10/2/2015

Zoom στο μαξιμουμ με τη νεα γκαμα φωτογραφικων μηχανων COOLPIX S9900 και S7000

Αθήνα, Ελλάδα, 10 Φεβρουαρίου 2015 Η Nikon ανακοίνωσε σήμερα την κυκλοφορία δύο νέων φωτογραφικών μηχανών μεγάλου zoom, της ευρυγώνιας COOLPIX S9900 και της λεπτής S7000, με δυνατότητα άμεσης κοινοποίησης φωτογραφιών, οι οποίες έρχονται να προστεθούν στην γκάμα φωτογραφικών μηχανών COOLPIX της Nikon.

Με τη βοήθεια της φωτογραφικής μηχανής COOLPIX S9900 16 megapixel μπορείτε πλέον να δημιουργήσετε εύκολα τη δική σας μοναδική σύνθεση. Η φωτογραφική μηχανή υψηλής απόδοσης σάς δίνει την ελευθερία να αξιοποιήσετε τη δημιουργικότητά σας στο καδράρισμα χάρη στη μεγάλη πτυσσόμενη οθόνη LCD, ενώ το πανίσχυρο οπτικό zoom 30x με δυνατότητα επέκτασης σε Dynamic Fine Zoom 60x¹ σάς επιτρέπει να αποτυπώνετε τις λεπτομέρειες και τη δράση από πολύ κοντινή απόσταση. Μέσω του ενσωματωμένου Wi-Fi² και της τεχνολογίας NFC³ έχετε δυνατότητα άμεσης κοινοποίησης φωτογραφιών και video, ακουμπώντας απλά τη φωτογραφική μηχανή σε μια έξυπνη συσκευή³ ενώ το ενσωματωμένο GPS/GLONASS/QZSS καταγράφει τις τοποθεσίες λήψης. Εντοπίστε έως και 30 τοποθεσίες στον ενσωματωμένο παγκόσμιο χάρτη, τραβήξτε video Full HD (1.080/60p) ή δημιουργήστε εντυπωσιακά video χρονικής υστέρησης χωρίς κόπο, και μάλιστα, εντός της φωτογραφικής μηχανής. Με τον επιλογέα λειτουργιών η πρόσβαση στις λειτουργίες έκθεσης (P/S/A/M) είναι εύκολη και έτσι μπορείτε να δίνετε στις φωτογραφίες το δικό σας προσωπικό ύφος.

Με τη φωτογραφική μηχανή COOLPIX S7000 16 megapixel οι ξεχωριστές στιγμές με την οικογένεια και τους φίλους γίνονται ακόμη πιο μαγικές μέσα από τις κοντινές λήψεις. Η συγκεκριμένη λεπτή φωτογραφική μηχανή διαθέτει οπτικό zoom 20x το οποίο επεκτείνεται σε Dynamic Fine Zoom 40x¹ για να αποτυπώνετε όλη τη δράση, είτε συμβαίνει κοντά σας είτε μακριά σας. Κοινοποιήστε εύκολα τις φωτογραφίες σας και μείνετε σε επαφή με την οικογένεια και τους φίλους σας χάρη στην υποστήριξη της τεχνολογίας NFC³, η οποία σάς δίνει αυτή τη δυνατότητα απλά με το άγγιγμα της φωτογραφικής μηχανής σε μια έξυπνη συσκευή³, ή με τη χρήση του ειδικού κουμπιού Wi-Fi². Τα video Full HD (1.080/60p) γίνονται πραγματικότητα με το απλό άγγιγμα ενός κουμπιού, τα video χρονικής υστέρησης δημιουργούνται εύκολα και οι τέλειες ταξιδιωτικές σκηνές λαμβάνονται χωρίς κόπο χάρη στην Εύκολη πανοραμική λήψη.

