7/2/2014

Η Nikon ανακοινωνει την κυκλοφορια δυο φωτογραφικων μηχανων: της υψηλης αποδοσης COOLPIX P600 και της COOLPIX P530 με εξαιρετικα μεγαλο zoom

Αθήνα, Ελλάδα, 7 Φεβρουαρίου 2014 - H Nikon Europe ανακοινώνει σήμερα την κυκλοφορία δύο νέων φωτογραφικών μηχανών με εξαιρετικά μεγάλο zoom στη σειρά COOLPIX: της COOLPIX P600 με τον εντυπωσιακό φακό οπτικού zoom 60x και της Nikon COOLPIX P530 με φακό οπτικού zoom 42x. Αυτές οι δύο φωτογραφικές μηχανές ισορροπούν ιδανικά το μικρό μέγεθος του σώματός τους και τη μεγάλη ισχύ του zoom, διαθέτουν αισθητήρα οπίσθιου φωτισμού CMOS 16 megapixel και ενσωματωμένο ηλεκτρονικό σκόπευτρο που δίνει στους δημιουργικούς φωτογράφους τη δυνατότητα λήψης εξαιρετικά λεπτομερών, όμορφων και ευκρινών φωτογραφιών εν κινήσει, ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Nikon COOLPIX P600 – Προηγμένη απόδοση για μεγαλύτερη δημιουργική έκφραση

Κατασκευασμένη με γνώμονα όσους αγαπούν να φωτογραφίζουν την κάθε λεπτομέρεια, η ιδιαίτερα φορητή COOLPIX P600 συνδυάζει την απαράμιλλη ακρίβεια και το φακό εξαιρετικά μεγάλου zoom με το εντυπωσιακό σχεδιασμό του σώματος.

Ο φακός NIKKOR με οπτικό zoom 60x, το οποίο μπορεί να επεκταθεί έως 120x με Dynamic Fine Zoom*, καλύπτει εύρος 24 - 1.440 mm και περιλαμβάνει γυάλινο στοιχείο Super ED για ανώτερη ποιότητα εικόνας. Συμπληρώνοντας ιδανικά τις δυνατότητες για εξαιρετικά κοντινές λήψεις, η COOLPIX P600 διαθέτει μια μεγάλη πτυσσόμενη οθόνη LCD υψηλής ανάλυσης (921k dot) με τεχνολογία φωτεινότητας RGBW για να μπορούν να εκφράζονται οι φωτογράφοι με καλλιτεχνικές αναζητήσεις μέσα από τη μοναδική προβολή και το πιο δημιουργικό καδράρισμα των λήψεων. Παράλληλα, η προηγμένη τεχνολογία απόσβεσης κραδασμών (VR) μετατόπισης φακού εξασφαλίζει καθαρές φωτογραφίες ακόμη και σε λειτουργία τηλεφακού 60x ενώ η λειτουργία «Έντονη», ελαχιστοποιεί τις συνέπειες από το κούνημα της φωτογραφικής μηχανής κατά το περπάτημα ή τις λήψεις από κινούμενο όχημα. Έτσι, ακόμη και στα χέρια του πιο δυναμικού φωτογράφου, η δράση μπορεί να καταγραφεί στις φωτογραφίες ή τα video με απόλυτη σταθερότητα.

Οι νέες λειτουργίες, όπως η λειτουργία κορύφωσης της εστίασης, δίνουν έμφαση στα άκρα μιας εστιασμένης περιοχής για να μπορείτε εύκολα να τη βλέπετε στην οθόνη και να προσαρμόζετε την ένταση για να αναδείξετε τις λεπτομέρειες. Επίσης, ο έξυπνος αλγόριθμος αυτόματης εστίασης της φωτογραφικής μηχανής και ο επεξεργαστής με δυνατότητα πολυδιεργασίας που περιλαμβάνει, εξασφαλίζουν τη λήψη όλων των σημαντικών στιγμών με τέλεια εστίαση και σημαντικά μειωμένο χρόνο αναμονής μεταξύ των λήψεων. Μπορείτε να μοιραστείτε τις περιπέτειές σας εύκολα, ακόμη και τη στιγμή που συμβαίνουν, χάρη στην ενσωματωμένη λειτουργία Wi-Fi, η οποία σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες από τη φωτογραφική μηχανή κατευθείαν στην έξυπνη συσκευή για να τις επισυνάπτετε άμεσα σε email ή να τις αναρτάτε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης**.

Ένα άλλο πλεονέκτημα για όσους θέλουν μια φωτογραφική μηχανή που τους επιτρέπει να βρίσκονται εν κινήσει, είναι η λειτουργία συνεχών λήψεων έως 7 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps), ιδανική για φωτογράφιση ενός γρήγορα κινούμενου ζώου ή ενός αυτοκινήτου που κινείται με μεγάλη ταχύτητα. Για τους επίδοξους κινηματογραφιστές, η COOLPIX P600 πραγματοποιεί εγγραφή video Full HD 1080/60i με στερεοφωνικό ήχο με το απλό πάτημα ενός κουμπιού, παρέχοντας τη δυνατότητα καταγραφής μιας σκηνής υψηλής ποιότητας από κάθε γωνία. Η λειτουργία με προσαρμόσιμο κουμπί λειτουργίας παρέχει γρήγορη πρόσβαση σε ρυθμίσεις όπως η ευαισθησία ISO, η ισορροπία λευκού ή η μέτρηση έκθεσης, για πλήρη δημιουργικό έλεγχο.

