26/2/2015

Οι ψηφιακες φωτογραφικες μηχανες SLR Nikon Df και D750 μαζι με τη φωτογραφικη μηχανη Nikon 1 V3 βραβευονται στα γερμανικα iF Product Design Awards

Αθήνα, Ελλάδα, 26 Φεβρουαρίου 2015 Η Nikon Corporation βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές SLR Nikon Df και Nikon D750 μαζί με την προηγμένη φωτογραφική μηχανή Nikon 1 V3 με εναλλάξιμους φακούς βραβεύτηκαν στα iF Product Design Awards (Βραβεία σχεδίασης προϊόντων iF) 2015.

Κάθε χρόνο τα παγκοσμίως αναγνωρισμένα iF Design Awards (Βραβεία σχεδίασης iF) αναδεικνύουν τα βιομηχανικά προϊόντα με την καλύτερη σχεδίαση σε παγκόσμιο επίπεδο. Φέτος αξιολογήθηκαν 4.783 προϊόντα από 53 χώρες και απονεμήθηκαν διάφορα βραβεία, όπως Product Design Awards (βραβεία σχεδίασης προϊόντων), Communication Design Awards (βραβεία επικοινωνιακού σχεδιασμού) και Packaging Awards (βραβεία συσκευασίας) σε 1.629 προϊόντα συνολικά. Για την ανάδειξη των νικητών λαμβάνονται υπόψη χαρακτηριστικά των προϊόντων όπως η ποιότητα της σχεδίασης, η λειτουργικότητα, ο βαθμός καινοτομίας, η απλότητα λειτουργίας και η παρουσίαση της επωνυμίας.

Nikon Df

Η Nikon Df είναι μια ιδιαίτερα φορητή, compact και ελαφριά ψηφιακή φωτογραφική μηχανή SLR με φορμά FX της Nikon, η οποία συνδυάζει υψηλή ποιότητα εικόνας με έξυπνη λειτουργία μέσω επιλογέων για εξαιρετικά ευχάριστη εμπειρία χρήσης. Οι μεταλλικοί μηχανικοί επιλογείς μεγάλου μεγέθους που χρησιμοποιούνται για την Df εξασφαλίζουν απλή λειτουργία με άμεση οπτική επαλήθευση των ρυθμίσεων σε ένα σώμα που έχει σχεδιαστεί με απόλυτη ακρίβεια. Επιπλέον, η φωτογραφική μηχανή είναι εξοπλισμένη με αισθητήρα εικόνας CMOS με φορμά FX της Nikon και με τον μηχανισμό επεξεργασίας εικόνας EXPEED 3, ενώ ο αριθμός ωφέλιμων pixel που παρέχει είναι 16,2 εκατομμύρια.

Nikon D750

Η D750 είναι μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή SLR με φορμά FX της Nikon η οποία παρέχει 24,3 εκατομμύρια ωφέλιμα pixel, ενώ είναι εξοπλισμένη με έναν νέο αισθητήρα εικόνας CMOS με φορμά FX της Nikon και με τον μηχανισμό επεξεργασίας εικόνας EXPEED 4. Διαθέτει υψηλή ποιότητα εικόνας και πληρέστατες προδιαγραφές αντίστοιχες με αυτές των επαγγελματικών μοντέλων, όλα αυτά σε ένα ιδιαίτερα ευέλικτο, compact, ελαφρύ και λεπτό σώμα. Είναι η πρώτη φωτογραφική μηχανή με φορμά FX της Nikon στην οποία χρησιμοποιούνται ανακλινόμενη οθόνη LCD και ενσωματωμένη λειτουργία Wi-Fi® για μεγαλύτερη ευχρηστία.

Nikon 1 V3

Η Nikon 1 V3 είναι μια προηγμένη φωτογραφική μηχανή με εναλλάξιμους φακούς. Διαθέτει μοναδική απόδοση στην παρακολούθηση κινούμενων θεμάτων, με τη μεγαλύτερη* παγκοσμίως ταχύτητα συνεχών λήψεων περίπου 20 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) με AF (έως 60 fps περίπου, όταν η εστίαση είναι κλειδωμένη), καθώς και ελάχιστο χρονικό κενό ανάμεσα στις λήψεις, όλα αυτά σε ένα compact, ευέλικτο και ελαφρύ σώμα. Το σύστημα λειτουργίας της είναι γνώριμο στους χρήστες ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών SLR. Είναι επίσης εξοπλισμένη με ανακλινόμενη οθόνη LCD, η οποία εξασφαλίζει ευελιξία στις λήψεις από οποιαδήποτε γωνία, καθώς και με έναν πίνακα αφής ο οποίος εγγυάται απλή και εύκολη λειτουργία. Επιπλέον, η Nikon 1 V3 διαθέτει ενσωματωμένη λειτουργία Wi-Fi® που επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν και να μοιράζονται εύκολα εικόνες υψηλής ποιότητας.

 

*Ανάμεσα στις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές με εναλλάξιμους φακούς που είναι διαθέσιμες στις 26 Φεβρουαρίου 2015. Η δήλωση βασίζεται σε έρευνες της Nikon.

Άλλες ειδήσεις