• Nikon Imaging
  • |
  • Ελλάδα
  • |
  • Ευρώπη

02-11-2022

Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΥΠΕΡ-ΤΗΛΕΦΑΚΟΣ NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S

Άμστερνταμ, Ολλανδία, 2 Νοεμβρίου 2022: Σήμερα η Nikon επεκτείνει την γκάμα επαγγελματικών υπερ-τηλεφακών της με τον NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S. Ο ενσωματωμένος τηλεμετατροπέας και η απόδοση AF νέου επιπέδου καθιστούν αυτόν τον υπερ-τηλεφακό σταθερής εστιακής απόστασης μια ισχυρή επιλογή για τους φωτογράφους αθλητικών και άγριας φύσης. Τα οπτικά στοιχεία υψηλής απόδοσης που περιλαμβάνει εξασφαλίζουν κορυφαία ποιότητα εικόνας είτε φωτογραφίζετε στα 600 mm είτε στα 840 mm με ενεργοποιημένο τον ενσωματωμένο τηλεμετατροπέα 1,4x.

Από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό υψηλής ταχύτητας έως τα απρόβλεπτα άγρια ζώα, οι φωτογράφοι που εργάζονται σε απαιτητικές καταστάσεις θα επωφεληθούν από τη χρήση αυτού του υπερ-τηλεφακού σε κάθε λήψη. Το σύστημα εστίασης Silky Swift αποδίδει απίστευτα γρήγορη και εντυπωσιακά αθόρυβη αυτόματη εστίαση με απόλυτη ακρίβεια στη λήψη και την παρακολούθηση του θέματος. Παράλληλα, η κορυφαία στην κατηγορία της ανακλαστική επίστρωση Meso Amorphous της Nikon καταπολεμά αποτελεσματικά τα διπλά είδωλα και τις αντανακλάσεις ακόμη και κατά τις λήψεις σκηνών όπου υπάρχουν πολλές πηγές άμεσου φωτός στο κάδρο. Το ισχυρό VR που είναι ενσωματωμένο στο φακό εξασφαλίζει αντιστάθμιση έως και 5,5 στοπ για σταθερές λήψεις σε κάθε περίσταση, ενώ τα προσαρμόσιμα στοιχεία ελέγχου σας προσφέρουν εξαιρετική λειτουργική ευελιξία. Οι φωτογράφοι που χρειάζονται μεγαλύτερο εύρος μπορούν να ενεργοποιήσουν άμεσα τον ενσωματωμένο τηλεμετατροπέα χωρίς να αλλάζουν τη στάση λήψη τους ή να πρέπει να πάρουν τα μάτια τους από τη σκηνή.

Ο NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S είναι τέλεια ισορροπημένος με το κέντρο βάρους του φακού στο μέσο του ποδιού του τριπόδου για περισσότερο σταθερό χειρισμό μικρότερη καταπόνηση από τη στάση σας είτε φωτογραφίζετε με τη φωτογραφική μηχανή στο τρίποδο είτε στο χέρι. Τα σκληρά περιβάλλοντα μπαίνουν πλέον στο ρεπερτόριό σας χάρη στην πλήρη στεγανοποίηση για προστασία από τις καιρικές συνθήκες, ενώ αυτός ο υπερ-τηλεφακός έχει επίσης εντυπωσιακά ελαφριά κατασκευή. Οι διαστάσεις του είναι αρκετά compact για να χωράει σε τσάντα εξοπλισμού που ανταποκρίνεται στους περισσότερους περιορισμούς για χειραποσκευές.

Ο Dirk Jasper, Διευθυντής Προϊόντων της Nikon Europe, αναφέρει: Όπως ο αδερφός φακός του (ο 400mm f/2.8 TC VR S), ο επαγγελματικός υπερ-τηλεφακός NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S περιλαμβάνει τα πιο προηγμένα οπτικά στοιχεία και τεχνολογία εστίασης της Nikon για να παρέχει απαράμιλλη απόδοση. Από τις πιο δύσκολες τοποθεσίες έως τα πιο απρόβλεπτα θέματα, θα πετυχαίνετε τη λήψη που θέλετε ό,τι και να συμβεί".

Σύνοψη βασικών λειτουργιών: NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S