Παρουσιάζοντας σήμερα τις νέες φωτογραφικές μηχανές COOLPIX, η Ines Bernardes, Διευθύντρια Προϊόντων για τις COOLPIX στη Nikon Europe, σχολίασε:

«Ποτέ δεν ήταν ευκολότερο να εκφράσετε τη δημιουργικότητά σας! Η COOLPIX S9900 διαθέτει πτυσσόμενη οθόνη που σας επιτρέπει να τραβάτε από ασυνήθιστες οπτικές γωνίες, να φωτογραφίζετε από το επίπεδο των ματιών ενός παιδιού ή πάνω από πλήθος κόσμου, ενώ διαθέτει επίσης δυνατότητα μεγάλου zoom με οπτικό zoom 30x με δυνατότητα επέκτασης σε Dynamic Fine Zoom 60x¹ που σας μεταφέρει σε έναν άλλο κόσμο απίστευτης λεπτομέρειας. Η ποιότητα εικόνας και ήχου είναι εξαιρετική και η κοινοποίηση φωτογραφιών και video άμεση, χάρη στο ειδικό κουμπί Wi-Fi² ή το άγγιγμα της φωτογραφικής μηχανής σε μια έξυπνη συσκευή με δυνατότητα NFC³. Διαθέτει ενσωματωμένο GPS/GLONASS/QZSS και Παγκόσμιο χάρτη για τον εντοπισμό των λήψεων ενώ ταξιδεύετε. Επιπλέον, με τις λειτουργίες χειροκίνητης έκθεσης έχετε ένα πρόσθετο πλεονέκτημα καθώς μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις όπως σας βολεύει. Αυτό θα πει δημιουργική λήψη χωρίς κόπο.

Η κομψή φωτογραφική μηχανή COOLPIX S7000 είναι πανίσχυρη παρά το λεπτό της σώμα, με οπτικό zoom 20x το οποίο επεκτείνεται σε Dynamic Fine Zoom 40x¹, για να αποτυπώνετε όλη τη δράση με λεπτομέρειες. Μεταβείτε από τις φωτογραφίες σε πανέμορφα σταθερά video Full HD με το απλό άγγιγμα ενός κουμπιού. Χάρη στην τεχνολογία απόσβεσης κραδασμών υψηλής απόδοσης, η φωτογραφική μηχανή παραμένει σταθερή εξασφαλίζοντας καθαρές λήψεις αλλά και video χρονικής υστέρησης χωρίς δυσκολία. Η κοινοποίηση φωτογραφιών στην οικογένεια και τους φίλους σας γίνεται παιχνιδάκι με την τεχνολογία NFC³ καθώς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακουμπήσετε τη φωτογραφική μηχανή σε μια έξυπνη συσκευή² ή να χρησιμοποιήσετε το ειδικό κουμπί Wi-Fi². Μπορείτε να απαθανατίσετε κάθε στιγμή της ζωής σας και να τη μοιραστείτε αμέσως».

Η μεγάλη πτυσσόμενη οθόνη LCD 7,5 cm/3,0 in. της COOLPIX S9900 είναι μοναδική για δημιουργικό καδράρισμα. Έτσι, μπορείτε να κάνετε λήψεις πάνω από τα πλήθη σε εκδηλώσεις ή να προσαρμόζετε τη λήψη στο ύψος του θέματος για εντυπωσιακά πορτραίτα ζώων. Με το πανίσχυρο οπτικό zoom 30x, το οποίο επεκτείνεται σε Dynamic Fine Zoom 60x¹, ανοίγεται μπροστά σας ένας εντελώς νέος κόσμος λεπτομερειών που περιμένει να τον εξερευνήσετε και η ευκαιρία να αποτυπώνετε τη μακρινή δράση με ευκολία.

Η λεπτή COOLPIX S7000 είναι μια φωτογραφική μηχανή που μπορεί να μεταφερθεί παντού. Διαθέτει μεγάλη οθόνη LCD 7,5 cm/3,0 in. η οποία απλοποιεί το καδράρισμα κάθε λήψης, ακόμη και σε έντονο ηλιακό φως ή σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Το οπτικό zoom 20x επεκτείνεται σε Dynamic Fine Zoom 40x¹ – ιδανικό τόσο για την αποτύπωση των εκφράσεων του προσώπου όσο και για την αποτύπωση της μακρινής δράσης.

