• Nikon Imaging
  • |
  • Ελλάδα
  • |
  • Ευρώπη

02-06-2021

Η NIKON ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΟ NX FIELD - ΤΟ ΝΕΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΩΝ ΛΗΨΕΩΝ

Άμστερνταμ, Ολλανδία, 2 Ιουνίου 2021 - Η Nikon είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την κυκλοφορία του NX Field, ενός νέου συστήματος απομακρυσμένων λήψεων που προβλέπεται να κυκλοφορήσει στις 17 Ιουνίου 2021. Το NX Field θα υποστηρίζει όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των φωτογραφίσεων ειδήσεων και αθλητικών, επιτρέποντας στους χρήστες να συνδέουν πολλαπλές ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές Nikon SLR, να τις χειρίζονται και να πραγματοποιούν ρυθμίσεις και να μεταφορτώνουν αυτόματα τις εικόνες που αποτυπώνονται από τις φωτογραφικές μηχανές σε έναν διακομιστή FTP¹.

Το NX Field θα κυκλοφορήσει από την NPS (Nikon Professional Services), τον οργανισμό μέσω του οποίου η Nikon παρέχει υποστήριξη και υπηρεσίες σε επαγγελματίες φωτογράφους σε όλο τον κόσμο. Το σύστημα είναι συμβατό με τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές SLR Nikon D6 και Nikon D5 και προβλέπεται για το μέλλον υποστήριξη για φωτογραφικές μηχανές mirrorless όπως οι Nikon Z 9, Z 7II και Z 6II.

Συνδέοντας πολλαπλές συμβατές ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές Nikon SLR, το σύστημα επιτρέπει στην "κύρια" φωτογραφική μηχανή να ελέγχει ταυτόχρονα τη λειτουργία λήψης σε όλες τις απομακρυσμένες φωτογραφικές μηχανές. Η σύνδεση των φωτογραφικών μηχανών μπορεί να γίνει ενσύρματα με καλώδιο LAN ή μέσω ασύρματου LAN².

Μετά τη λήψη της εφαρμογής NX Field, η λειτουργία λήψης στις απομακρυσμένες φωτογραφικές μηχανές μπορεί να ελεγχθεί από συσκευές smartphone ή tablet. Η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εύκολη εκτέλεση ορισμένων εργασιών από απόσταση, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου του Live View μέσω του φακού, της αλλαγής των ρυθμίσεων φωτογραφικής μηχανής ενώ επιτρέπει επίσης τον έλεγχο και τη μεταφόρτωση των εικόνων που έχουν αποτυπωθεί από τις φωτογραφικές μηχανές.

Το NX Field υποστηρίζει απομακρυσμένη λήψη μέσω 5G³ ή στο Internet, το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί εν κινήσει. Θα μπορούσε να αναλάβει, για παράδειγμα, τη λειτουργία φωτογραφικών μηχανών που βρίσκονται στο Τόκιο από κάποια περιοχή εκτός Ιαπωνίας.

Παράλληλα, καθώς θα επιτρέπει στις απομακρυσμένες φωτογραφικές μηχανές να τοποθετούνται σε σημεία όπου δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση, όπως για παράδειγμα η γραμμή του τερματισμού ενός αγώνα ή κοντά στην οροφή ενός σταδίου, το NX Field υποστηρίζει τη λήψη αποφασιστικών στιγμών που διαρκούν μόλις δέκατα του δευτερολέπτου από προοπτικές και γωνίες που παλαιότερα θα παρουσίαζαν μεγάλες δυσκολίες.

Επιπλέον, το σύστημα επιτρέπει την άμεση και αυτόματη μεταφόρτωση των εικόνων που έχουν ληφθεί με την κύρια και τις απομακρυσμένες φωτογραφικές μηχανές σε έναν διακομιστή FTP.

Η Nikon θα ενημερώνει συνεχώς το NX Field για να υποστηρίζει τους επαγγελματίες φωτογράφους που εργάζονται στην πρώτη γραμμή των ειδησεογραφικών ή αθλητικών ρεπορτάζ.

Για να χρησιμοποιήσετε το NX Field, θα πρέπει να έχει εγκατασταθεί στη φωτογραφική μηχανή το ειδικό firmware (υπηρεσία με χρέωση) και να έχει ληφθεί η εφαρμογή NX Field⁴ σε μια έξυπνη συσκευή. Ανατρέξτε στην τοποθεσία web της NPS για λεπτομέρειες σχετικά με την εγκατάσταση.

¹Το FTP σημαίνει "πρωτόκολλο μεταφοράς αρχείων".
²Η ασύρματη σύνδεση είναι δυνατή όταν χρησιμοποιείται ο ασύρματος πομπός WT-5 ή WT-6.
³ Υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί. Απαιτείται δρομολογητής που υποστηρίζει προώθηση θυρών. Συνιστάται η χρήση εικονικού ιδιωτικού δικτύου (VPN) για ασφαλή επικοινωνία κατά τη χρήση του Internet για τον απομακρυσμένο χειρισμό φωτογραφικής μηχανής.
⁴ Η λήψη της εφαρμογής NX Field για έξυπνες συσκευές γίνεται δωρεάν από το App Store®. Μόλις εγκατασταθεί το ειδικό firmware της φωτογραφικής μηχανής, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα iPhone® ή iPad® όπου έχει εγκατασταθεί η εφαρμογή. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην τοποθεσία web της NPS.

Πληροφορίες για τη Nikon

Η Nikon είναι ένας παγκοσμίως κορυφαίος πάροχος προϊόντων και υπηρεσιών απεικόνισης. Η καινοτόμος οπτική τεχνολογία της, τόσο σε καταναλωτικές όσο και επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές, φακούς και αξεσουάρ συστήματος, βασίζεται σε περισσότερα από 100 χρόνια εμπειρίας. Η επωνυμία έχει λάβει διεθνή αναγνώριση για τον καθορισμό νέων προτύπων στη σχεδίαση και την απόδοση, με τις επαναστατικές φωτογραφικές μηχανές mirrorless σειράς Z και τους φακούς NIKKOR Z της Nikon, που εκπροσωπούν μια νέα διάσταση οπτικής απόδοσης.

Η Nikon έχει δεσμευθεί στην ηγετική θέση της στην απεικονιστική κουλτούρα και παρέχει σε ορισμένους από τους κορυφαίους οπτικούς καλλιτέχνες στον κόσμο τα μέσα για να αξιοποιήσουν το δημιουργικό δυναμικό τους με εξιστορήσεις που βασίζονται στην εικόνα. Ο βραβευμένος εξοπλισμός που παρέχουμε, δίνει σε φωτογράφους και δημιουργούς video τη δυνατότητα να πραγματοποιούν το δημιουργικό τους όραμα στο μέγιστο βαθμό.

Ως αξιόπιστος, οραματιστής συνεργάτης, συνδυάζει τους δημιουργούς περιεχομένου κάθε επιπέδου χάρη στην αφοσιωμένη κοινότητά της, απαράμιλλη τεχνική εξειδίκευση και πρόσβαση σε εκπαιδευτικούς πόρους όπως το Nikon School.