• Nikon Imaging
  • |
  • Ελλάδα
  • |
  • Ευρώπη

14-12-2021

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ NIKKOR Z 28-75MM f/2.8

Άμστερνταμ, Ολλανδία, 14 Δεκεμβρίου 2021: Σήμερα η Nikon πρόσθεσε έναν νέο φωτογραφικό φακό zoom σταθερής εστιακής απόστασης πλήρους κάδρου στην οικογένεια των Nikon Z. Ο NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 περιλαμβάνει εύρος λήψεων που εκτείνεται από ευρυγώνιες λήψεις έως τηλεφωτογραφίες zoom, γρήγορο σταθερό διάφραγμα και ευκρινή εστίαση. Από σκηνές δρόμου έως τοπία και πορτραίτα, είναι ένας εξαιρετικός φακός για να έχουν συνεχώς μαζί τους οι χρήστες Nikon Z που θέλουν να αναβαθμίσουν τις δημιουργικές λήψεις τους.

Με την ελαφριά κατασκευή και τα ευκρινή οπτικά στοιχεία του, ο NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 επιτρέπει στους χρήστες να αποτυπώνουν εξαιρετικές εικόνες από όλα όσα τους εμπνέουν. Το ευέλικτο εύρος ζουμ καλύπτει μια σειρά από κλασικές εστιακές αποστάσεις, ενώ το σταθερό διάφραγμα f/2,8 χαρίζει μεγαλύτερη ελευθερία για τη δοκιμή νέων ιδεών: οι χρήστες μπορούν εύκολα να αποτυπώσουν τη διάθεση σκηνών με χαμηλό φωτισμό ή να εξερευνήσουν τις δημιουργικές δυνατότητες του ρηχού βάθους πεδίου. Μπορούν επίσης να τραβούν εικόνες με πιο γρήγορες ταχύτητες κλείστρου στον διαθέσιμο φωτισμό και να παγώνουν την κίνηση χωρίς να θυσιάζουν τη φωτεινότητα.

Ο NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 εστιάζει γρήγορα και με ευκρίνεια ακόμη και κατά τις κοντινές λήψεις σε ένα θέμα και αποδίδει όμορφο bokeh που επιτρέπει στους χρήστες να οδηγούν τα πορτραίτα τους στο επόμενο επίπεδο. Αυτός ο φακός Z πλήρους κάδρου είναι επίσης κατάλληλος για βίντεο: το εύρος zoom μπορεί να καλύψει αρχικά ευρεία πλάνα και μεσαία πλάνα και εξαλείφεται η αλλαγή γωνίας θέασης κατά την αλλαγή εστίασης.

Ο Zurab Kiknadze, Διευθυντής Προϊόντων της Nikon Europe, δήλωσε: «Οι φακοί με μέγιστο διάφραγμα f/2,8 έχουν αναπτυχθεί παραδοσιακά για επαγγελματίες, αλλά τα οπτικά πλεονεκτήματα της μοντούρας Z σημαίνουν ότι μπορούμε να προσφέρουμε τον NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 σε πιο προσιτή τιμή. Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε ακόμη περισσότερους φωτογράφους να απογειώνουν τις δεξιότητές τους, καθώς εκμεταλλεύονται τις καλλιτεχνικές δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει ένας γρήγορος φακός σταθερού διαφράγματος όπως αυτός».

Σύνοψη βασικών λειτουργιών: NIKKOR Z 28-75mm f/2.8

Τυπικό εύρος zoom: χωρέστε μεγαλύτερο μέρος της σκηνής στα 28 mm. Πετύχετε απίστευτα πορτραίτα στα 75 mm.
f/2,8 μέγιστο διάφραγμα: το γρήγορο σταθερό διάφραγμα εξασφαλίζει ομοιόμορφη έκθεση στο σύνολο του εύρους zoom και καθαρές λήψεις σε χαμηλό φωτισμό. Οι χρήστες μπορούν επίσης να φωτογραφίζουν με μεγαλύτερες ταχύτητες κλείστρου σε φυσικό φως.
Όμορφο bokeh: η μεγάλη μοντούρα Z και το στρογγυλό διάφραγμα f/2,8 9 λεπίδων εξασφαλίζουν εξαιρετικά μαλακό, φυσικό bokeh.
Υπέροχο από κοντά: η ελάχιστη απόσταση εστίασης είναι μόλις 0,19 m στα 28 mm και 0,39 m στα 75 mm.
Γρήγορη, αξιόπιστη εστίαση: η εστίαση είναι ομαλή, αθόρυβη και απόλυτα ευκρινής ακόμη και κατά τις λήψεις σε κοντινή απόσταση.
Video με εξαιρετική εικόνα: η αλλαγή γωνίας θέασης κατά την αλλαγή εστίασης εξαλείφεται, ώστε να μπορείτε να αλλάξει η εστίαση χωρίς να επηρεαστεί η γωνία προβολής της λήψης. Ο ομαλός έλεγχος διαφράγματος επιτρέπει να αποτυπώνονται πανέμορφες αλλαγές φωτεινότητας με φυσική εμφάνιση.
Διαισθητικός έλεγχος: ο ομαλός δακτύλιος ελέγχου χωρίς κλικ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ακρίβεια στη χειροκίνητη εστίαση ή για την προσαρμογή του διαφράγματος, του ISO ή της αντιστάθμισης έκθεσης.
Αντοχή σε σκόνη και σταγονίδια: ο NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 είναι ανθεκτικός στη σκόνη και τα σταγονίδια¹, με μια επίστρωση που διευκολύνει τον καθαρισμό του φακού.


¹ Δεν παρέχεται εγγύηση ότι ο φακός θα παραμένει ανθεκτικός στη σκόνη και τα σταγονίδια σε όλες τις περιστάσεις και υπό όλες τις συνθήκες.

Πληροφορίες για τη Nikon

Η Nikon είναι ένας παγκοσμίως κορυφαίος πάροχος προϊόντων και υπηρεσιών απεικόνισης. Η καινοτόμος οπτική τεχνολογία της, τόσο σε καταναλωτικές όσο και επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές, φακούς και αξεσουάρ συστήματος, βασίζεται σε περισσότερα από 100 χρόνια εμπειρίας. Η επωνυμία έχει λάβει διεθνή αναγνώριση για τον καθορισμό νέων προτύπων στη σχεδίαση και την απόδοση, με τις επαναστατικές φωτογραφικές μηχανές mirrorless σειράς Z και τους φακούς NIKKOR Z της Nikon, που εκπροσωπούν μια νέα διάσταση οπτικής απόδοσης.

Η Nikon έχει δεσμευθεί στην ηγετική θέση της στην απεικονιστική κουλτούρα και παρέχει σε ορισμένους από τους κορυφαίους οπτικούς καλλιτέχνες στον κόσμο τα μέσα για να αξιοποιήσουν το δημιουργικό δυναμικό τους με εξιστορήσεις που βασίζονται στην εικόνα. Ο βραβευμένος εξοπλισμός που παρέχουμε, δίνει σε φωτογράφους και δημιουργούς video τη δυνατότητα να πραγματοποιούν το δημιουργικό τους όραμα στο μέγιστο βαθμό.

Ως αξιόπιστος, οραματιστής συνεργάτης, συνδυάζει τους δημιουργούς περιεχομένου κάθε επιπέδου χάρη στην αφοσιωμένη κοινότητά της, απαράμιλλη τεχνική εξειδίκευση και πρόσβαση σε εκπαιδευτικούς πόρους όπως το Nikon School.