Μην αφήνετε ούτε μια στιγμή ανεκμετάλλευτη με την COOLPIX S9900 αφού μπορείτε με το πάτημα ενός κουμπιού να μεταβείτε από τη λειτουργία φωτογραφίας σε ομαλά video Full HD (1.080/60p), ενώ με τον αισθητήρα AF υψηλής ταχύτητας επιτυγχάνετε γρήγορη αποτύπωση του θέματος. Ο επιλογέας εντολών σάς παρέχει γρήγορη πρόσβαση σε βασικές ρυθμίσεις ενώ η κοινοποίηση είναι παιχνιδάκι με το ειδικό κουμπί Wi-Fi² και την τεχνολογία NFC³ χάρη στην οποία το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακουμπήσετε τη φωτογραφική μηχανή σε μια έξυπνη συσκευή³.

Αφήστε τη φωτογραφική μηχανή COOLPIX S7000 να βελτιώσει αυτόματα τις ρυθμίσεις αντί για εσάς, με την Αυτόματη επιλογή σκηνής, κι έτσι θα είστε πανέτοιμοι να τραβήξετε μοναδικές φωτογραφίες στη στιγμή. Το ειδικό κουμπί εγγραφής video διευκολύνει τη βιντεοσκόπηση σταθερών video Full HD μόλις ξεκινά η δράση, ενώ η κοινοποίηση φωτογραφιών γίνεται άμεσα με το κουμπί Wi-Fi² ενός πατήματος και τη βοήθεια της τεχνολογίας NFC³.

Αρκετά compact ώστε να αποτελεί τη φωτογραφική μηχανή της προτίμησής σας για την αποτύπωση των καθημερινών στιγμών, η COOLPIX S9900 είναι έτοιμη να καταγράψει τις λήψεις σας καθώς ταξιδεύετε, όπου κι αν βρίσκεστε. Το ενσωματωμένο GPS/GLONASS/QZSS καταγράφει τα λεπτομερή δεδομένα γεωγραφικού μήκους και πλάτους με ακρίβεια, και έχει δυνατότητα αποθήκευσης έως και 30 τοποθεσιών στον ενσωματωμένο Παγκόσμιο χάρτη, έτσι ώστε να έχετε οπτική εγγραφή της τοποθεσίας όπου τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες.

Λεπτή, ελαφριά και κομψή, η COOLPIX S7000 «δένει» εύκολα με τον τρόπο ζωής σας! Η καταπληκτική ποιότητα των πορτραίτων είναι εγγυημένη χάρη στη σειρά εφέ της λειτουργίας Έξυπνου πορτραίτου που μπορούν να εφαρμοστούν κατά τη λήψη, συμπεριλαμβανομένης της Απαλότητας δέρματος. Όταν ταξιδεύετε, τα μοναδικά σκηνικά αποκαλύπτονται σε όλο τους το μεγαλείο με την Εύκολη πανοραμική λήψη, δημιουργώντας φανταστικές πανοραμικές λήψεις με την απλή κλίση της φωτογραφικής μηχανής κατακόρυφα ή την οριζόντια πανοραμική λήψη.

Σύνοψη βασικών λειτουργιών – S9900

• Φακός NIKKOR οπτικού zoom 30x: αποτυπώστε όλη τη δράση με απίστευτη λεπτομέρεια, καθώς το οπτικό zoom 30x επεκτείνεται σε Dynamic Fine Zoom 60x¹.

• Υποστήριξη ενσωματωμένου Wi-Fi® και NFC: η κοινοποίηση των φωτογραφιών είναι παιχνιδάκι με τη χρήση του κουμπιού Wi-Fi² ή ακουμπώντας τη φωτογραφική μηχανή με δυνατότητα NFC³ σε μια έξυπνη συσκευή³.

