Nikon Imaging | Ελλάδα | Ευρώπη

30-04-2018

Ο ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, DAVID YARROW, ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΩΣ ΝΕΟΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΤΗΣ NIKON ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Αθήνα, Ελλάδα, 30 Απριλίου 2018 – Η Nikon Europe B.V. με υπερηφάνεια ανακοινώνει ότι ο παγκοσμίου φήμης φωτογράφος, David Yarrow, πρόκειται να συμμετάσχει στην εξαιρετική ομάδα φωτογράφων της Nikon ως Πρεσβευτής στην Ευρώπη.

Χάρη στον υποβλητικό και συναρπαστικό τρόπο που φωτογραφίζει τη ζωή στον πλανήτη, ο Yarrow έχει κερδίσει ένα διαρκώς αυξανόμενο κοινό από φωτογράφους και συλλέκτες τέχνης μέχρι καταναλωτές. Οι μεγάλες και εμβληματικές μονόχρωμες φωτογραφίες του εκτίθενται σε πολλές κορυφαίες γκαλερί και μουσεία σε όλο τον κόσμο, συμβάλλοντας σε ένα μοναδικό στιλ το οποίο αποτελεί το αποκορύφωμα της πορείας του ως ένας από τους καλύτερους φωτογράφους φύσης στον κόσμο.

Ο Yarrow χρησιμοποιεί προϊόντα της Nikon τα τελευταία 33 χρόνια – από τα αρχικά στάδια της καριέρας του όπου εργάστηκε για την εφημερίδα The Times και απαθανάτισε την εμβληματική φωτογραφία του Diego Maradona στη διάρκεια του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1986, μέχρι τα τελευταία χρόνια όπου καθιερώθηκε ως ένας από τους πιο πετυχημένους καλλιτεχνικούς φωτογράφους του κόσμου. Πιο πρόσφατα, ο David είχε πολύ σημαντικό ρόλο στην κυκλοφορία της D850.

Ακόμη σπουδαιότερο είναι το γεγονός ότι το έργο του Yarrow αντιπροσωπεύει το πάθος του για τη φιλανθρωπία και την προστασία της φύσης, κάτι που επιθυμεί να αναδείξει μέσω του Ειδικού έργου του ως Πρεσβευτής της Nikon στην Ευρώπη, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν τη στιγμή στο Αμπροσέλι της Κένυας.

Ο David Yarrow σχολιάζει: «Η καριέρα μου ως φωτογράφος είναι κάθε άλλο παρά συμβατική και είναι αλήθεια ότι αρνούμαι να εγκλωβιστώ σε ένα κεντρικό "θέμα" ή "τομέα εξειδίκευσης". Παρ' όλα αυτά, η φωτογράφιση παραμένει για μένα μια μέθοδος λύτρωσης και διαφυγής, μια ευκαιρία να εξερευνήσω τις πιο απόμακρες γωνιές του κόσμου και να καταγράψω ακραία περιβάλλοντα και τη σπάνια άγρια ζωή που ζει σε αυτά τα μέρη.

Οι φωτογραφικές μηχανές και οι φακοί NIKKOR της Nikon είχαν πολύ μεγάλο ρόλο σε κάθε πορεία που ακολούθησα. Η αισθητική και η εργονομία που προσφέρουν συνεχώς βελτιώνονται και μου είναι πολύ δύσκολο να σκεφτώ κάποια άλλη επωνυμία που κατανοεί τις ανάγκες τόσο των επαγγελματιών όσο και των ερασιτεχνών φωτογράφων. Η φωτογράφιση είναι η μορφή τέχνης της γενιάς μας και ελπίζω ότι το έργο μου ως Πρεσβευτής της Nikon στην Ευρώπη θα βοηθήσει να ενθαρρύνουμε και να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν λιγότερο τα κινητά τους τηλέφωνα και περισσότερο τα μάτια τους. Αυτό είναι το νόημα αυτής της δουλειάς».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΒΕΥΤΩΝ ΤΗΣ NIKON ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Το πρόγραμμα των Πρεσβευτών της Nikon στην Ευρώπη αποτελείται από ταλαντούχους εικαστικούς καλλιτέχνες οι οποίοι χρησιμοποιούν τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες του κλάδου και αξιοποιούν τις κοινωνικές τάσεις για να αναπαραστήσουν τη σύγχρονη εποχή. Στα πλαίσια του ρόλου του ως Πρεσβευτή, η Nikon έδωσε στον David την ευκαιρία να υλοποιήσει ένα φωτογραφικό εγχείρημα που ήταν για αυτόν όνειρο ζωής, λόγω της παγκόσμιας αναγνώρισής του ως φωτογράφου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον David και το προηγούμενο έργο του, επισκεφτείτε την τοποθεσία web της Nikon.  

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ DAVID

Ο David Yarrow γεννήθηκε στη Γλασκώβη της Σκωτίας το 1966. Ασχολήθηκε με τη φωτογραφία από νεαρή ηλικία και όταν ήταν 20 ετών, βρέθηκε στο γήπεδο του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Πόλη του Μεξικού εργαζόμενος ως φωτογράφος για την εφημερίδα The Times. Εκείνη την ημέρα, ο David τράβηξε την πασίγνωστη φωτογραφία με τον Diego Maradona να κρατά το Παγκόσμιο Κύπελλο και ως αποτέλεσμα, δέχθηκε προτάσεις στη συνέχεια για να καλύψει τους Ολυμπιακούς Αγώνες και πολλές άλλες αθλητικές διοργανώσεις. Πολλά χρόνια αργότερα, βρήκε αυτό που πραγματικά τον εκφράζει με την καταγραφή του φυσικού κόσμου και χάρη στον υποβλητικό και συναρπαστικό τρόπο που φωτογραφίζει τη ζωή στον πλανήτη, έχει κερδίσει ένα διαρκώς αυξανόμενο κοινό μεταξύ των συλλεκτών τέχνης. Το 2018 βρίσκει τον David να έχει εδραιωθεί ως ένας από τους πιο πετυχημένους καλλιτεχνικούς φωτογράφους του κόσμου.

Όλες οι φωτογραφίες αποτελούν © David Yarrow