• Nikon Imaging
  • |
  • Ελλάδα
  • |
  • Ευρώπη

06/01/2015

AF-S DX NIKKOR 55–200mm f/4–5.6G ED VR II

Αθήνα, Ελλάδα, 6 Ιανουαρίου 2015 Η Nikon παρουσιάζει σήμερα τον AF-S DX NIKKOR 55–200mm f/4–5.6G ED VR II, έναν νέο τηλεφακό zoom με εξαιρετικά μικρότερο μέγεθος. Compact, ελαφρύς και εύχρηστος, συμπληρώνει ιδανικά τις μικρότερες φωτογραφικές μηχανές με φορμά DX, όπως η νέα D5500.

Το ευέλικτο εστιακό εύρος των 200 mm καθιστά αυτόν τον φακό zoom ιδανικό για εντυπωσιακές κοντινές λήψεις θεμάτων που βρίσκονται σε απόσταση, για χρήση στα ταξίδια ή σε αθλητικές δραστηριότητες και για ερασιτεχνικές φωτογραφίες άγριας φύσης. Το βελτιστοποιημένο σώμα σάς επιτρέπει να τραβάτε φωτογραφίες με τηλεφακό χωρίς να κουβαλάτε βαρύ εξοπλισμό, ενώ χάρη στον μηχανισμό συμπτυσσόμενου φακού μπορείτε να συμπτύξετε τον φακό για μεγαλύτερη ευκολία μεταφοράς. Η οπτική κατασκευή παρέχει δυναμικές εικόνες υψηλής αντίθεσης, ενώ η αυτόματη εστίαση είναι γρήγορη, ακριβής και εντελώς αθόρυβη. Το σύστημα απόσβεσης κραδασμών της Nikon, που έχει τεράστια σημασία στους τηλεφακούς, εξασφαλίζει εικόνες χωρίς θαμπάδα ακόμα και για λήψεις στο τηλεφωτογραφικό άκρο.

Ο Zurab Kiknadze, Διευθυντής Προϊόντων, Φακών, Εξαρτημάτων & Λογισμικού της Nikon Europe, δήλωσε: «Ο φακός NIKKOR 55–200mm ήταν πάντα ένας από τους πιο δημοφιλείς φακούς zoom της Nikon, η νέα έκδοσή του όμως χαρακτηρίζεται από ακόμη μεγαλύτερη φορητότητα σε σχέση με τον προκάτοχό του. Η ελκυστική τιμή και η ευχρηστία τον καθιστούν ιδανική επιλογή για αρχάριους φωτογράφους D-SLR που αναζητούν έναν ελαφρύ τηλεφακό zoom με καλή απόδοση. Η νέα σχεδίαση ευθυγραμμίζει την εργονομία και το εξωτερικό φινίρισμα του νέου φακού 55–200 mm με τον φακό NIKKOR 18–55mm VR που κυκλοφόρησε πέρυσι: αυτοί οι δύο φακοί συνεργάζονται πλέον τέλεια, καλύπτοντας ένα μεγάλο εύρος από ευρυγώνια κάλυψη έως τηλεφωτογραφία. Οι αρχάριοι χρήστες D-SLR που θέλουν να έχουν πολλές επιλογές, μπορούν να απολαύσουν τα πλεονεκτήματα αυτών των δύο φακών χωρίς κούραση και χωρίς να δώσουν μια περιουσία.»

Ο NIKKOR 55–200mm είναι ένας πολύ καλός τρόπος να ανακαλύψετε τα δημιουργικά πλεονεκτήματα της λήψης φωτογραφιών με τηλεφακό. Αποτυπώστε τη δράση σε αθλητικά γεγονότα, τραβήξτε φωτογραφίες άγριων ζώων από μακριά, απομονώστε θέματα με φόντο εντυπωσιακά αστικά τοπία ή κάντε κοντινές λήψεις κατά την εγγραφή video. Η compact σχεδίαση κάνει το χειρισμό ιδιαίτερα άνετο, ενώ η υψηλής ποιότητας οπτική κατασκευή δημιουργεί ευκρινείς φωτογραφίες και video ακόμα και όταν πραγματοποιείτε λήψεις με τη μηχανή στο χέρι. Δεν υπάρχει εξοπλισμός που να εξασφαλίζει τόσο μεγάλες δυνατότητες χωρίς το αντίστοιχο βάρος.

Καθώς έχει αναπτυχθεί για να δίνει μεγαλύτερη σταθερότητα στις λήψεις με τη μηχανή στο χέρι, το σύστημα απόσβεσης κραδασμών της Nikon σάς επιτρέπει να τραβάτε φωτογραφίες σε ταχύτητες κλείστρου έως και κατά τέσσερα στοπ βραδύτερες, χωρίς το θάμπωμα που μπορεί να προκύψει στις φωτογραφίες λόγω του κουνήματος της φωτογραφικής μηχανής. Κατά τη λήψη φωτογραφιών με τηλεφακό είναι απαραίτητη η αντιστάθμιση των συνεπειών από το κούνημα της φωτογραφικής μηχανής και η τεχνολογία VR της Nikon φημίζεται για την ικανότητα να αποδίδει καθαρές εικόνες χωρίς θάμπωμα, σε οποιαδήποτε εστιακή απόσταση. Σας βοηθάει αφάνταστα στις λήψεις με χαμηλό φωτισμό ή όταν ζουμάρετε για να τραβήξετε θέματα που βρίσκονται σε απόσταση.

Σχεδιασμένος για να αξιοποιεί την ανώτερη απόδοση της φωτογραφικής μηχανής με φορμά DX, ο φακός AF-S NIKKOR 55–200mm εξασφαλίζει εξαιρετικά αποτελέσματα κάθε φορά. Η μοντέρνα οπτική σχεδίαση περιλαμβάνει 13 στοιχεία σε 9 ομάδες, συμπεριλαμβανομένου ενός γυάλινου στοιχείου εξαιρετικά χαμηλής διασποράς (ED) που ελαχιστοποιεί τη χρωματική εκτροπή για εικόνες υψηλής αντίθεσης. Η compact τεχνολογία αθόρυβου μοτέρ (SWM) της Nikon παρέχει γρήγορη, ακριβή και πολύ ήσυχη λειτουργία αυτόματης εστίασης, το οποίο είναι σημαντικό πλεονέκτημα στις λήψεις άγριας φύσης ή video.

Με βάρος μόλις 300 g, ο NIKKOR 55–200mm έχει μήκος μόλις 83 mm όταν συμπτυχθεί, δηλαδή εξαιρετικά μικρό για τηλεφακό zoom. Ιδανικός για όσους αναζητούν έναν ελαφρύ τηλεφακό γενικής χρήσης, αυτός ο νέος NIKKOR είναι πολύ καλός συνοδευτικός φακός για τον φακό zoom NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G VR II. Συνδυάστε μια μικρή φωτογραφική μηχανή D-SLR με αυτούς τους δύο φακούς και θα έχετε ένα ισχυρό κιτ δύο φακών zoom που δεν θα σας βαραίνει.