• Nikon Imaging
  • |
  • Ελλάδα
  • |
  • Ευρώπη

14-09-2021

Η Nikon παρουσιάζει τον NIKKOR Z 40mm f/2, έναν compact και ελαφρύ φακό σταθερής εστιακής απόστασης για το σύστημα Nikon Z

Άμστερνταμ, Ολλανδία, 14 Σεπτεμβρίου 2021: Σήμερα η Nikon παρουσιάζει τον NIKKOR Z 40mm f/2, έναν compact και ελαφρύ φακό σταθερής εστιακής απόστασης, συμβατό με τις mirrorless φωτογραφικές μηχανές πλήρους κάδρου (φορμά FX της Nikon) με  μοντούρα Nikon Z. Ο πανέμορφα λυρικός φακός NIKKOR Z 40mm f/2 είναι ένας καθημερινός υπερήρωας: ευκρινής, ταχύς και αρκετά μικρός για να παραμένει διακριτικός, ιδανικός για κάθε λήψη, από vlog έως καθημερινά στιγμιότυπα.

* Η εμφάνιση του προϊόντος μπορεί να διαφέρει από τη παραπάνω φωτογραφία.

Αυτός ο φωτεινός τυπικός φακός σταθερής εστιακής απόστασης παρέχει φυσική γωνία προβολής που είναι ιδανική για αυθόρμητα πορτραίτα, συνεντεύξεις και video οδηγιών. Χωρίς να έχουν έναν μεγάλο φακό μπροστά στο πρόσωπό τους, τα θέματά σας αισθάνονται πιο άνετα, ενώ ο φακός είναι τόσο μικρός και ελαφρύς ώστε να είναι ιδανικός και για συναρπαστικές λήψεις σε πρώτο πρόσωπο.

Η ευρεία μοντούρα Z συνδυάζεται με το ευρή μέγιστο διάφραγμα f/2 του φακού για να εξασφαλίζει απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ιδανική για την αποτύπωση της ατμόσφαιρας αυτών των σκηνών. Το στρογγυλό διάφραγμα 9 λεπίδων αποδίδει απαλό και φυσικό bokeh, για φωτογραφίες και video με απαλά θαμπό, εξαιρετικά ρευστό φόντο που πραγματικά κάνει τα θέματα να ξεχωρίζουν.

Ο Dirk Jasper, Διευθυντής Προϊόντων της Nikon Europe, αναφέρει: «Έχουμε ενθουσιαστεί με την ευκαιρία να προσθέσουμε αυτόν τον ευέλικτο φακό σταθερής εστιακής απόστασης στο συνεχώς αναπτυσσόμενο σύστημα Nikon Z». Αυτός ο φακός με άριστη σχέση απόδοσης και τιμής είναι ένας εξαιρετικός εισαγωγικός φακός στον κόσμο των φωτογραφικών μηχανών Z της Nikon. Είναι τόσο compact και ελαφρύς ώστε να αποτελεί ιδανική επιλογή φακού για να έχετε συνεχώς μαζί σας ή για να τον χρησιμοποιείτε ως έναν ελαφρύ δεύτερο φακό».

Σύνοψη βασικών λειτουργιών: NIKKOR Z 40mm f/2

Φωτεινός τυπικός φακός σταθερής εστιακής απόστασης f/2: γωνία προβολής 40 mm στις φωτογραφικές μηχανές πλήρους κάδρου της σειράς Z. Γωνία προβολής 60 mm στις φωτογραφικές μηχανές της σειράς Ζ με φορμά DX.
Πιστότητα: ο φακός αποδίδει φωτογραφίες και video με πανέμορφες λεπτομέρειες, βάθος και χρώμα.
Καλλιτεχνικό bokeh: Η εστίαση στα θέματά σας με ευκρίνεια με όμορφο, απαλό, θαμπό φόντο ποτέ δεν ήταν ευκολότερη.
Ευκρίνεια στις κοντινές λήψεις: η ελάχιστη απόσταση εστίασης έιναι μόλις 0,29 m. Η ευκρίνεια είναι εκπληκτική, ακόμα και σε κοντινά πλάνα.
Γρήγορη, άηχη αυτόματη εστίαση: με τον εξαιρετικά αθόρυβο μηχανισμό stepping motor και την ενίσχυση του πρόσθετου φωτός που συλλέγει η μοντούρα Z, η εστίαση είναι γρήγορη, ακριβής και αθόρυβη.
Φτιαγμένος για video: τα video δεν καταστρέφονται από τους ήχους εστίασης του φακού. Η αλλαγή γωνίας θέασης κατά την αλλαγή εστίασης μειώνεται σημαντικά, ώστε να μπορείτε να αλλάξετε εστίαση χωρίς να επηρεαστεί η γωνία προβολής της λήψης.
Τσέπης: ο φακός είναι αρκετά μικρός για να τον κρατάτε συνδεδεμένο στη φωτογραφική μηχανή ή να τον έχετε απλά στην τσέπη σας.
Με δυνατότητα προσαρμογής: ο αθόρυβος δακτύλιος ελέγχου μπορεί να ρυθμιστεί για να επιλέξετε την εστίαση, το διάφραγμα, την αντιστάθμιση έκθεσης ή το ISO.
Προστασία: ο φακός έχει στεγανοποιηθεί για προστασία από τη σκόνη και την υγρασία.¹

¹ Δεν παρέχεται εγγύηση ότι ο φακός θα παραμένει ανθεκτικός στη σκόνη και στα σταγονίδια σε όλες τις περιστάσεις και υπό όλες τις συνθήκες.

Πληροφορίες για τη Nikon

Η Nikon είναι ένας παγκοσμίως κορυφαίος πάροχος προϊόντων και υπηρεσιών απεικόνισης. Η καινοτόμος οπτική τεχνολογία της, τόσο σε καταναλωτικές όσο και επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές, φακούς και αξεσουάρ συστήματος, βασίζεται σε περισσότερα από 100 χρόνια εμπειρίας. Η επωνυμία έχει λάβει διεθνή αναγνώριση για τον καθορισμό νέων προτύπων στη σχεδίαση και την απόδοση, με τις επαναστατικές φωτογραφικές μηχανές mirrorless σειράς Z και τους φακούς NIKKOR Z της Nikon, που εκπροσωπούν μια νέα διάσταση οπτικής απόδοσης.

Η Nikon έχει δεσμευθεί στην ηγετική θέση της στην απεικονιστική κουλτούρα και παρέχει σε ορισμένους από τους κορυφαίους οπτικούς καλλιτέχνες στον κόσμο τα μέσα για να αξιοποιήσουν το δημιουργικό δυναμικό τους με εξιστορήσεις που βασίζονται στην εικόνα. Ο βραβευμένος εξοπλισμός που παρέχουμε, δίνει σε φωτογράφους και δημιουργούς video τη δυνατότητα να πραγματοποιούν το δημιουργικό τους όραμα στο μέγιστο βαθμό.

Ως αξιόπιστος, οραματιστής συνεργάτης, συνδυάζει τους δημιουργούς περιεχομένου κάθε επιπέδου χάρη στην αφοσιωμένη κοινότητά της, απαράμιλλη τεχνική εξειδίκευση και πρόσβαση σε εκπαιδευτικούς πόρους όπως το Nikon School.