Ο Nicolas Gillet, Διευθυντής καταναλωτικών προϊόντων της Nikon Europe, σχολιάζει: «Η COOLPIX P600 ισορροπεί ιδανικά την εξαιρετική ποιότητα εικόνας και τις μοναδικές δυνατότητες zoom με το φακό NIKKOR υψηλής ανάλυσης για εξαιρετικά ευκρινή αποτελέσματα. Οι δυνατότητες αυτής της πολυλειτουργικής φωτογραφικής μηχανής την τοποθετούν στην κορυφή της σειράς COOLPIX, με χρήσιμες λειτουργίες όπως η εγγραφή video Full HD με το άγγιγμα ενός κουμπιού, η λειτουργία κορύφωσης εστίασης, ο νέος έξυπνος αλγόριθμος αυτόματης εστίασης και η πτυσσόμενη οθόνη. Οι λειτουργίες αυτές εξασφαλίζουν τα καλύτερα αποτελέσματα στις βιντεοσκοπήσεις και τις φωτογραφίσεις σας».

Nikon COOLPIX P530 – Η ακρίβεια και η απόδοση στα… ακροδάχτυλά σας

Ο ιδανικός σύντροφός σας όταν χρειάζεται να απαθανατίζετε εκείνες τις μοναδικές στιγμές, η COOLPIX P530 εξασφαλίζει καθαρές και λεπτομερείς λήψεις ακόμη και μακρινών θεμάτων, χάρη στην απίστευτη δυνατότητα οπτικού zoom 42x που μπορεί να επεκταθεί έως 84x με Dynamic Fine Zoom* και τον αισθητήρα CMOS 16 MP με οπίσθιο φωτισμό.

Δεν θα σας ξεφεύγει ούτε στιγμή καθώς η εγγραφή video Full HD γίνεται απλά με το πάτημα ενός κουμπιού ενώ χάρη στην προηγμένη λειτουργία απόσβεσης κραδασμών (VR) μετατόπισης φακού που αντισταθμίζει τις συνέπειες από το κούνημα της φωτογραφικής μηχανής, μπορείτε να τραβάτε ομαλά video και ευκρινείς φωτογραφίες κάθε φορά, ακόμη κι αν βρίσκεστε σε κινούμενο όχημα.

Απολαύστε ευρυγώνιες προβολές στη μεγάλη οθόνη LCD 7,5 cm/3,0 in. 921k-dot και επωφεληθείτε από τη μη ανακλαστική επίστρωση και τη λειτουργία ρύθμισης φωτεινότητας που σας επιτρέπει να βλέπετε καθαρά τι έχετε τραβήξει, ακόμη κι όταν ο ήλιος λάμπει πάνω στην οθόνη. Ωστόσο, μπορείτε να μεταβαίνετε εύκολα στο ηλεκτρονικό σκόπευτρο για μεγαλύτερη ακρίβεια καδραρίσματος ή όταν αυτή η μέθοδος λήψης είναι πιο κατάλληλη για τις προσωπικές σας προτιμήσεις.

Για τις απαιτητικές λήψεις, όπως η φωτογράφιση άγριων ζώων που βρίσκονται μακριά ή σκηνικά υψηλής αντίθεσης, η COOLPIX P530 παρέχει τη δυνατότητα χρήσης λειτουργιών σκηνής που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για τις ρυθμίσεις υψηλού zoom βοηθώντας σας να επιτύχετε τις λήψεις που θέλετε.

Ο Nicolas Gillet, Διευθυντής καταναλωτικών προϊόντων της Nikon Europe, σχολιάζει: «Η εργονομικά σχεδιασμένη, ισχυρή και compact COOLPIX P530 προσφέρει μεγάλες δυνατότητες λήψης φωτογραφιών με μοναδική λεπτομέρεια, χάρη στη λειτουργία εξαιρετικά μεγάλου zoom και το ενσωματωμένο ηλεκτρονικό σκόπευτρο που διαθέτει. Ένα απαραίτητο απόκτημα στη συλλογή κάθε λάτρη της φωτογραφίας, αυτή η φωτογραφική μηχανή συνδυάζει τη γρήγορη δράση με τις ευκρινείς και καθαρές λήψεις μακρινών θεμάτων, παρέχοντας απόδοση και ακρίβεια με κάθε πάτημα του κουμπιού λήψης».


*Η λειτουργία Dynamic Fine Zoom μπορεί να επιτύχει 2x μεγαλύτερο zoom σε σχέση με το μέγιστο εύρος οπτικού zoom τηλεφακού διατηρώντας παράλληλα τη μέγιστη ανάλυση της εικόνας.
**Για τη χρήση αυτής της λειτουργίας απαιτείται εγκατάσταση της εφαρμογής «Wireless Mobile Adapter Utility» της Nikon (συμβατή με iOS™ και Android™) στην έξυπνη συσκευή.