• Nikon Imaging
  • |
  • Ελλάδα
  • |
  • Ευρώπη

11-08-2022

Η Nikon, το CIWEM, το δίκτυο WaterBear και η ARUP ανακοινώνουν την Ομάδα Κριτών του διαγωνισμού Environmental Photographer of the Year 2022

Άμστερνταμ, Ολλανδία, 11 Αυγούστου 2022: Η Nikon, σε συνεργασία με τo φιλανθρωπικό ίδρυμα CIWEM για τη διαχείριση του νερού, το δίκτυο WaterBear, που αποτελεί δωρεάν πλατφόρμα streaming αφιερωμένη στο μέλλον του πλανήτη μας και την ARUP, εταιρεία παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών συμβουλευτικής για τη βιώσιμη ανάπτυξη, ανακοίνωσαν σήμερα την ομάδα κριτών του διαγωνισμού Environmental Photographer Of The Year 2022. Η ομάδα περιλαμβάνει διακεκριμένους ειδικούς από τους χώρους της φωτογραφίας, της κλιματικής δικαιοσύνης και του περιβαλλοντικού ακτιβισμού.

Οι κριτές επιλέχθηκαν προσεκτικά για να εξασφαλιστεί μια ποικιλόμορφη ομάδα βραβευμένων κριτικών που θα συνεργαστούν για να αξιολογήσουν τις συμμετοχές και να επιλέξουν τις εικόνες που θα κερδίσουν. Σε αυτούς περιλαμβάνονται η Ελβετή φωτογράφος με σκοπό τη διατήρηση των ειδών Daisy Gilardini, ο Ισραηλινός φωτογράφος άγριας φύσης και ακτιβιστής Roie Galitz, η Αιγύπτια φωτογράφος ντοκιμαντέρ και οπτική αφηγήτρια Rehab Eldalil, και το Photo Editor Wacera Njagi από την Κένυα.

Το βραβείο Environmental Photographer Of The Year 2022 σηματοδοτεί το 15ο έτος του διαγωνισμού και παρουσιάζει ορισμένες από τις πιο εμπνευσμένες περιβαλλοντικές φωτογραφίες στον κόσμο. Ο ετήσιος διαγωνισμός παρέχει μια διεθνή πλατφόρμα για την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά ζητήματα που θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον του πλανήτη.

Παρουσιάζουμε τη φετινή ομάδα βραβευμένων κριτών:

