Nikon Imaging | Ελλάδα | Ευρώπη

Nina Berman

Η Nina Berman είναι μια Αμερικανή φωτογράφος ντοκιμαντέρ με κύριο ενδιαφέρον στο αμερικανικό πολιτικό και κοινωνικό τοπίο. Είναι συγγραφέας δύο αναγνωρισμένων μονογραφιών: “Purple Hearts - Back From Iraq” (Μοβ καρδιές - Επιστροφή από το Ιράκ), στο οποίο παρουσιάζονται πορτρέτα και συνεντεύξεις με τραυματίες βετεράνους, και “Homeland” (Πατρίδα), το οποίο διερευνά τη στρατιωτικοποίηση της αμερικανικής ζωής μετά την 11η Σεπτεμβρίου.

Pep Bonet

Ο Pep Bonet είναι ένας βραβευμένος κινηματογραφιστής και φωτογράφος με έδρα στην Ισπανία, ο οποίος καταγράφει συγκλονιστικές στιγμές σε όλη την υφήλιο που αντιπροσωπεύουν την βαθιά ανισορροπία του κόσμου μας. Τα πιο μακροπρόθεσμα έργα του εστιάζουν στα αφρικανικά ζητήματα, ενώ το τρέχον έργο του για το HIV/AIDS έχει οδηγήσει στη δημιουργία πολλών βιβλίων και τη διοργάνωση εκθέσεων σε όλο τον κόσμο. Ο Pep είναι επίσης γνωστός για το μακροχρόνιο ρεπορτάζ του σχετικά με το ροκ συγκρότημα Mötorhead.

Andrea Bruce

Η Αμερικανή φωτογράφος ντοκιμαντέρ Andrea Bruce επισημαίνει τις δυσκολίες των ανθρώπων που παλεύουν με τα επακόλουθα του πολέμου. Για πάνω από 10 χρόνια καταγράφει τις πιο ταραγμένες περιοχές του κόσμου, εστιάζοντας στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Υπήρξε επίσημη φωτογράφος για την Washington Post, ενώ στις βραβεύσεις της περιλαμβάνονται κορυφαίες διακρίσεις από την Ένωση Ειδησεογραφικών Φωτογράφων του Λευκού Οίκου.

Alixandra Fazzina

Η φωτογράφος του Ηνωμένου Βασιλείου Alixandra Fazzina εστιάζει τη θεματολογία της σε συγκρούσεις οι οποίες δεν έχουν προβληθεί αρκετά και στις ανθρωπιστικές συνέπειες του πολέμου. Έχει εργαστεί ανεξάρτητα ως φωτορεπόρτερ στην Ανατολική Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Ασία. Το βιβλίο της, “A Million Shillings” (Ένα εκατομμύριο σελίνια) καταγράφει την έξοδο μεταναστών και προσφύγων από τη Σομαλία.

Stanley Greene

Γεννημένος στις ΗΠΑ, ο Stanley Greene έχει απαθανατίσει τα πάντα, από τη σκηνή του πανκ στο Σαν Φρανσίσκο τις δεκαετίες του 1970 και 1980, μέχρι την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, το λιμό στο Σουδάν, την επόμενη μέρα της δηλητηρίασης με αέριο στο Μποπάλ και τις συγκρούσεις με αντάρτες στην Τσετσενία. Το βιβλίο του “Black Passport” (Μαύρο διαβατήριο) δημοσιεύτηκε το 2010, ενώ έχει κερδίσει 5 βραβεία World Press Photo για το έργο του σε όλο τον κόσμο.
Ο Stanley Greene είναι ιδρυτικό μέλος του NOOR. Ο Stanley απεβίωσε στο Παρίσι, στη Γαλλία στις 19 Μαΐου του 2017

Tanya Habjouqa

Με έδρα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, η Tanya Habjouqa είναι μια βραβευμένη φωτογράφος, δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός. Τα κύρια ενδιαφέροντά της περιλαμβάνουν γένος, αναπαραστάσεις της ετερότητας, εκδίωξη και ανθρώπινα δικαιώματα, με ειδικό ενδιαφέρον για τις συνεχώς μεταβαλλόμενες κοινωνικοπολιτικές δυναμικές της Μέσης Ανατολής. Το έργο της “Occupied Pleasures” (Απολαύσεις υπό κατοχή) κέρδισε ένα βραβείο World Press Photo και οδήγησε στη δημιουργία ενός βιβλίου.

