19-06-2018

Look Deeper: η Nikon και ο φωτογράφος Tomas Sentpetery ερευνούν σε βάθος τους ταξιδιωτικούς προορισμούς της Ευρώπης

Αυτές οι νέες φωτογραφίες αποτυπώνουν τους δημοφιλείς προορισμούς διακοπών τόσο επάνω όσο και κάτω από το έδαφος, χάρη στους φακούς NIKKOR FX και DX

Άμστερνταμ, Ολλανδία, 19 Ιουνίου 2018: Μια αποκλειστική σειρά φωτογραφιών που κυκλοφόρησε σήμερα από τη Nikon έδωσε στον φωτογράφο Tomas Sentpetery την ευκαιρία να εμβαθύνει για να αποτυπώσει διαφορετικές όψεις των δημοφιλών προορισμών της Ευρώπης τόσο επάνω όσο και κάτω από το έδαφος.

Αναγνωρίζοντας ότι πάντοτε υπάρχουν περισσότερα να ανακαλύψουμε στα διάφορα μέρη πέρα από όσα βλέπουμε αρχικά, ο Tomas επισκέφθηκε πέντε ευρωπαϊκούς τουριστικούς προορισμούς, το Λονδίνο, το Παρίσι, την Κρακοβία, τη Νάπολη και τις νότιες ακτές της Ισπανίας, για να αποτυπώσει πρωτότυπες ταξιδιωτικές φωτογραφίες. Εξοπλισμένος με επιλεγμένους φακούς NIKKOR FX και DX και σώματα φωτογραφικής μηχανής, εξερεύνησε και αποτύπωσε τους ιδιαίτερους τόπους που βρίσκονται κάτω από πασίγνωστες τοποθεσίες. Από τις εγκαταλελειμμένες διαδρομές στον υπόγειο σιδηρόδρομο του Λονδίνου έως τα εντυπωσιακά αλατωρυχεία της Βιελίτσκα κοντά στην Κρακοβία, με μία στάση στις απέραντες σπηλιές του Μπάριο ντε Κουέβας στην Ισπανία, το μεγαλύτερο δίκτυο σπηλαίων τρωγλοδυτών της Ευρώπης, οι φωτογραφίες δείχνουν ότι παραμένουν ακόμη πολλά αναπάντεχα μέρη για να ανακαλύψετε. Μπορείτε να δείτε την πλήρη σειρά εικόνων εδώ.

Το Μπιγκ Μπεν & ο εγκαταλελειμμένος σταθμός Άλντγουιτς του μετρό του Λονδίνου.
Εικόνα επάνω στο έδαφος: AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR
Εικόνα κάτω από το έδαφος: AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED

Αρχαίες σήραγγες των Βουρβόνων που εκτείνονται κάτω από αυτήν την περιοχή της Νάπολης.
Εικόνα επάνω στο έδαφος: AF-S DX NIKKOR 10-24mm f/3.5-4.5G ED
Εικόνα κάτω από το έδαφος: AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR

Οι ιστορικές πόλεις, οι διάφοροι πολιτισμοί και τα διάσημα μνημεία της Ευρώπης καλωσορίζουν εξίσου τους ταξιδιώτες και τους φωτογράφους ταξιδίων. Ο Tomas, όμως, ήθελε να εξερευνήσει πιο βαθιά. Επέλεξε να χρησιμοποιήσει φακούς NIKKOR DX στη Nikon D7500 για να φωτογραφίσει την «επιφάνεια» επιλεγμένων τουριστικών προορισμών της Ευρώπης*, καθώς και φακούς NIKKOR FX στο κορυφαίο μοντέλο Nikon D850 για να αποτυπώσει εικόνες πέρα από την επιφάνεια.