• Ενσωματωμένο GPS/GLONASS/QZSS: λάβετε γρήγορες και λεπτομερείς πληροφορίες τοποθεσιών των λήψεων, μέσω δορυφορικής σύνδεσης με το σύστημα GPS και GLONASS.

• Πτυσσόμενη οθόνη LCD TFT: η μεγάλη οθόνη 7,5 cm/3,0 in. 921k-dot σάς βοηθά να τραβάτε φωτογραφίες και video εύκολα πάνω από πλήθη και από χαμηλή οπτική γωνία.

• VR (απόσβεση κραδασμών) υψηλής απόδοσης: αντισταθμίζει τις συνέπειες από το κούνημα της φωτογραφικής μηχανής κατά τη λήψη σκηνών δράσης ακόμη και σε πλήρες zoom, για καθαρότερες λήψεις.

• Video χρονικής υστέρησης: επιλέξτε μια σκηνή λήψης και από τις φωτογραφίες που αποτυπώνονται με περιοδικό χρονοδιακόπτη θα δημιουργηθεί αυτόματα ένα video χρονικής υστέρησης 10 δευτερολέπτων.

Σύνοψη βασικών λειτουργιών – S7000

• Υποστήριξη ενσωματωμένου Wi-Fi® και NFC: μοιραστείτε φωτογραφίες υψηλής ποιότητας με το κουμπί Wi-Fi² ενός πατήματος ή με τη βοήθεια της τεχνολογίας NFC³ απλά ακουμπώντας τη φωτογραφική μηχανή σε μια έξυπνη συσκευή.

• Φακός NIKKOR με οπτικό zoom 20x: αποτυπώστε όλες τις εκφράσεις του προσώπου και τη μακρινή δράση με το οπτικό zoom 20x, το οποίο επεκτείνεται σε Dynamic Fine Zoom 40x¹.

• Αισθητήρας εικόνας CMOS 16 MP με οπίσθιο φωτισμό: ο ιδιαίτερα ευαίσθητος αισθητήρας εικόνας αποδίδει μοναδικά στις φωτογραφίες μεγάλης λεπτομέρειας εξασφαλίζοντας ελάχιστο θόρυβο.

• Εύκολη πανοραμική λήψη 360°/180°: δημιουργήστε αξέχαστες πανοραμικές λήψεις γέρνοντας τη φωτογραφική μηχανή κατακόρυφα ή πραγματοποιώντας οριζόντια πανοραμική λήψη.

• VR (απόσβεση κραδασμών) υψηλής απόδοσης: εξασφαλίστε καθαρές φωτογραφίες με τη λειτουργία συνδυασμένου VR 4 αξόνων που αντισταθμίζει το κούνημα της φωτογραφικής μηχανής ακόμη και σε πλήρες zoom.

• Video Full HD: αποτυπώστε όλη τη δράση άμεσα σε Full HD με το κουμπί εγγραφής video ενός πατήματος και πραγματοποιήστε επεξεργασία κατά την αναπαραγωγή για να διαγράψετε τα πλάνα που δεν θέλετε να κρατήσετε.

¹Η μεγιστοποίηση του Dynamic Fine Zoom υπολογίζεται από τη μέγιστη ευρυγώνια θέση του οπτικού zoom.
²Απαιτείται εγκατάσταση της εφαρμογής «Wireless Mobile Utility» της Nikon (συμβατή με iOS και Android™) στην έξυπνη συσκευή.
³Η δυνατότητα Near Field Communication (NFC) λειτουργεί με συμβατά smartphone και tablet Android™ (Android 4.0 ή μεταγενέστερο). Πριν από τη χρήση απαιτείται εγκατάσταση της εφαρμογής «Wireless Mobile Utility» της Nikon και ρύθμιση της μεταφοράς εικόνας.