14-06-2018

Η NIKON ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙ ΤΟΝ ΝΕΟ ΦΑΚΟ AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR

Αυτός ο νέος τηλεφακός σταθερής εστιακής απόστασης εξασφαλίζει κορυφαία ευελιξία και οπτική απόδοση

Αθήνα, Ελλάδα, 14 Ιουνίου 2018: Η Nikon ανακοίνωσε σήμερα την ανάπτυξη του AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR. Πρόκειται για έναν υπερτηλεφακό σταθερής εστιακής απόστασης, συμβατό με τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές SLR με φορμά FX της Nikon.

Ο υψηλής απόδοσης φακός AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR είναι σημαντικά πιο μικρός και ελαφρύς από άλλους φακούς με την ίδια εστιακή απόσταση χάρη στη χρήση του ίδιου τύπου στοιχείου φακού PF (Phase Fresnel) με αυτό που χρησιμοποιείται στον AF-S NIKKOR 300mm f/4E PF ED VR, ο οποίος κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2015. Οι φωτογραφίσεις με τη φωτογραφική μηχανή στο χέρι γίνονται πιο εύκολες με αυτόν τον compact φακό και χάρη στη φορητότητά του είναι ιδανικός για διάφορες καταστάσεις, από τη φωτογράφιση γρήγορα κινούμενων θεμάτων σε μια αθλητική διοργάνωση έως την αποτύπωση άγριων ζώων που κινούνται απρόβλεπτα.

Η ημερομηνία κυκλοφορίας του φακού και η συνιστώμενη τιμή λιανικής θα ανακοινωθούν αργότερα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΦΑΚΟΥ PHASE FRESNEL (PF) ΤΗΣ NIKON

Το στοιχείο φακού Phase Fresnel (PF) που έχει αναπτυχθεί από τη Nikon, εξασφαλίζει απόδοση αντιστάθμισης της χρωματικής εκτροπής όταν συνδυάζεται με κανονικό γυάλινο στοιχείο. Χάρη στη χρήση φακού PF το σώμα του φακού έχει εξαιρετικά compact διαστάσεις και χαμηλό βάρος καθώς περιλαμβάνει λιγότερα στοιχεία φακού.