Το Μπάριο ντε Κουέβας στο Γκουαντίξ της Ισπανίας που περιλαμβάνει το μεγαλύτερο δίκτυο σπηλαίων της Ευρώπης
Εικόνα επάνω στο έδαφος: AF-S DX NIKKOR 16-80mm f/2.8-4E ED VR
Εικόνα κάτω από το έδαφος: AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR

Εικόνα στην επιφάνεια του εδάφους στην Κρακοβία και τα αλατωρυχεία της Βιελίτσκα που βρίσκονται κοντά στην πόλη
Εικόνα επάνω στο έδαφος: AF-S DX NIKKOR 10-24mm f/3.5-4.5G ED
Εικόνα κάτω από το έδαφος: AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED

Σχολιάζοντας το πρότζεκτ ο Tomas Sentpetery είπε, “TΥπάρχουν πολλοί κρυμμένοι κόσμοι γύρω μας και ήθελα να δείξω ότι οι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί έχουν και πτυχές που δεν θα περιμέναμε. Κάντε την έρευνά σας πριν ταξιδέψετε και μην διστάσετε να κοιτάξετε πιο βαθιά. Με το κατάλληλο κιτ και όρεξη για περιπέτεια μπορείτε να τραβήξετε ξεχωριστές φωτογραφίες ταξιδίων".
 
Ο Tomas χρησιμοποίησε τον παρακάτω εξοπλισμό στη φωτογράφιση:
• Nikon D850 – Η πιο πρόσφατη φωτογραφική μηχανή FX παρέχει τον ιδανικό συνδυασμό ανάλυσης, ταχύτητας και ευαισθησίας στο φως. Με την ανάλυση 45 MP αποτυπώνει απίστευτα μικρές λεπτομέρειες και χαρίζει καθαρές, ευκρινείς φωτογραφίες όπου ξεχωρίζουν ακόμη και οι πιο λεπτές υφές. Με εύρος ISO 64–25600 ανταποκρίνεται ιδιαίτερα καλά στην απεικόνιση φωτεινών χρωμάτων σε περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού, το οποίο είναι ιδανικό για την εξερεύνηση των σκοτεινών κόσμων που βρίσκονται κάτω από το έδαφος.
• Nikon D7500 – Κατασκευασμένη για εκλεκτικά, περιπετειώδη άτομα, η D7500 είναι ελαφριά, περιλαμβάνει έναν δυναμικό αισθητήρα 20,9 MP με φορμά DX και ελαφριά ανακλινόμενη οθόνη που επιτρέπει στους φωτογράφους να εστιάζουν και να φωτογραφίζουν ακόμη και από τις πιο απαιτητικές γωνίες. Με ISO που περιλαμβάνει δυνατότητα επέκτασης έως τα 1640000, η Nikon D7500 εκμεταλλεύεται επίσης στο έπακρο τον διαθέσιμο φωτισμό σε κάθε ταξιδιωτική σκηνή.

Εξοπλισμός FX:
• AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED – Αυτός ο εξαιρετικά γρήγορος και ευρυγώνιος φακός αποδίδει ευκρίνεια από άκρο σε άκρο που υπερβαίνει αυτή των αντίστοιχων φακών σταθερής εστιακής απόστασης. Η γρήγορη ταχύτητα κλείστρου και η νανοκρυσταλλική επίστρωση του φακού μειώνουν τα είδωλα και τις αντανακλάσεις, επιτρέποντάς του να προσαρμόζεται ομαλά σε κάθε περιβάλλον.
• AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR – Ο επαγγελματικός φακός που χρησιμοποιείται περισσότερο από αυτήν τη σειρά προϊόντων της NIKKOR, αυτός ο ευρυγώνιος φακός εξασφαλίζει κορυφαία απόδοση στον χαμηλό φωτισμό και σταθερή έκθεση στο σύνολο του εύρους zoom. Για τις πιο απαιτητικές συνθήκες φωτισμού που μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς κατά τα ταξίδια, η επίστρωση φθορίου που διαθέτουν τα μπροστινά και τα πίσω μέρη του φακού απωθεί το νερό, τη σκόνη και τη βρομιά.
• AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED – Αυτός ο ελαφρύς και ευέλικτος φακός σταθερής εστιακής απόστασης αποτελεί ιδανική επιλογή για τους δημιουργικούς φωτογράφους που θέλουν να δημιουργούν υπερβολικές προοπτικές και να αποτυπώνουν διαφορετικές εικόνες. Η εξαιρετικά ευρεία εστιακή απόσταση 20 mm και το φωτεινό μέγιστο διάφραγμα f/1,8 καθώς και οι μικρές διαστάσεις του φακού του επιτρέπουν να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των φωτογραφίσεων σε στενούς εσωτερικούς χώρους ή στις φωτογραφίσεις ρεπορτάζ.

