09-01-2018

Η NIKON ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΙΑΣ ΦΥΣΗΣ

Αθήνα, Ελλάδα, 9 Ιανουαρίου 2018: Η Nikon ανακοινώνει την κυκλοφορία του AF-S NIKKOR 180–400mm f/4E TC1.4 FL ED VR, του πρώτου τηλεφακού στη σειρά προϊόντων NIKKOR που περιλαμβάνει ενσωματωμένο τηλεμετατροπέα 1,4x. Παρέχοντας μόνιμη ευκρίνεια και σταθερότητα, αυτός ο φακός εξασφαλίζει εύρος zoom έως 560 mm όποτε το απαιτεί η περίσταση.

Από τα στάδια έως τις βουνοπλαγιές, ο AF-S NIKKOR 180–400mm f/4E TC1.4 σας παρέχει πολλά πλεονεκτήματα. Ένας στιβαρός μοχλός σε βολική θέση επιτρέπει να ενεργοποιείτε εύκολα και άνετα τον τηλεμετατροπέα. Οι φωτογράφοι μπορούν να επεκτείνουν την εστιακή απόσταση 180–400 mm (f/4) σε 560 mm (f/5,6) χωρίς να χρειάζεται να αλλάξουν τον τρόπο που κρατούν τη φωτογραφική μηχανή ή να σταματήσουν να κοιτούν από το σκόπευτρο. Ο προηγμένος οπτικός σχεδιασμός εξασφαλίζει στους φωτογράφους την επέκταση του εύρους χωρίς να θυσιάζεται η ευκρίνεια. Παράλληλα, η τεχνολογία Απόσβεσης Κραδασμών (VR) της Nikon παρέχει πλεονέκτημα τεσσάρων στοπ, ακόμη και χωρίς να χρησιμοποιείται ο τηλεμετατροπέας. Η λειτουργία SPORT VR παρακολουθεί αξιόπιστα τα κινούμενα θέματα, ενώ παράλληλα η προηγμένη αυτόματη εστίαση διασφαλίζει κορυφαία απόδοση κατά την αποτύπωση του θέματος. Στα εργονομικά πλεονεκτήματα περιλαμβάνεται το γεγονός ότι οι θέσεις του δακτυλίου zoom και του δακτυλίου εστίασης έχουν αντιστραφεί για πιο ισορροπημένο χειρισμό, καθώς και η χρήση στοιχείου φακού από φθορίτη που συμβάλλει στη διατήρηση χαμηλού βάρους.

O Dirk Jasper, Διευθυντής Προϊόντων της Nikon Europe, αναφέρει: «Αυτός ο τηλεφακός κατασκευάστηκε με γνώμονα τις ανάγκες των επαγγελματιών φωτογράφων αθλητικών και άγριας φύσης που είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να πετύχουν μια λήψη. Χάρη στην πρόοδο της οπτικής τεχνολογίας μπορούμε πλέον να παρέχουμε μεγαλύτερη ευελιξία και πιο εκτεταμένο εύρος, χωρίς να θυσιάζουμε το χαμηλό βάρος και την απόδοση του φακού. Δεν θα απαιτείται να αλλάζετε φακούς τόσο συχνά, με αποτέλεσμα να χάνετε λιγότερες ευκαιρίες λήψης κατά τις φωτογραφίσεις σας».

ΣΥΝΟΨΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ

- Ενσωματωμένος τηλεμετατροπέας 1,4x: το εύρος εστιακής απόστασης 180–400 mm (f/4) επεκτείνεται σε έως και 560 mm (f/5,6).
- Ευκρίνεια σε κάθε απόσταση: απολαύστε ευκρίνεια από άκρο σε άκρο στο σύνολο του εύρους zoom, ακόμη και κατά τις λήψεις με μέγιστο διάφραγμα.
- Σταθερότητα σε υψηλές ταχύτητες: Η τεχνολογία VR παρέχει τη δυνατότητα λήψης σε ταχύτητες κλείστρου χαμηλότερες έως και κατά 4 στοπ από ό,τι θα απαιτούνταν σε άλλες περιπτώσεις.¹ Η λειτουργία SPORT VR παρακολουθεί αξιόπιστα τα γρήγορα κινούμενα θέματα.
- Εξασφαλίστε παρακολούθηση: το προηγμένο σύστημα παρακολούθησης AF διατηρεί σε εστίαση τα γρήγορα κινούμενα θέματα. Το ηλεκτρομαγνητικό διάφραγμα εξασφαλίζει ακρίβεια έκθεσης σε υψηλές ταχύτητες καρέ.
- Έτοιμος για χρήση: κάθε κινητό μέρος του κυρίως σώματος του φακού είναι πλήρως στεγανοποιημένο για προστασία από τις καιρικές συνθήκες. Η επίστρωση φθορίου προστατεύει ενεργά από το νερό, τη σκόνη και τη βρομιά χωρίς κανένα συμβιβασμό στην ποιότητα της εικόνας.

¹ Με βάση τα πρότυπα CIPA