• Nikon Imaging
  • |
  • Ελλάδα
  • |
  • Ευρώπη

18-10-2022

Η NIKON ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ Z 9 ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ADOBE MAX 2022

Άμστερνταμ, Ολλανδία, 18 Οκτωβρίου 2022: Η Nikon είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι θα εκθέσει μία Nikon Z 9¹, για να επισημάνει τη νέα λειτουργία ασφαλείας που επεξεργάζεται σε συνεργασία με την πρωτοβουλία Content Authenticity Initiative (CAI) για την αντιμετώπιση της αύξησης της παραπληροφόρησης, τη λογοκλοπής και της παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων.

Το CAI είναι μια κοινότητα που ηγείται της παγκόσμιας προσπάθειας για την προώθηση της υιοθέτησης ασφαλών δεδομένων προέλευσης και απόδοσης για ψηφιακό περιεχόμενο για την αντιμετώπιση της αύξησης της παραπληροφόρησης.

Η Z 9 θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια του φετινού Adobe MAX 2022 Creativity Conference στο Λος Άντζελες.

Η Nikon πιστεύει στην προστασία της εργασίας των ατόμων και των επιχειρήσεων, όχι μόνο εντός της βιομηχανίας απεικόνισης, αλλά και πέραν αυτής. Αυτή η εξέλιξη ακολουθεί μια σημαντική στιγμή τον Οκτώβριο του 2021, όταν η Nikon ήταν ο πρώτος κατασκευαστής φωτογραφικών μηχανών που προσχώρησε στα CAI και C2PA (Coalition for Content Provenance and Authenticity), για την προστασία των δικαιωμάτων των δημιουργών περιεχομένου και των καταναλωτών με ψηφιακή προέλευση και απόδοση.

Η Nikon αναπτύσσει μια λειτουργία που υποστηρίζει την επιβεβαίωση της αυθεντικότητας των εικόνων επισυνάπτοντας πληροφορίες που περιλαμβάνουν τις πηγές και την προέλευσή τους. Η διευκόλυνση του εντοπισμού παραποίησης εικόνων και μη εξουσιοδοτημένης χρήσης καθώς και ο έλεγχος γεγονότων θα συμβάλει στην προστασία των εικόνων από κακή χρήση.

Η Nikon θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για την επίλυση αυτών των ζητημάτων, προωθώντας τη λειτουργία της για την προέλευση εικόνας. Επιπλέον, η Nikon θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της κουλτούρας της απεικόνισης, εργαζόμενη προς μια κοινωνία όπου οι δημιουργοί, οι εκδότες και τα μέσα ενημέρωσης θα μπορούν να διεξάγουν τις δημιουργικές και επιχειρηματικές τους δραστηριότητες με ηρεμία.

¹ Στόχος της έκθεσης της Nikon είναι να ανακοινώσει ότι η λειτουργία προέλευσης της εικόνας αναπτύσσεται αυτήν τη στιγμή. Η χρήση της Nikon Z 9 για αυτήν την έκθεση δεν σημαίνει ούτε υπονοεί ότι αυτό το συγκεκριμένο μοντέλο κάποια μέρα θα είναι εξοπλισμένο με αυτήν τη λειτουργία.

Σχετικά με το CAI

H πρωτοβουλία Content Authenticity Initiative (CAI) είναι μια κοινότητα δημιουργών, τεχνολόγων, δημοσιογράφων και ακτιβιστών που ηγείται της παγκόσμιας προσπάθειας για την προώθηση της υιοθέτησης ασφαλών δεδομένων προέλευσης και απόδοσης για ψηφιακό περιεχόμενο για την αντιμετώπιση της αύξησης της παραπληροφόρησης. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση contentauthenticity.org/

Σχετικά με την C2PA

Η C2PA (Coalition for Content Provenance and Authenticity) είναι ένας φορέας για τα ανοικτά τεχνικά πρότυπα και έργο του ιδρύματος Joint Development Foundation, με σκοπό την αποτροπή της διασποράς παραπλανητικών πληροφοριών online μέσα από την ανάπτυξη τεχνικών προτύπων πιστοποίησης της πηγής και της προέλευσης των ψηφιακών περιεχομένων. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση c2pa.org/

Σχετικά με την Adobe

Η Adobe αλλάζει τον κόσμο μέσω ψηφιακών εμπειριών. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.adobe.com

Πληροφορίες για τη Nikon

Η Nikon είναι ένας παγκοσμίως κορυφαίος πάροχος προϊόντων και υπηρεσιών απεικόνισης. Η καινοτόμος οπτική τεχνολογία της, τόσο σε καταναλωτικές όσο και επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές, φακούς, αξεσουάρ συστήματος και sports optics και ψυχαγωγικά οπτικά συστήματα, βασίζεται σε περισσότερα από 100 χρόνια εμπειρίας. Η επωνυμία έχει λάβει διεθνή αναγνώριση για τον καθορισμό νέων προτύπων στη σχεδίαση και την απόδοση, με τις επαναστατικές φωτογραφικές μηχανές mirrorless σειράς Z και τους φακούς NIKKOR Z της Nikon, που εκπροσωπούν μια νέα διάσταση οπτικής απόδοσης.

Η Nikon έχει δεσμευθεί στην ηγετική θέση της στην απεικονιστική κουλτούρα και παρέχει σε ορισμένους από τους κορυφαίους οπτικούς καλλιτέχνες στον κόσμο τα μέσα για να αξιοποιήσουν το δημιουργικό δυναμικό τους με εξιστορήσεις που βασίζονται στην εικόνα. Ο βραβευμένος φωτογραφικός εξοπλισμός που παρέχουμε, δίνει σε φωτογράφους και δημιουργούς video τη δυνατότητα να πραγματοποιούν το δημιουργικό τους όραμα στο μέγιστο βαθμό. Τα βραβευμένα ψυχαγωγικά οπτικά συστήματα και συστήματα sports optics της Nikon φέρνουν τον κόσμο πιο κοντά σε εσάς με δραστηριότητες που κυμαίνονται από την παρατήρηση πουλιών έως το θέατρο, το γκολφ και τα ταξίδια.

Ως αξιόπιστος συνεργάτης με όραμα, η Nikon ενώνει τους δημιουργούς περιεχομένου κάθε επιπέδου χάρη στην ενεργή κοινότητά της, την απαράμιλλη τεχνική εξειδίκευση και την πρόσβαση σε εκπαιδευτικούς πόρους, μέσω πρωτοβουλιών όπως το Nikon School.