  ● Daisy Gilardini, φωτογράφος: Η Daisy είναι φωτογράφος με σκοπό τη διατήρηση των ειδών και ειδικεύεται στις περιοχές των Πόλων με ιδιαίτερη έμφαση στην άγρια φύση της Ανταρκτικής και στις αρκούδες της Βόρειας Αμερικής. Οι φωτογραφίες της Daisy έχουν δημοσιευτεί διεθνώς σε κορυφαία περιοδικά όπως τα National Geographic, BBC Wildlife, Canadian Geographic, Nature’s Best και Outdoor Photography, μεταξύ πολλών άλλων. Οι εικόνες της έχουν χρησιμοποιηθεί επίσης από υψηλού προφίλ ΜΚΟ όπως η Greenpeace και το WWF μεταξύ άλλων. Από το 2018 είναι σταθερή συνεργάτης του περιοδικού Canadian Geographic, έχει ανακηρυχθεί Greenpeace Antarctic Ambassador και είναι επίσης Nikon Europe Ambassador.
  ● Roie Galitz, φωτογράφος: Ο Roie είναι παγκοσμίου φήμης φωτογράφος άγριας φύσης, περιβαλλοντικός διπλωμάτης, επιχειρηματίας και δημόσιος ομιλητής. Το πάθος του Roie είναι η ύπαιθρος και η φωτογράφιση απειλούμενων άγριων ειδών και οικότοπων, το οποίο τον έχει ευαισθητοποιήσει περισσότερο στον κίνδυνο για τη φύση καθώς η ανθρώπινη δραστηριότητα επεκτείνεται. Ο Roie έχει λάβει τους τίτλους Nikon Europe Ambassador και Greenpeace Ambassador, έχει συμμετάσχει σε TED talks κι έχει υπάρξει βασικός ομιλητής σε πολλές εκδηλώσεις παγκοσμίως. Ως επιχειρηματίας, ο Roie έχει ιδρύσει ορισμένες εταιρείες με κέντρο την αγάπη του για τη φωτογραφία, τη δημιουργία και τον υπέροχο κόσμο μας. Σε αυτές περιλαμβάνεται μια σχολή φωτογραφίας με περισσότερους από 30.000 απόφοιτους και μια φωτογραφική ταξιδιωτική εταιρεία με δεκάδες αποστολές ετησίως.
  ● Rehab Eldalil, φωτογράφος: Η Rehab είναι βραβευμένη φωτογράφος ντοκιμαντέρ και οπτική αφηγήτρια με έδρα το Κάιρο. Η δουλειά της βασίζεται στο ευρύτερο θέμα της ταυτότητας όπως εξερευνάται μέσα από συμμετοχικές δημιουργικές πρακτικές. Το μακροχρόνιο έργο της The Longing Of The Stranger Whose Path Has Been Broken ήταν shortlisted για την υποτροφία PHmuseum Women Grant 2021, το βραβείο 6Mois Photojournalism 2021, τα βραβεία Philip Jones για το 2021, το βραβείο Marilyn Stafford για το 2021 και το Catchlight fellowship 2020. Πιο πρόσφατα, η Rehab τιμήθηκε με το FotoEvidence W Award 2022 για να δημοσιεύσει το έργο της σε μορφή βιβλίου, το World Press Photo Regional Award 2022 και το Premi Mediterrani Albert Camus 2022.
  ● Victor Moriyama, φωτορεπόρτερ: Ο Victor είναι Βραζιλιάνος φωτορεπόρτερ με έδρα το Σάο Πάολο και καλύπτει τη Νότια Αμερική και το τροπικό δάσος του Αμαζονίου. Τα έργα του παρουσιάζουν τις βίαιες διεργασίες που κυριαρχούν στις κοινωνικές και περιβαλλοντικές σχέσεις στη Βραζιλία. Επαναλαμβανόμενα θέματα στο έργο αποτελούν οι αγροτικές διαμάχες, η αποψίλωση και η προστασία των τροπικών δασών και της βιοποικιλότητάς τους, η γενοκτονία αυτοχθόνων πληθυσμών και η επιτάχυνση της κλιματικής αλλαγής. Καθώς ανησυχούσε για το πόσο σπάνιζαν οι αναφορές σε βάθος για της διαμάχες στον Αμαζόνιο, το 2019 ο Victor δημιούργησε το έργο @historiasamazonicas, μια κοινότητα Λατινοαμερικανών φωτογράφων που έχουν ταχθεί στην αποτύπωση των συγχρόνων διεργασιών που λαμβάνουν χώρα στον Αμαζόνιο και στον καθορισμό της παρούσας κατάστασης. Η ιδέα του είναι να επεκτείνει την παγκόσμια γνώση και να απασχολήσει την παγκόσμια κοινότητα με τα προβλήματα του μεγαλύτερου τροπικού δάσους του κόσμου. Ο Victor είναι τακτικός συνεργάτης των New York Times καλύπτοντας τον Αμαζόνιο και τη Λατινική Αμερική.
  ● Wacera Njagi, Photo Editor: Με έδρα το Ναϊρόμπι, το Wacera είναι Photo Editor του οργανισμού Everyday Africa. Εργάζεται αναμιγνύοντας hands-on σχεδίαση για τις φωτογραφίες, καλλιτεχνική διεύθυνση και media project management, χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα επικοινωνίας, τεχνικές σχεδίασης και έρευνας. Έχει συνεργαστεί με ομάδες αφήγησης ιστοριών στο ίδρυμα World Press Photo Foundation, στο Black Women Photographers, στο Code For Africa, το The ICRC και άλλα. Με τον ρόλο που κατέχει στον οργανισμό Everyday Africa, εργάζεται για να δημιουργεί ιστορίες που αποδίδουν μια ακριβέστερη εικόνα της καθημερινής ζωής στην Αφρική από αυτή που βλέπουμε καθημερινά στα μέσα.

Ο διαγωνισμός Environmental Photographer Of The Year 2022 δέχεται τώρα συμμετοχές και είναι ανοικτός σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους κάθε ηλικίας. Οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν για χρηματικά έπαθλα και βραβεία σε έξι κατηγορίες συμπεριλαμβανομένης της κορυφαίας διάκρισης The Environmental Photographer Of The Year 2022. Οι κατηγορίες είναι Environmental Photographer Of The Year (Περιβαλλοντικός Φωτογράφος του έτους), Young Environmental Photographer Of The Year (Νεαρός Περιβαλλοντικός Φωτογράφος του έτους), Vision of the Future (Όραμα του Μέλλοντος), Recovering Nature (Φύση που Αναγεννάται), Keeping 1.5 Alive (Διατηρώντας το 1,5) και Adapting for Tomorrow (Προσαρμογή για το μέλλον). Μπορείτε να βρείτε περισσότερες κατηγορίες για τις φετινές κατηγορίες στη διεύθυνση www.epoty.org/categories-prizes/.

