Nikon Imaging | Ελλάδα | Ευρώπη

06-03-2018

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ "NICE" ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΥΠΝΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΓΕΝΙΑΣ

Η Ένωση Network of Intelligent Camera Ecosystem - NICE ευθυγραμμίζει τους στόχους των κορυφαίων οργανισμών του κλάδου με στόχο τη δημιουργία ενός καινοτόμου οικοσυστήματος προτύπων για την αγορά των έξυπνων φωτογραφικών μηχανών

ΤΟΚΙΟ και ΠΑΛΟ ΑΛΤΟ, Καλιφόρνια, 6 Μαρτίου, 2018 – Οι κορυφαίοι κατασκευαστές και επωνυμίες καταναλωτικών ηλεκτρονικών συσκευών Foxconn, Nikon, Scenera, Sony Semiconductor Solutions και Wistron ανακοίνωσαν σήμερα τη συνεργασία τους για την κυκλοφορία ενός νέου οικοσυστήματος που θα βοηθήσει την εισαγωγή της νέας γενιάς έξυπνων φωτογραφικών μηχανών στην αγορά.

Η Ένωση NICE πρόκειται να καθιερώσει ένα νέο πρότυπο προδιαγραφών για τα επερχόμενα προϊόντα και εφαρμογές έξυπνων φωτογραφικών μηχανών, προσδιορίζοντας παράλληλα τον τρόπο επικοινωνίας μεταξύ των φωτογραφικών μηχανών.

Τα κύρια στοιχεία της προδιαγραφής της Ένωσης NICE είναι να επιτύχει τη διαχείριση των τεράστιων όγκων δεδομένων που αποτυπώνονται από τις έξυπνες φωτογραφικές μηχανές, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τις ανάγκες για αυξημένο εύρος ζώνης και χωρητικότητα αποθήκευσης. Για παράδειγμα, θα εξασφαλίσει ότι για τα δεδομένα που αποτυπώνονται θα μπορούν να παρέχονται πληροφορίες λειτουργίας σκηνής, ευρετήριο, δυνατότητα αναζήτησης με απεικόνιση εικονιδίων και ασφαλής αποθήκευση στο cloud με σκοπό τη βελτίωση της εμπειρίας του τελικού χρήστη.  Θα ορίσει επίσης καλά δομημένα επίπεδα και συνδέσεις για την επεξεργασία της αποτύπωσης εικόνων, εξασφαλίζοντας στους χρήστες τη δυνατότητα πρόσβασης σε video από πολλαπλές φωτογραφικές μηχανές.

Η Ένωση NICE σκοπεύει να ανανεώσει την αγορά των έξυπνων φωτογραφικών μηχανών, μειώνοντας τις απαιτήσεις εισόδου για τους κατασκευαστές φωτογραφικών μηχανών, τους παρόχους σέρβις και τις εφαρμογές τρίτων, το οποίο με τη σειρά του θα επιτρέψει να αυξηθεί η ανάπτυξη μαζικά συμβατών συσκευών.

Ο Takami Tsuchida, Sector Manager του Τομέα Marketing της Επιχειρηματικής Μονάδας Απεικόνισης της Nikon σχολίασε:  «Η Nikon δεν συμβάλλει μόνο σε προϊόντα απεικόνισης, όπως οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, αλλά και στη βελτίωση της φωτογραφικής κουλτούρας παγκοσμίως, παρέχοντας online υπηρεσίες κοινής χρήσης εικόνων. Πιστεύουμε ότι υπάρχει εξαιρετική δυναμική για τη δημιουργία ενός νέου επιχειρηματικού μοντέλου με μια εύρωστη λύση δικτύου στο cloud με βάση τα πρότυπα NICE, ειδικά δεδομένης της προόδου που συντελείται συνεχώς στον τομέα των έξυπνων συσκευών».

Οι εκπρόσωποι και των πέντε ιδρυτικών οργανισμών συνεργάζονται στενά για να δημιουργήσουν την υποδομή και να ορίσουν κατευθυντήριες οδηγίες για τις προδιαγραφές NICE. Με δραστηριότητες στις ΗΠΑ και στην Ιαπωνία, η Ένωση NICE θα είναι ανοικτή σε όλες τις εταιρείες και τις ομάδες συμφερόντων του οικοσυστήματος που επιθυμούν να συμμετάσχουν υιοθετώντας τις προδιαγραφές και συμβάλλοντας σε αυτές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΡΥΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ

NIKON

Από την ίδρυσή της το 1917, η Nikon αποτελεί πρωτοπόρο στην παγκόσμια αγορά οπτικής τεχνολογίας.  Σήμερα, παρέχει μεγάλο εύρος προϊόντων που περιλαμβάνουν προηγμένες τεχνολογίες, από καταναλωτικά προϊόντα όπως ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και κιάλια έως βιομηχανικό εξοπλισμό ακριβείας όπως Συστήματα Λιθογραφίας για επίπεδες οθόνες και για ημιαγωγούς, μικροσκόπια και όργανα μέτρησης. Στο μέλλον, οι βασικοί τομείς τεχνογνωσίας της Nikon θα αξιοποιηθούν από την Ένωση NICE κατά την κυκλοφορία νέων προϊόντων και προτάσεων για νέες λύσεις.

