• Nikon Imaging
  • |
  • Ελλάδα
  • |
  • Ευρώπη

14-04-2020

Η NIKON ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ TIPA ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ DSLR, MIRRORLESS ΚΑΙ NIKKOR

Άμστερνταμ, Ολλανδία, 14 Απριλίου 2020: Η Nikon είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι κέρδισε τέσσερα βραβεία σε τέσσερις ξεχωριστές κατηγορίες προϊόντων στα παγκόσμια βραβεία της Ένωσης Technical Image Press Association (TIPA) για το 2020. Τα προϊόντα Nikon D780, Nikon Z 50, AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR και NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct κέρδισαν την κορυφαία διάκριση το καθένα στην κατηγορία του, από μια επιτροπή συντακτών μελών της TIPA που αξιολόγησαν τα προϊόντα με βάση την ποιότητα, την απόδοση και τη σχέση ποιότητας και τιμής.

Τα προϊόντα της Nikon βραβεύτηκαν στις ακόλουθες κατηγορίες:

  • Καλύτερη φωτογραφική μηχανή στην κατηγορία DSLR Expert: Nikon D780
  • Καλύτερη φωτογραφική μηχανή στην κατηγορία APS-C Camera Advanced: Nikon Z 50
  • Καλύτερος φακός στην κατηγορία DSLR Professional Lens: AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR
  • Καλύτερος φακός στην κατηγορία Mirrorless Prime Standard Lens: NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct  

Τα σχόλια της TIPA για τη Nikon D780:

«Η Nikon δημιούργησε με την D780 μια φωτογραφική μηχανή που θα γίνει κλασική. Η φωτογραφική μηχανή έχει καταβολές από τη θρυλική D750, ενσωματώνοντας παράλληλα πολλές από τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες της σειράς φωτογραφικών μηχανών mirrorless Ζ της Nikon. Από τη σκοπιά της ταχύτητας, επεξεργασίας εικόνας, των δυνατοτήτων video και της απόδοσης της αυτόματης εστίασης, τα αποτελέσματα ανταποκρίνονται σε όλα όσα θέλουν οι φωτογράφοι, ενώ συμπεριλαμβάνει και δύο υποδοχές κάρτας UHS-II και δύο λειτουργίες ανάγνωσης, μία αποκλειστικά για το εκτεταμένο δυναμικό εύρος και μία για την υψηλή αύξηση ώστε να παρέχει βελτιωμένη απόδοση στον χαμηλό φωτισμό».

Τα σχόλια της TIPA για τη Nikon Z 50:

«Η φωτογραφική μηχανή mirrorless Nikon Z 50, με μοντούρα Z είναι ιδανική για οικογενειακές, ταξιδιωτικές και δημιουργικές φωτογραφίσεις και βιντεογραφίσεις. Η ευχρηστία και το compact μέγεθός της, συνδυάζονται με εκτεταμένα δημιουργικά στοιχεία ελέγχου που περιλαμβάνουν την εύκολη μετάβαση μεταξύ φωτογραφιών και video, την εύκολη συνδεσιμότητα και τον μεγάλο αριθμό εφέ Creative Picture Control. Η μεγάλη ανακλινόμενη οθόνη LCD που διαθέτει, εξασφαλίζει φωτεινή προβολή ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού, τα στοιχεία ελέγχου και οι δομές είναι σε λογική διάταξη και εύκολα προσβάσιμα και διαθέτει επίσης εντυπωσιακό ρυθμό καρέ 11fps (σε συνεχή λειτουργία AF) και μεγάλο εύρος ISO».

Τα σχόλια της TIPA για τον φακό AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR:

«Ο φακός AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR είναι μια ιδανική επιλογή χρήσης ενός φακού για αθλητικές εκδηλώσεις, άγρια ζώα και επιλεγμένες φωτογραφίσεις πορτραίτων. Σχεδιασμένος με έμφαση στην εργασία σε εξωτερικούς χώρους, από γήπεδα έως την ύπαιθρο, ο φακός έχει ανθεκτική κατασκευή με στεγανοποίηση για προστασία από τις καιρικές συνθήκες και VR 4 στοπ, συμπεριλαμβανομένης της ειδικής λειτουργίας Sports VR για τα θέματα που κινούνται γρήγορα. Εξίσου εντυπωσιακή είναι η δυνατότητα εστίασής του σε κοντινές λήψεις σε μόλις δύο μέτρα καθώς και οι προσαρμοσμένες λειτουργίες του που εξασφαλίζουν πολλά χρήσιμα εργαλεία για την αποτύπωση της δράσης».

Τα σχόλια της TIPA για τον NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct:

«Η ανώτερη λειτουργία φωτογράφισης σε χαμηλό φωτισμό είναι σήμα κατατεθέν του φακού NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct. Αυτός ο συναρπαστικός φακός έχει σχεδιαστεί για να εξαλείφει τις αντανακλάσεις κατά τη φωτογράφιση πηγών σημειακού φωτός, ακόμη και στο μέγιστο διάφραγμα και έχει εκπληκτικά αποτελέσματα σε νυχτερινές σκηνές, τοπία και φωτογραφίσεις στη φύση κατά την αυγή ή το σούρουπο, στην αστροφωτογραφία και ακόμη και στη λήψη πορτραίτων με κόντρα φως όταν υπάρχουν τονισμένα σημεία πίσω από το θέμα. Εντυπωσιάζει το γεγονός ότι αυτός ο φακός χειροκίνητης εστίασης αποδίδει πραγματική φωτεινότητα στις λήψεις με τελείως ανοικτό διάφραγμα, με ευκρίνεια και εξαιρετική αληθοφάνεια στην αποτύπωση σε όλο το κάδρο».

Τα βραβεία TIPA World Awards είναι διεθνώς αναγνωρισμένα και τιμούν εταιρείες παγκοσμίου επιπέδου και τα προϊόντα υψηλότερης ποιότητας στον κλάδο. Αποτελούν επίσης ένα σημαντικό σημείο αναφοράς και οδηγό για τους καταναλωτές.

Επισκεφθείτε την τοποθεσία web της TIPA για περισσότερες πληροφορίες: www.tipa.com 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βραβευμένα προϊόντα της Nikon, επισκεφθείτε την τοποθεσία www.europe-nikon.com