Nikon Imaging | Ελλάδα | Ευρώπη

Υποστηρίζοντας τις τοπικές μας κοινότητες

Είμαστε υπερήφανοι για τις πρωτοβουλίες που στηρίζουμε και για τις προσπάθειες του προσωπικού μας με σκοπό να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο για όλους. Αυτά τα έργα, που τα διαχειρίζονται οι τοπικές μας ομάδες ανά χώρα, είναι μόνο ένα υποσύνολο των δράσεων μέσα από τις οποίες προσφέρουμε στις ευρωπαϊκές κοινότητες.

Ημέρα του κοριτσιού – Γερμανία

Η Nikon GmbH συμμετέχει σε μια εθνική πρωτοβουλία που έχει σκοπό να ενθαρρύνει τα έφηβα κορίτσια να ενδιαφερθούν για επαγγέλματα που παραδοσιακά κατέχουν άνδρες. Στο πλαίσιο αυτό, προσκαλεί ομάδες κοριτσιών 13-15 ετών σε ένα εργαστήριο με θέμα τον τεχνικό κόσμο της μικροσκοπίας και της φωτογραφίας.

Αιμοδοσία – Ρωσία

Η Nikon Russia διενεργεί αιμοδοσία δύο φορές τον χρόνο για τη στήριξη των παιδιών με ασθένειες του αίματος. Το αίμα που συλλέγεται προσφέρεται στο Εθνικό κέντρο ερευνών παιδιατρικής αιματολογίας, ογκολογίας και ανοσολογίας «Dmitry Rogachev», το οποίο παρέχει περίθαλψη σε περισσότερα από 500 παιδιά που πάσχουν από διαταραχές του αίματος.

Καθαρισμός ακτών – Κάτω Χώρες

Η Nikon Europe και η Nikon Netherlands συνεργάστηκαν με το ίδρυμα «Sea First» για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της ρύπανσης των τοπικών ακτών από πλαστικά. Μια ομάδα από 44 εργαζομένους της Nikon – συμπεριλαμβανομένων των προέδρων των Nikon Holdings Europe, Nikon Instruments Europe και Nikon Europe BV – περιηγήθηκαν στην παραλία συλλέγοντας 2.000 τεμάχια αποβλήτων σε τρεις ώρες. Επίσης, προσφέρθηκε μια δωρεά στο ίδρυμα «Sea First» για το ζωτικής σημασίας έργο του στην προστασία των ακτών, ενώ ο ιδρυτής του ιδρύματος έδωσε μια ομιλία σχετικά με το αυξανόμενο πρόβλημα της ρύπανσης της θάλασσας και το πώς το άτομο μπορεί να κάνει τη διαφορά για την καταπολέμηση του ζητήματος.

Περιόρισε, ξαναχρησιμοποίησε, ανακύκλωσε - Ουγγαρία

Η Nikon Hungary υποστήριξε ένα τοπικό σχολικό πρόγραμμα που έχει σκοπό την εκπαίδευση των παιδιών ώστε να είναι ενημερωμένα για το περιβάλλον, προσφέροντας επτά παλέτες χαρτιού για ανακύκλωση. Στο πλαίσιο μιας ξεχωριστής πρωτοβουλίας, συγκέντρωσε επίσης χρησιμοποιήσιμα παιχνίδια και ρούχα για να τα προσφέρει ως δωρεά σε όσους έχουν ανάγκη τα Χριστούγεννα, μειώνοντας τα απορρίμματα και παρέχοντας άκρως απαραίτητη υποστήριξη σε ευπαθή άτομα.

Εργαζόμενοι επιλέγουν φιλανθρωπική οργάνωση – Ηνωμένο Βασίλειο και Σκανδιναβικές χώρες

Κάθε χρόνο, το προσωπικό της Nikon στον Ηνωμένο Βασίλειο και τις Σκανδιναβικές χώρες επιλέγει να στηρίξει μια φιλανθρωπική οργάνωση. Από το ξεκίνημα αυτής της πρωτοβουλίας στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2005, το προσωπικό έχει συγκεντρώσει πάνω από 258.000 ευρώ. Οι υποστηριζόμενες φιλανθρωπικές οργανώσεις ανήκουν πάντοτε στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και αφορούν μεταξύ άλλων κέντρα περίθαλψης, φροντίδα κατά του καρκίνου, έρευνα για το Αλτσχάιμερ και ψυχική υγεία. Ενώ οι εργαζόμενοί μας επικεντρώνονται στη συγκέντρωση χρημάτων, οι προσπάθειές τους παρέχουν επίσης δημοσιότητα στις φιλανθρωπικές οργανώσεις και ευκαιρίες για εθελοντισμό του προσωπικού.

Light on Small (Φως στο μικρό) – Κάτω Χώρες

Στο πλαίσιο ενός κοινού έργου, οι τρεις εταιρείες μας με έδρα το Άμστερνταμ – Nikon Holdings Europe, Nikon Europe BV και Nikon Instruments Europe BV – συνεργάστηκαν από το 2017 με την πρωτοβουλία Eco-Schools, υπό τη διαχείριση του Foundation for Environmental Education (Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, FEE), δημιουργώντας ένα αυθεντικό πρόγραμμα που ονομάζεται Light on Small (Φως στο μικρό). Το έργο ευαισθητοποιεί τα παιδιά της σχολικής ηλικίας για τα περιβαλλοντικά ζητήματα, χρηματοδοτώντας το κόστος ανάπτυξης εκπαιδευτικού υλικού και δωρίζοντας μικροσκόπια και φωτογραφικές μηχανές της Nikon. Από αυτό το συνεχιζόμενο πρόγραμμα έχουν επωφεληθεί ήδη 300 παιδιά περίπου σε πέντε σχολεία.