Φέτος θα συμμετάσχει επίσης μια ομάδα ειδικών δεοντολογίας με σκοπό την ύπαρξη περισσότερης υπευθυνότητας και διαφάνειας κατά την επιλογή φωτογραφιών. Η ομάδα που αποτελείται από ειδικούς στον τομέα της δεοντολογίας, της δημοσιογραφίας και της φωτογραφίας, παρείχε ανατροφοδότηση και καθοδήγηση αναφορικά με τους κανόνες του φετινού διαγωνισμού, προκειμένου να υποστηρίξει τους συμμετέχοντες φωτογράφους με θέματα εγκρίσεων, αδειών και της δεοντολογικής απεικόνισης ανθρώπων και άγριας φύσης. Περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα που θα βοηθήσει στη διαδικασία αξιολόγησης των φωτογραφιών κατά την επιλογή για το 2022 μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση www.epoty.org/ethics-panel/.

Για να μάθετε περισσότερα, να δηλώσετε συμμετοχή και για να τα πλήρη στοιχεία των όρων και των βραβείων του διαγωνισμού The Environmental Photographer Of The Year επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.epoty.org. Η προθεσμία συμμετοχής είναι έως τις 31 Αυγούστου 2022 και οι νικητές θα ανακοινωθούν στα τέλη του Οκτωβρίου.

Πληροφορίες για τη Nikon Europe

Η Nikon είναι ένας παγκοσμίως κορυφαίος πάροχος προϊόντων και υπηρεσιών απεικόνισης. Η καινοτόμος οπτική τεχνολογία της, τόσο σε καταναλωτικές όσο και επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές, φακούς, αξεσουάρ συστήματος και sports optics και ψυχαγωγικά οπτικά συστήματα, βασίζεται σε περισσότερα από 100 χρόνια εμπειρίας. Η επωνυμία έχει λάβει διεθνή αναγνώριση για τον καθορισμό νέων προτύπων στη σχεδίαση και την απόδοση, με τις επαναστατικές φωτογραφικές μηχανές mirrorless σειράς Z και τους φακούς NIKKOR Z της Nikon, που εκπροσωπούν μια νέα διάσταση οπτικής απόδοσης. Η Nikon έχει δεσμευθεί στην ηγετική θέση της στην απεικονιστική κουλτούρα και παρέχει σε ορισμένους από τους κορυφαίους οπτικούς καλλιτέχνες στον κόσμο τα μέσα για να αξιοποιήσουν το δημιουργικό δυναμικό τους με εξιστορήσεις που βασίζονται στην εικόνα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βραβευμένα προϊόντα της Nikon, επισκεφθείτε την τοποθεσία www.europe-nikon.com.

Σχετικά με το CIWEM

Το Ίδρυμα Διαχείρισης Νερού και Περιβάλλοντος (CIWEM) αποτελεί ένα ιδρυμένο βάσει βασιλικού διατάγματος σώμα ανεξάρτητων επαγγελματιών και εγγεγραμμένη φιλανθρωπική οργάνωση στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία εργάζεται διεθνώς για την προώθηση της πρακτικής διαχείρισης του νερού και του περιβάλλοντος. Το CIWEM εκπροσωπεί μια κοινότητα 30.000 επαγγελματιών με κοινό όραμα για έναν ασφαλή και βιώσιμο κόσμο. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.ciwem.org.

Σχετικά με το WaterBear

Το WaterBear είναι μια επαναστατική πλατφόρμα streaming για την ανάδειξη βραβευμένων ντοκιμαντέρ καθώς και πρωτότυπου περιεχομένου με θέματα τη βιοποικιλότητα, τις κοινότητες, δράσεις για το περιβάλλον και βιώσιμη μόδα. Τα μέλη του WaterBear μπορούν να κάνουν streaming περιεχομένου video οποιαδήποτε στιγμή και σε κάθε είδους συσκευή, εντελώς δωρεάν, καθώς και να αναλαμβάνουν άμεσα δράση για τη στήριξη ΜΚΟ σε ολόκληρο τον κόσμο με σκοπό την εξασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος για τον εύθραυστο πλανήτη μας. Για περισσότερες πληροφορίες για το WaterBear και για να εγγραφείτε, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.waterbear.com.

Σχετικά με την ARUP

Έχοντας αφιερωθεί στη βιώσιμη ανάπτυξη, η Arup είναι μια ομάδα συμβούλων και ειδικών που εργάζονται σε 140 χώρες. Με πυλώνες μας τον ανθρωπισμό και την άριστη απόδοση, συνεργαζόμαστε με τους πελάτες και τους εταίρους μας χρησιμοποιώντας φαντασία, τεχνολογία και αυστηρές διαδικασίες για να διαμορφώσουμε έναν καλύτερο κόσμο. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.arup.com.