• Nikon Imaging
  • |
  • Ελλάδα
  • |
  • Ευρώπη

10-09-2019

ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΚΙΤ VIDEO NIKON Z 6: ΕΔΩ ΞΕΚΙΝΑ Η ΛΗΨΗ VIDEO ΜΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ MIRRORLESS

Άμστερνταμ, Ολλανδία, 10 Σεπτεμβρίου 2019: H Nikon κυκλοφορεί το πρώτο κιτ λήψης video με τεχνολογία mirrorless για επαγγελματίες και δημιουργούς περιεχομένου video - το βασικό κιτ video Nikon Z 6. Έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την ελευθερία, παρέχοντας τα βασικά στοιχεία για να ξεκινήσετε γρήγορα τις λήψεις σας, με όλα τα κύρια εργαλεία για τη δημιουργία video υψηλής ποιότητας. Αφήνοντας τους κινηματογραφιστές ελεύθερους να προσαρμόσουν άλλα εξαρτήματα ανάλογα με τις προσωπικές τους προτιμήσεις, τους απαλλάσσει από τα έξοδα για την αγορά περιττού εξοπλισμού.

Το κιτ περιλαμβάνει τη φωτογραφική μηχανή mirrorless Nikon Z 6 και τον προσαρμογέα μοντούρας FTZ που εξασφαλίζει την ομαλή ενσωμάτωση με μεγάλο εύρος φακών NIKKOR μοντούρας F, εξασφαλίζοντας εξαιρετικής ποιότητας video 4K πλήρους κάδρου σε υψηλές ταχύτητες bit. Το ενσωματωμένο οπτικό σύστημα απόσβεσης κραδασμών (VR) πέντε αξόνων συνεργάζεται με το ηλεκτρονικό VR για να παρέχει σταθερές λήψεις, ενώ υποστηρίζεται και το ανοικτό πρωτόκολλο Atomos για εύκολη ενσωμάτωση της συσκευής εγγραφής Atomos Ninja V που περιλαμβάνεται. Μία ενημέρωση υλικολογισμικού που πρόκειται να κυκλοφορήσει αργότερα κατά τη διάρκεια του έτους, θα υποστηρίζει εγγραφή ProRes RAW της Apple από την έξοδο RAW της φωτογραφικής μηχανής, όταν χρησιμοποιείτε το Atomos Ninja V, χαρίζοντας μέγιστη ευελιξία κατά τη διαβάθμιση. Το σύστημα υποστήριξης SmallRig της φωτογραφικής μηχανής, διαθέτει επάνω τοποθετημένη λαβή για ομαλότερες κινούμενες εικόνες και εύκολη παρακολούθηση.

Κυκλοφορώντας το κορυφαίο βασικό κιτ για τους ανεξάρτητους κινηματογραφιστές, η Nikon παρέχει μια οικονομική λύση με μικρό μέγεθος, αλλά τεράστιο αντίκτυπο. Η ευελιξία είναι ενσωματωμένη εξαρχής, επομένως μπορεί να συνδυαστεί με συγκεκριμένο πρόσθετο εξοπλισμό για να υπηρετεί κάθε κινηματογραφικό στιλ.

Συνοψίζοντας τα θετικά του νέου κιτ, ο Dirk Jasper, Διευθυντής Προϊόντων της Nikon Europe, αναφέρει: «Με το βασικό κιτ video Z 6, η Nikon παρέχει μια πολυαναμενόμενη λύση για τους δημιουργούς προηγμένου και επαγγελματικού περιεχομένου κινούμενων εικόνων που θέλουν να εκμεταλλευθούν τις υψηλές δυνατότητες λήψης video της Nikon Z 6. Καθώς εστιάζει στις βασικές ανάγκες των βιντεογράφων, χωρίς περιττά εξαρτήματα, είναι το ιδανικό αρχικό κιτ για να διαμορφώσετε την προσωπική σας ροή δημιουργίας περιεχομένου video με τη Nikon, διαθέτοντας παράλληλα τη δυνατότητα εγγραφής σε μορφή RAW που θα κυκλοφορήσει σύντομα, το οποίο καθιστά αυτό το κιτ μια επένδυση με μεγάλη διάρκεια».

Το βασικό κιτ video Z 6 είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία τώρα και θα ξεκινήσει η αποστολή του από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Σώμα φωτογραφικής μηχανής Nikon Z 6: 24,5 MP, 100-51200 ISO, video 4K με πλήρη ανάγνωση pixel με υποδειγματοληψία από 6K, έως 120 fps σε FHD, έξοδος 10-bit N-Log και timecode, εσωτερική εγγραφή 8-bit με έως 144 Mbps, περιλαμβάνονται δυνατότητες λήψεων αργής κίνησης και φωτογράφισης με χρονική καθυστέρηση.

Προσαρμογέας μοντούρας FTZ της Nikon: επιτρέπει τη χρήση φακών μοντούρας NIKKOR F χωρίς απώλειες ποιότητας, συμπεριλαμβανομένης μιας ευρείας γκάμας κινηματογραφικών φακών.

Atomos Ninja V: ευέλικτη παρακολούθηση και εγγραφή σε φορμά έτοιμα για επεξεργασία ProRes και DNxHR.

Σύστημα υποστήριξης SmallRig της φωτογραφικής μηχανής: ενσωματωμένο σύστημα γρήγορης απελευθέρωσης συμβατό με Manfrotto, έτσι ώστε να μπορείτε να μεταφέρεστε από και προς τρίποδα ή μονόποδα σε δευτερόλεπτα. 

Μπαταρίες EN-EL15b της Nikon: δύο επαναφορτιζόμενες μπαταρίες ιόντων λιθίου που εξασφαλίζουν ότι είστε πάντοτε έτοιμοι για την επόμενη σκηνή.

Σπειροειδές καλώδιο HDMI: υποστηρίζει υψηλής ταχύτητας HDMI 2.0 για εγγραφές 4Kp60 ProRes και RAW με υψηλή ταχύτητα καρέ.

Μπαταρίες 5200 mAh: δύο μπαταρίες και ένας γρήγορος φορτιστής διατηρούν το Atomos σε λειτουργία ακόμα και για τη μεγαλύτερης διάρκειας λήψη.

Λαβή για το σύστημα υποστήριξης SmallRig της φωτογραφικής μηχανής: επάνω τοποθετημένη λαβή για εύκολη παρακολούθηση.

SmallRig Magic Arm: αναρτήστε το Atomos Ninja V στη φωτογραφική μηχανή με τον σφιγκτήρα Magic Arm.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ενημέρωση υλικολογισμικού που θα παρέχει υποστήριξη του ProRes RAW της Apple είναι διαθέσιμες στο δελτίο τύπου που εκδόθηκε στις 27 Αυγούστου 2019: ‘Η Nikon παρουσιάζει έναν ειδικό τρισδιάστατο πίνακα αναζήτησης (LUT) για N-Log και ανακοινώνει την υποστήριξη εξόδου video RAW για τις Nikon Z 7 και Z 6’. Τα δελτία περιλαμβάνονται στην ενότητα «Τύπος» της τοπικής τοποθεσίας web της Nikon.