Εξοπλισμός DX:
• AF-S DX NIKKOR 10-24mm f/3.5-4.5G ED – Υπερευρυγώνιος φακός zoom 2,4x με υψηλό οπτικό σχεδιασμό που εξασφαλίζει την απόδοση εικόνων με κορυφαία ανάλυση, αντίθεση και ελαχιστοποίηση των παραμορφώσεων. Για τους φωτογράφους ταξιδίων, αυτός ο φακός είναι ιδανικός για την αποτύπωση τοπίων, υπερβολικών προοπτικών και για τις λήψεις σε μικρούς χώρους.
• AF-S DX NIKKOR 16-80mm f/2.8-4E ED VR – Ο απόλυτος φακός καθημερινής χρήσης για τους φωτογράφους που αναζητούν το τέλειο τοπίο. Το ελαφρύ σώμα, το φωτεινό διάφραγμα f/2,8–4 και το σύστημα απόσβεσης κραδασμών είναι ιδανικά για τις απλές λήψεις με τη φωτογραφική μηχανή στο χέρι.
• AF-S DX NIKKOR 18-300mm f/3.5-6.3G ED VR – Ισχυρός φακός zoom 16,7x με κάλυψη υπερτηλεφακού. Πρόκειται για έναν φακό που ανταποκρίνεται ιδανικά στις ταξιδιωτικές φωτογραφίσεις. Είναι ευέλικτος, με compact σώμα χωρίς να θυσιάζεται η ποιότητα εικόνας και διαθέτει έναν εύχρηστο διακόπτη ασφάλισης zoom που διατηρεί τον φακό ασφαλή κατά τις μετακινήσεις σας.

­­­­­­­­O Tomas καταλήγει, “Είτε αποτύπωνα έναν σκοτεινό, στενό χώρο, είτε ένα τεράστιο, ανοικτό τοπίο με πολλές αντιθέσεις, οι φακοί που χρησιμοποίησα μου επέτρεψαν να ανταποκριθώ εύκολα στις προκλήσεις κάθε τοποθεσίας. Αυτή η σειρά φωτογραφίσεων έδειξε πόσο σημαντικό είναι να έχει κανείς τον κατάλληλο φακό για την κάθε λήψη και να μη φοβάται να ωθήσει τον εαυτό του και τον εξοπλισμό του στα άκρα για να βρει την κρυφή ομορφιά κάθε χώρου".

Οι φωτογράφοι που θα βρουν έμπνευση στις φωτογραφίες της σειράς «Look Deeper» και θέλουν να πειραματιστούν και να αναπτύξουν το δικό τους στιλ στις ταξιδιωτικές φωτογραφίσεις μπορούν να επωφεληθούν από μια προωθητική ενέργεια επιστροφής χρημάτων τύπου cashback στα πλαίσια της καμπάνιας για τη Nikon D7500 και τους φακούς NIKKOR που χρησιμοποίησε ο Tomas.

*Λήψη φωτογραφίας του Μπιγκ Μπεν στο Λονδίνο με τη Nikon D800 και τον φακό AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED

Πληροφορίες για τον Tomas Sentpetery

Γεννημένος στη Σλοβακία και με έδρα το Λονδίνο, ο Tomas Sentpetery είναι ένας έμπειρος φωτογράφος τοπίων και πορτραίτων. Το έντονο φωτογραφικό του στιλ χαρακτηρίζουν οι λήψεις των γνωστών μνημείων του Λονδίνου με φόντο εντυπωσιακό ουρανό. Ο Tomas έχει ταξιδέψει επίσης πολύ σε όλη την Ευρώπη και λατρεύει να ανακαλύπτει κρυφά, ανεξερεύνητα μέρη. Με αυτήν την πιο πρόσφατη σειρά φωτογραφιών, ο Tomas θέλει να αυξήσει το ενδιαφέρον αλλά και να εμπνεύσει τους ταξιδιωτικούς φωτογράφους να εμβαθύνουν στα μέρη που επισκέπτονται.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βραβευμένα προϊόντα της Nikon, επισκεφθείτε την τοποθεσία www.europe-nikon.com

Άλλες ειδήσεις