FOXCONN

Με οδηγό την πεποίθηση ότι τα ηλεκτρονικά προϊόντα επρόκειτο να αποτελέσουν βασικό μέρος της καθημερινής ζωής σε κάθε γραφείο και κάθε σπίτι, ο Terry Gou ίδρυσε την Hon Hai Precision Industry Company Ltd, τη βασική εταιρεία του Ομίλου Hon Hai / Foxconn Technology Group το 1974 με κεφάλαιο 7.500 δολάρια ΗΠΑ, προσήλωση στην ενοποίηση της τεχνογνωσίας για τα μηχανικά και τα ηλεκτρικά μέρη και την ασυνήθιστη βασική ιδέα να παρέχει την πιο οικονομική λύση «συνολικού κόστους» για να κάνει τα ηλεκτρονικά προϊόντα πιο προσιτά παγκοσμίως. Σήμερα, ο Όμιλος Hon Hai / Foxconn Technology Group αποτελεί τον πιο αξιόπιστο εταίρο για την κοινή σχεδίαση, ανάπτυξη, παραγωγή, συναρμολόγηση και τις υπηρεσίες μετά την πώληση, σε ηγέτες του κλάδου των Υπολογιστών, Επικοινωνιών και Καταναλωτικών ηλεκτρονικών συσκευών (τα «3C», Computer, Communication και Consumer-electronics) παγκοσμίως. Με αρωγό τις θρυλικά οικολογικές κατασκευαστικές μεθόδους του, την απαράμιλλη αφοσίωση στον πελάτη και το βραβευμένο και κατοχυρωμένο επιχειρηματικό μοντέλο, eCMMS, το όνομα Hon Hai είναι πλέον συνώνυμο με την εμπιστοσύνη στις συμβάσεις έργου για την κατασκευή προϊόντων (σε τομείς όπως CEM, EMS, ODM και CMMS) παγκοσμίως.

SCENERA

Η Scenera διαμορφώνει νέα πρότυπα στις κάμερες παρακολούθησης και IP σε συνεργασία με τους παρόχους λύσεων απεικόνισης. Οι οραματιστές ιδρυτές της εταιρείας έχουν αντιληφθεί τη μεταστροφή από τις εικόνες με έντονα χρώματα σε εικόνες με πλούσιες πληροφορίες σκηνής που εξασφαλίζουν νέες και ισχυρές δυνατότητες. Οι συμβατές με τα πρότυπα έξυπνες κάμερες αποτυπώνουν μεγάλο αριθμό πληροφοριών εικόνας, όπως αναγνώριση και εντοπισμό αντικειμένων, παρακολούθηση τοποθεσίας κ.α. με ευρεία εφαρμογή στον τομέα της παρακολούθησης. Ο σκοπός της Scenera είναι να ευθυγραμμίσει τις ηγετικές εταιρείες του κλάδου με κοινό όραμα τη δημιουργία ενός διαλειτουργικού οικοσυστήματος που θα εισαγάγει τη νέα γενιά έξυπνων καμερών. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.scenera.net.

SONY SEMICONDUCTOR SOLUTIONS

Η εταιρεία Sony Semiconductor Solutions Corporation είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο της κατασκευής αισθητήρων εικόνων. Σκοπός μας είναι να παρέχουμε προηγμένες τεχνολογίες απεικόνισης που χαρίζουν μεγαλύτερη άνεση και ευχαρίστηση στους χρήστες. Επιπλέον εργαζόμαστε για να αναπτύξουμε και να φέρουμε στην αγορά νέους τύπους τεχνολογιών απεικόνισης, με στόχο την παροχή διαφόρων λύσεων που θα ενισχύσουν σε τεράστιο βαθμό τη δυνατότητα απεικόνισης και αναγνώρισης, τόσο ανθρώπινης όσο και υπολογιστικής. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.sony-semicon.co.jp/index_en.html

WISTRON

Η Wistron Corporation είναι μια εταιρεία με παγκόσμια παρουσία που συγκαταλέγεται στις κορυφαίες 500 κατά το περιοδικό Fortune και αποτελεί έναν πάροχο υπηρεσιών τεχνολογίας που δραστηριοποιείται στον τομέα των προϊόντων και συστημάτων πληροφορικής και επικοινωνιών (information and communication technology - ICT). Εργαζόμαστε για την αύξηση της αξίας των υπηρεσιών μας με την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων στους τομείς της οικολογικής ανακύκλωσης, της τεχνολογίας cloud και της κάθετης ενοποίησης της παραγωγής οθονών. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.wistron.com.