεγαλύτερη σταθερότητα κατά τον χειρισμό. Τα χειριστήρια μπορούν να προσαρμοστούν για την τέλεια διάταξη σε οποιαδήποτε κατάσταση ενώ περιλαμβάνεται επίσης η δυνατότητα αντιστοίχισης λειτουργιών στον δακτύλιο FN του φακού.

Ο Zurab Kiknadze, Διευθυντής Προϊόντων της Nikon Europe, δήλωσε: «Αυτός είναι ο πρώτος υπερ-τηλεφακός S-line σταθερής εστιακής απόστασης που εντάσσεται στην οικογένεια NIKKOR Z και ανοίγει νέες δυνατότητες στους επαγγελματίες φωτογράφους αθλητικών, άγριων ζώων και φύσης. Περιλαμβάνει νέα, καινοτόμα τεχνολογία που οδηγεί την εστίαση, την καθαρότητα εικόνας και τη δυνατότητα προσαρμογής σε νέα επίπεδα. Ό,τι κι αν χρειάζεται για να πετύχετε μια λήψη, αυτός ο φακός θα το κάνει».

Σύνοψη βασικών λειτουργιών: NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S

Ενσωματωμένος τηλεμετατροπέας 1,4x: με ένα απλό πάτημα του διακόπτη στο αριστερό μέρος του φακού, ενεργοποιείται ο τηλεμετατροπέας και επεκτείνεται το εύρος του φακού στα 560 mm.
Σταθερό AF: το σύστημα εστίασης Silky Swift VCM με οπτικό κωδικοποιητή ABS αποδίδει απίστευτα γρήγορη αυτόματη εστίαση με απόλυτη ακρίβεια στη λήψη και την παρακολούθηση του θέματος.
Ισχυρή ποιότητα εικόνας: f/2,8 μέγιστο διάφραγμα και όμορφα στρογγυλεμένο bokeh.
Ενσωματωμένο στον φακό σύστημα απόσβεσης κραδασμών: δίνει πλεονέκτημα 5,5 στοπ ακόμα και όταν φωτογραφίζετε με ενεργοποιημένο τον ενσωματωμένο τηλεμετατροπέα. Το συγχρονισμένο VR είναι διαθέσιμο όταν αυτός ο φακός συνδυάζεται με την Z 9.
Επίστρωση Meso Amorphous: κορυφαία για την κατηγορία της ανακλαστική επίστρωση. Καταπολεμά τα διπλά είδωλα και τις αντανακλάσεις εξαλείφοντας τόσο το διαγώνιο όσο και το κατακόρυφο προσπίπτον φως.
Εξαιρετική λεπτομέρεια: τα γυάλινα στοιχεία ED, Super ED, και SR της Nikon αντισταθμίζουν τις χρωματικές εκτροπές.
Ανθεκτικός: στεγανοποίηση γύρω από όλα τα κινούμενα μέρη που απομακρύνει τη σκόνη και την υγρασία και η επίστρωση φθορίου της Nikon που προστατεύει το μπροστινό στοιχείο.¹
Ισορροπημένος: το κέντρο βάρους του φακού είναι πιο κοντά στο πίσω μέρος για να έχετε πιο σταθερή λειτουργία.
Προσαρμόσιμος: μπορούν να αντιστοιχιστούν λειτουργίες στον δακτύλιο FN καθώς και στα κουμπιά Fn, στον δακτύλιο εστίασης και στον αθόρυβο δακτύλιο ελέγχου. Αποθήκευση αποστάσεων εστίασης με το κουμπί ρύθμισης μνήμης.
Ασφαλής και σταθερός: το αφαιρούμενο πόδι στο τρίποδο εξασφαλίζει κορυφαία ισορροπία όταν ο φακός είναι συνδεδεμένος σε τρίποδο. Με την υποδοχή κλειδαριάς ασφαλείας Kensington® ο φακός σας παραμένει ασφαλής.
Ενσωματωμένη υποδοχή φίλτρου: εύκολη τοποθέτηση των φίλτρων για μεγαλύτερο έλεγχο σε δύσκολες καταστάσεις φωτισμού.
Συμβατότητα: υποστηρίζεται η χρήση του ΤΗΛΕΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑ Z TC-1,4x και του ΤΗΛΕΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑ Z TC-2,0x.

Πληροφορίες για τη Nikon

Η Nikon είναι ένας παγκοσμίως κορυφαίος πάροχος προϊόντων και υπηρεσιών απεικόνισης. Η καινοτόμος οπτική τεχνολογία της, τόσο σε καταναλωτικές όσο και επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές, φακούς και αξεσουάρ συστήματος, βασίζεται σε περισσότερα από 100 χρόνια εμπειρίας. Η επωνυμία έχει λάβει διεθνή αναγνώριση για τον καθορισμό νέων προτύπων στη σχεδίαση και την απόδοση, με τις επαναστατικές φωτογραφικές μηχανές mirrorless σειράς Z και τους φακούς NIKKOR Z της Nikon, που εκπροσωπούν μια νέα διάσταση οπτικής απόδοσης.

Η Nikon έχει δεσμευθεί στην ηγετική θέση της στην απεικονιστική κουλτούρα και παρέχει σε ορισμένους από τους κορυφαίους οπτικούς καλλιτέχνες στον κόσμο τα μέσα για να αξιοποιήσουν το δημιουργικό δυναμικό τους με εξιστορήσεις που βασίζονται στην εικόνα. Ο βραβευμένος εξοπλισμός που παρέχουμε, δίνει σε φωτογράφους και δημιουργούς video τη δυνατότητα να πραγματοποιούν το δημιουργικό τους όραμα στο μέγιστο βαθμό.

Ως αξιόπιστος, οραματιστής συνεργάτης, συνδυάζει τους δημιουργούς περιεχομένου κάθε επιπέδου χάρη στην αφοσιωμένη κοινότητά της, απαράμιλλη τεχνική εξειδίκευση και πρόσβαση σε εκπαιδευτικούς πόρους όπως το Nikon School.

¹ Δεν παρέχεται εγγύηση ότι ο φακός θα παραμένει ανθεκτικός στη σκόνη και τα σταγονίδια σε όλες τις περιστάσεις και υπό όλες τις συνθήκες.

Συνιστάται προφύλαξη. Μην χρησιμοποιείτε αυτόν τον φακό εάν έχετε βηματοδότη ή άλλη τοποθετημένη καρδιακή συσκευή. Το μαγνητικό πεδίου αυτού του φακού μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία των ιατρικών συσκευών. Η Nikon δεν φέρει καμία ευθύνη για τέτοια δυσλειτουργία ή για άμεσες ή έμμεσες συνέπειες της δυσλειτουργίας.

Το υλικολογισμικό των φωτογραφικών μηχανών θα πρέπει να έχει ενημερωθεί στην πιο πρόσφατη έκδοσή του πριν από τη χρήση.