Nikon Imaging | Ελλάδα | Ευρώπη

03-04-2017

Η ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ NIKON WX – ΤΑ ΚΙΑΛΙΑ ΠΟΥ ΘΕΤΟΥΝ ΝΕΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ ΑΣΤΕΡΙΩΝ

Αθήνα, Ελλάδα, 3 Απριλίου 2017: Η Nikon ανακοινώνει με υπερηφάνεια την κυκλοφορία των κορυφαίων κιαλιών WX 7x50 IF και WX 10x50 IF για αστρονομικές παρατηρήσεις – επιτεύγματα εκατό χρόνων οπτικής τελειότητας. Με ένα πρωτοποριακό, εξαιρετικά ευρύ οπτικό πεδίο, η εκπληκτική απόδοση της σειράς WX μεταφέρει τον παρατηρητή βαθιά στον έναστρο ουρανό, αποκαλύπτοντας νέες λεπτομέρειες και λεπτές αποχρώσεις.

Σχεδιασμένα για απαιτητικούς παρατηρητές των άστρων, αυτά τα κορυφαία κιάλια χρησιμοποιούν σύστημα φακών με διόρθωση καμπυλότητας πεδίου που αντισταθμίζει την καμπυλότητα πεδίου, εξασφαλίζοντας την ίδια κρυστάλλινη ευκρίνεια σε όλο το εύρος της εικόνας, από το κέντρο μέχρι την περιφέρεια. Το ποσοστό συνολικής ανάκλασης και υψηλής μετάδοσης των πρισμάτων Abbe-Koenig εξασφαλίζει το εκπληκτικό επίπεδο φωτεινότητας που απαιτείται για να συμπληρώσει το εξαιρετικά ευρύ οπτικό πεδίο.

Κάθε σωλήνας περιέχει τρία γυάλινα στοιχεία ED (εξαιρετικά χαμηλής διασποράς) για εικόνα με υψηλή αντίθεση και υψηλή ανάλυση, αντισταθμίζοντας τη χρωματική εκτροπή, ώστε να βλέπετε τις λεπτές χρωματικές διαφορές των αστεριών σε όλη την εικόνα, μέχρι την άκρη του οπτικού σας πεδίου. Η υψηλής ποιότητας πολυστρωματική επίστρωση σε όλους τους φακούς και τα πρίσματα προσφέρει ομοιόμορφη μετάδοση του φωτός σε όλο το ορατό φάσμα, για φυσική και πιο καθαρή εικόνα.

Για να εξασφαλίσουν μια ιδανική εμπειρία προβολής για όλους τους χρήστες, είτε φορούν γυαλιά είτε όχι, οι μηχανικοί των Nikon WX ξεπέρασαν τη σχεδιαστική πρόκληση του συνδυασμού μεγάλης απομάκρυνσης ίριδας με εξαιρετικά διευρυμένο οπτικό πεδίο. Τα κιάλια WX 7x50 IF έχουν φαινομενικό οπτικό πεδίο 66,6° και απομάκρυνση ίριδας 17,7 mm. Τα κιάλια WX 10x50 IF έχουν φαινομενικό οπτικό πεδίο 76,4° και απομάκρυνση ίριδας 15,3 mm. Το κράμα μαγνησίου καθιστά το σώμα ανθεκτικό αλλά και ελαφρύ, ενώ τα στρεφόμενα και συρόμενα ελαστικά προσοφθάλμια κάνουν την προβολή απολαυστική, ανεξάρτητα από το πόση ώρα διαρκεί η παρατήρηση.

Και τα δύο μοντέλα διατίθενται σε αποκλειστικές επετειακές εκδόσεις 100 χρόνων, με το λογότυπο της 100ής επετείου τυπωμένο στη βάση του αρμού, εγχάρακτο σειριακό αριθμό στο επάνω μέρος του αρμού και με ειδικό δερμάτινο λουράκι WX για την 100ή επέτειο. Αυτές οι εκδόσεις θα πουληθούν σε περιορισμένο αριθμό έως και 100 τεμαχίων, και για τα δύο μοντέλα μαζί.

ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

・Χρησιμοποιώντας προσοφθάλμια με κορυφαία οπτική απόδοση, επιτυγχάνεται εξαιρετικά ευρύ οπτικό πεδίο. Ελαχιστοποιώντας τον αστιγματισμό και την εκτροπή κόμης, παράγεται μια καθαρή εικόνα, ενώ η ευκρίνεια της εικόνας στο κέντρο του πεδίου επεκτείνεται σε όλο το εύρος, μέχρι την περιφέρεια. Καθώς δεν αντιλαμβάνεστε το κάδρο, νιώθετε σαν να περπατάτε στο διάστημα, ανάμεσα στα αστέρια.
・Το σύστημα φακών με διόρθωση καμπυλότητας πεδίου αντισταθμίζει την καμπυλότητα πεδίου από το κέντρο μέχρι την περιφέρεια. Εξασφαλίζει ευκρινή εικόνα σε ολόκληρο το εξαιρετικά ευρύ οπτικό πεδίο, επιτρέποντάς σας να απολαμβάνετε μια συναρπαστική θέα από σμήνη αστέρων και γαλαξίες όπου τα μεμονωμένα αστέρια διακρίνονται με ευκρίνεια.
・Χρησιμοποιώντας τρία γυάλινα στοιχεία ED (εξαιρετικά χαμηλής διασποράς) σε κάθε σωλήνα, η χρωματική εκτροπή που προκαλεί χρωματικά σφάλματα αντισταθμίζεται μέχρι την άκρη του οπτικού σας πεδίου, προσφέροντας μια εικόνα με υψηλή αντίθεση και υψηλή ανάλυση.
・Η υψηλής ποιότητας πολυστρωματική επίστρωση, που προσφέρει ομοιόμορφη μετάδοση του φωτός σε όλο το ορατό φάσμα, εφαρμόζεται σε όλους τους φακούς και τα πρίσματα, για φυσική και πιο καθαρή εικόνα. Αναπαράγει τις λεπτές αποχρώσεις των αστεριών στον νυχτερινό ουρανό με πιστότητα.
・Τα πρίσματα Abbe-Koenig με ολική ανάκλαση σε όλες τις επιφάνειες και υψηλό ποσοστό μετάδοσης εξασφαλίζουν φωτεινότερο οπτικό πεδίο.
・Εφαρμόζοντας επίστρωση διόρθωσης φάσης στις επιφάνειες τύπου roof (Dach) των πρισμάτων Abbe-Koenig, η οποία αντισταθμίζει τις μετατοπίσεις φάσης του φωτός που ανακλάται στο εσωτερικό των πρισμάτων, επιτυγχάνονται εικόνες υψηλής ανάλυσης και υψηλής αντίθεσης.
・Οπτική σχεδίαση που επιτυγχάνει ταυτόχρονα εξαιρετικά ευρύ οπτικό πεδίο και μεγάλη απομάκρυνση ίριδας. Το εξαιρετικά ευρύ οπτικό πεδίο μπορούν να το απολαύσουν άνετα, από άκρη σε άκρη, ακόμα και όσοι φορούν γυαλιά.
・Σε όλους τους φακούς και τα πρίσματα χρησιμοποιείται γυαλί χωρίς μόλυβδο και αρσενικό.
・Τα στρεφόμενα και συρόμενα ελαστικά προσοφθάλμια με έξι κλικ διευκολύνουν την τοποθέτησή τους στη σωστή απόσταση από το μάτι.
・Ρυθμιστικός δακτύλιος διόπτρας με ένδειξη για ευκολότερη ρύθμιση.
・Αδιάβροχη κατασκευή που δεν θα υποστεί καμία βλάβη στο νερό σε μέγιστο βάθος 5 m για έως 10 λεπτά. (Σε συνθήκες δοκιμών της Nikon. Δεν προορίζεται για υποβρύχια χρήση.)
・Αεροστεγής κατασκευή με σώμα γεμάτο με αέριο άζωτο που αποτρέπει το θάμπωμα στο εσωτερικό του συστήματος οπτικών μηχανισμών και αντιστέκεται στη μούχλα, ακόμα και σε συνθήκες υψηλών θερμοκρασιακών μεταβολών.
・Η κατασκευή από κράμα μαγνησίου εξασφαλίζει ισχυρό και ελαφρύ σώμα που διευκολύνει τη χρήση με κράτημα στο χέρι.
・Φίλτρο 55 mm (P=0,75) μπορεί να προσαρτηθεί στον αντικειμενικό φακό.
・Συνοδεύεται από αποκλειστικό προσαρμογέα τριπόδου (TRA-4) που επιτρέπει προσάρτηση σε τρίποδο.