ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ NIKON-NOOR

Το NOOR είναι ένας συνεταιριστικός οργανισμός επαγγελματιών φωτορεπόρτερ και δημιουργών ντοκιμαντέρ αφοσιωμένος στην ευαισθητοποίηση για επίκαιρα παγκόσμια προβλήματα. Οι φωτογράφοι της προέρχονται από χώρες σε όλο τον κόσμο και όλοι εργάζονται σε ατομικά και συλλογικά έργα.

Η NIKON ΚΑΙ Η NOOR ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Η Nikon είναι υπερήφανη για τη μακρά συνεργασία της με τον συνεταιριστικό οργανισμό NOOR καταξιωμένων φωτορεπόρτερ που απαθανατίζουν τα σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο κόσμος μας. Εκτός από την υποστήριξη των σημαντικών έργων φωτογράφισης του NOOR, όπως το έργο "Food For Thought" (Τροφή για Σκέψη), μια έρευνα σχετικά με την αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων, η Nikon συνεργάζεται επίσης με το NOOR στον τομέα της εκπαίδευσης, με στόχο την ανάδειξη ανερχόμενων φωτογράφων ντοκιμαντέρ.

Τα σεμινάρια της Ακαδημίας Nikon-NOOR πραγματοποιούνται τακτικά σε πολλά μέρη της Ευρώπης, με στόχο να παρέχουν σε επίδοξους φωτορεπόρτερ την ευκαιρία να συνεργαστούν στενά με επαγγελματίες και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα προσωπικής αξιολόγησης των δειγμάτων της δουλειάς τους, να μάθουν τεχνικές δεξιότητες στον τομέα της λήψης και της μετέπειτα επεξεργασίας, καθώς και να λάβουν επαγγελματικές συμβουλές σχετικά με τον εντοπισμό της σωστής αγοράς για τις ιστορίες τους.

ΑΚΑΔΗΜΙΑ NIKON-NOOR

Δεν περιμένουμε απλώς να εμφανιστεί η νέα γενιά οπτικών αφηγητών. Φέρνουμε με ενεργό τρόπο τα μαθήματα στις πατρίδες τους. Από το 2009 αρκετοί από τους κορυφαίους φωτογράφους ντοκιμαντέρ της NOOR έχουν γίνει καθηγητές μας στην Ακαδημία Nikon-NOOR, ταξιδεύοντας σε κάθε περιοχή της Ευρώπης για να μοιραστούν τις γνώσεις τους με τους μελλοντικούς φωτορεπόρτερ. Έχουμε εκπαιδεύσει 1.000 συμμετέχοντες από περισσότερες από 70 χώρες σε εργαστήρια που πραγματοποιούνται σε πολλά μέρη, από το Καζακστάν μέχρι την Κωνσταντινούπολη, τη Σουηδία και την Πολωνία.

Πέρα από τις φωτογραφικές τους δεξιότητες, οι καθηγητές του NOOR προσφέρουν στην Ακαδημία πολλά περισσότερα. Βοηθούν τους συμμετέχοντες να δημιουργούν αλληλουχία στις εικόνες τους, να τονίζουν τις ιστορίες τους και να διαμορφώνουν τη δική τους μοναδική φωνή στον χώρο της φωτογραφίας. Επίσης, μοιράζονται ουσιαστικές γνώσεις από το πεδίο της δράσης, παρέχοντας καθοδήγηση για τη συνεργασία με τοπικούς μεσάζοντες, καθώς και συμβουλές ασφαλείας, αφού πολλοί συμμετέχοντες θα εργαστούν σε εμπόλεμες ζώνες.

Και η υποστήριξη δεν σταματά εκεί. Μέσω της Ακαδημίας Nikon-NOOR, οι συμμετέχοντες εισέρχονται πλέον σε ένα συνεχώς αυξανόμενο δίκτυο νέων φωτογράφων και επαγγελματιών της φωτογραφίας, που θα συνεχίσουν να τους βοηθούν κατά την εξέλιξη της σταδιοδρομίας τους.