Ενσωματωμένος τηλεμετατροπέας 1,4x: με ένα απλό πάτημα του διακόπτη στο αριστερό μέρος του φακού, ενεργοποιείται ο τηλεμετατροπέας και μετατρέπεται αυτός ο φακός σταθερής εστιακής απόστασης 600 mm f/4 σε φακό 840 mm f/5,6.
Σταθερό AF: η αυτόματη εστίαση περιλαμβάνει το Silky Swift voice coil motor της Nikon και έναν οπτικό κωδικοποιητή ABS, ο οποίος εντοπίζει και αναφέρει τη θέση του φακού με απόλυτη ακρίβεια.
Εξαιρετική λεπτομέρεια: η ευκρίνεια είναι εξαιρετική σε όλο το κάδρο, ακόμη και όταν φωτογραφίζετε με μέγιστο διάφραγμα και το bokeh είναι όμορφα ομαλό και στρογγυλεμένο.
Ισχυρή απόσβεση κραδασμών στον φακό: παρέχει πλεονέκτημα 5,0 στοπ και πλεονέκτημα 5,5 στοπ όταν χρησιμοποιείτε φωτογραφική μηχανή Nikon mirrorless που υποστηρίζει Synchro VR. ¹
Επίστρωση Meso Amorphous: ελαχιστοποιεί τα διπλά είδωλα και τις αντανακλάσεις, εξαλείφοντας το προσπίπτον φως που προκύπτει τόσο διαγώνια όσο και κατακόρυφα.
Αντοχή: η στεγανοποίηση γύρω από όλα τα κινητά μέρη και τη μοντούρα φακού κρατά μακριά τη σκόνη και την υγρασία. Η επίστρωση φθορίου της Nikon προστατεύει το μπροστινό μέρος.²
Ισορροπία: το κέντρο βάρους του φακού είναι προς το μέσο του ποδιού του τριπόδου για περισσότερο σταθερό χειρισμό και μικρότερη καταπόνηση από τη στάση σας.
Προσαρμόσιμος: μπορούν να αντιστοιχιστούν λειτουργίες στον δακτύλιο FN καθώς και στα κουμπιά Fn, στον δακτύλιο εστίασης και στον αθόρυβο δακτύλιο ελέγχου. Αποθήκευση αποστάσεων εστίασης με το κουμπί ρύθμισης μνήμης.
Διαστάσεις φιλικές για χειραποσκευή: compact και αρκετά ελαφρύς για να χωράει στην τσάντα του εξοπλισμού σας και να μην υπερβαίνει τους περιορισμούς για τις χειραποσκευές στις περισσότερες αεροπορικές εταιρείες.
Συμβατότητα: υποστηρίζεται η χρήση του ΤΗΛΕΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑ Z TC-1,4x και του ΤΗΛΕΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑ Z TC-2,0x.

¹ Με βάση τα πρότυπα CIPA, το ενσωματωμένο στον φακό οπτικό VR εξασφαλίζει 5,0 στοπ αντιστάθμισης (ή 5,5 στοπ με Συγχρονισμένο VR) στη λειτουργία NORMAL. Αυτή η τιμή επιτυγχάνεται όταν είναι συνδεδεμένος σε φωτογραφική μηχανή mirrorless εξοπλισμένη με αισθητήρα εικόνας φορμά φιλμ 35 mm.
² Δεν παρέχεται εγγύηση ότι ο φακός θα παραμένει ανθεκτικός στη σκόνη και στα σταγονίδια σε όλες τις περιστάσεις και υπό όλες τις συνθήκες.
Το υλικολογισμικό των φωτογραφικών μηχανών θα πρέπει να έχει ενημερωθεί στην πιο πρόσφατη έκδοσή του πριν χρησιμοποιηθεί ο NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S.

Πληροφορίες για τη Nikon

Η Nikon είναι ένας παγκοσμίως κορυφαίος πάροχος προϊόντων και υπηρεσιών απεικόνισης. Η καινοτόμος οπτική τεχνολογία της, τόσο σε καταναλωτικές όσο και επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές, φακούς, αξεσουάρ συστήματος και sports optics και ψυχαγωγικά οπτικά συστήματα, βασίζεται σε περισσότερα από 100 χρόνια εμπειρίας. Η επωνυμία έχει λάβει διεθνή αναγνώριση για τον καθορισμό νέων προτύπων στη σχεδίαση και την απόδοση, με τις επαναστατικές φωτογραφικές μηχανές mirrorless σειράς Z και τους φακούς NIKKOR Z της Nikon, που εκπροσωπούν μια νέα διάσταση οπτικής απόδοσης.

Η Nikon έχει δεσμευθεί στην ηγετική θέση της στην απεικονιστική κουλτούρα και παρέχει σε ορισμένους από τους κορυφαίους οπτικούς καλλιτέχνες στον κόσμο τα μέσα για να αξιοποιήσουν το δημιουργικό δυναμικό τους με εξιστορήσεις που βασίζονται στην εικόνα. Ο βραβευμένος φωτογραφικός εξοπλισμός που παρέχουμε, δίνει σε φωτογράφους και δημιουργούς video τη δυνατότητα να πραγματοποιούν το δημιουργικό τους όραμα στο μέγιστο βαθμό. Τα βραβευμένα ψυχαγωγικά οπτικά συστήματα και συστήματα sports optics της Nikon φέρνουν τον κόσμο πιο κοντά σε εσάς με δραστηριότητες που κυμαίνονται από την παρατήρηση πουλιών έως το θέατρο, το γκολφ και τα ταξίδια.

Ως αξιόπιστος συνεργάτης με όραμα, η Nikon ενώνει τους δημιουργούς περιεχομένου κάθε επιπέδου χάρη στην ενεργή κοινότητά της, την απαράμιλλη τεχνική εξειδίκευση και την πρόσβαση σε εκπαιδευτικούς πόρους, μέσω πρωτοβουλιών όπως το Nikon School.