Yuri Kozyrev

Ο Yuri Kozyrev από τη Ρωσία καλύπτει κοσμοϊστορικά γεγονότα για πάνω από 25 χρόνια, από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης μέχρι τον πόλεμο του Ιράκ, όπου εργάστηκε ως συμβεβλημένος φωτογράφος για το περιοδικό TIME. Πιο πρόσφατα, κατέγραψε τις αραβικές εξεγέρσεις και τις συνέπειές του στο Μπαχρέιν, στην Υεμένη, στην Τυνησία, στην Αίγυπτο και στη Λιβύη. Το έργο του εκτίθεται ευρέως και έχει βραβευτεί με πολλά διεθνή βραβεία.

Bénédicte Kurzen

Η Γαλλίδα φωτογράφος ντοκιμαντέρ Bιnιdicte Kurzen ξεκίνησε την καριέρα της καλύπτοντας συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας, στο Ιράκ και στο Λίβανο. Τα τελευταία 10 χρόνια επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στην Αφρική, εξερευνώντας την κοινωνία μετά το απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική και πιο πρόσφατα εστιάζοντας στη Νιγηρία. Μια επιχορήγηση από το Κέντρο Πούλιτζερ τής έδωσε τη δυνατότητα να δημιουργήσει ένα συνολικό έργο βασισμένο στη Νιγηρία με τον τίτλο “A Nation Lost To Gods” (Ένα έθνος ξεχασμένο από τους θεούς).

Sebastián Liste

Ο Ισπανός φωτογράφος ντοκιμαντέρ και κοινωνιολόγος Sebastiαn Liste καταγράφει τις βαθιές πολιτιστικές αλλαγές και τα επίκαιρα ζητήματα της Λατινικής Αμερικής και της περιοχής της Μεσογείου. Εξειδικεύεται σε μακροχρόνια αναλυτικά έργα με στόχο να εμπνέει τον προβληματισμό των κοινωνιών σχετικά με τις κοινωνικές συνέπειες των πολιτικών τους. Τα έργα του όπως το “On The Inside” (Εκ των έσω), μια μελέτη της ζωής στη φυλακή στη Βενεζουέλα, έχουν κερδίσει πλήθος βραβείων.

Kadir van Lohuizen

Ο Kadir von Lohuizen από την Ολλανδία έχει καλύψει εμπόλεμες ζώνες, αλλά είναι μάλλον περισσότερο γνωστός για τα μακροχρόνια έργα του με αντικείμενο τους επτά ποταμούς του κόσμου, την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, τη βιομηχανία διαμαντιών και τη μετανάστευση στη Νότια και Βόρεια Αμερική. Το έργο του με αντικείμενο τα διαμάντια οδήγησε στη δημιουργία του φωτογραφικού λευκώματος “Diamond Matters” (Θέματα διαμαντιών) και κέρδισε ένα βραβείο World Press Photo, ενώ το έργο του “Via PanAm” (Μέσω PanAm) εξελίχθηκε σε περιοδεύουσα έκθεση και βιβλίο.

Jon Lowenstein

Ο Αμερικανός φωτορεπόρτερ Jon Lowenstein ειδικεύεται στις μακροχρόνιες σε βάθος διερευνήσεις σχετικά με την εξουσία, τη φτώχια, τις φυλετικές διακρίσεις και τη βία. Το έργο του “Shadow Lives USA” (Οι ζωές της σκιάς στις ΗΠΑ) ακολουθεί το μονοπάτι των μεταναστών από την Κεντρική Αμερική ενώ οι αποστολές του περιλαμβάνουν τις συνέπειες του σεισμού στην Αϊτή και την κοινωνική βία στη Γουατεμάλα. Έχει βραβευτεί με πλήθος βραβείων και αποτελεί παγκόσμιο μέλος του TED.

Francesco Zizola

Ο Ιταλός φωτορεπόρτερ ντοκιμαντέρ Francesco Zizola έχει καλύψει τις μεγάλες παγκόσμιες συγκρούσεις, εστιάζοντας στα κοινωνικά και ανθρωπιστικά ζητήματα και απεικονίζοντας ξεχασμένες κρίσεις που συχνά δεν έλαβαν προσοχή από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης. Έχει παραλάβει 10 βραβεία World Press Photo και έχει δημοσιεύσει 7 βιβλία, συμπεριλαμβανομένου του “Born Somewhere” (Γεννημένος κάπου), μιας μελέτης για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών σε 27 χώρες.