• Nikon Imaging
  • |
  • Ελλάδα
  • |
  • Ευρώπη

06/05/2013

Η Nikon γιορτάζει τέσσερις νίκες στα βραβεία TIPA

Άμστερνταμ, Ολλανδία, 06 Μαΐου 2013 – Σήμερα, η Nikon Europe ανακοίνωσε τη βράβευση τεσσάρων προϊόντων της στο πλαίσιο των βραβείων υψηλού κύρους της ένωσης TIPA (Technical Image Press Association).

Η ένωση TIPA, η κορυφαία ένωση φωτογραφικού τύπου στην Ευρώπη, έχει απονείμει το βραβείο για την «Καλύτερη φωτογραφική μηχανή D-SLR για προχωρημένους χρήστες» στη Nikon D7100, το βραβείο για την «Καλύτερη εύκολη compact φωτογραφική μηχανή» στη Nikon COOLPIX S01, το βραβείο για την «Καλύτερη φωτογραφική μηχανή super zoom» στη Nikon COOLPIX P520 και το βραβείο για τον «Καλύτερο φακό CSC για αρχάριους χρήστες» στο φακό Nikon 1 NIKKOR 11-27.5mm f/3.5-5.6 ED-IF.

Οι υποψηφιότητες για τα βραβεία TIPA ψηφίζονται ανεξάρτητα κάθε χρόνο από 29 φωτογραφικά περιοδικά σε πέντε ηπείρους. Για την απόφαση της ανάδειξης του νικητή σε κάθε κατηγορία, η επιτροπή λαμβάνει υπόψη χαρακτηριστικά, όπως η καινοτομία, η χρήση τεχνολογιών αιχμής, η σχεδίαση και η εργονομία, η ευκολία χρήσης καθώς και η αναλογία τιμής/απόδοσης.

Ο Nicolas Gillet, Διευθυντής προϊόντων compact ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών της Nikon Europe δήλωσε: «Είναι πραγματικά μεγάλη τιμή για τη Nikon Europe να κερδίσει τέσσερα βραβεία TIPA στις κατηγορίες των D-SLR και compact φωτογραφικών μηχανών και να βραβευτεί για έναν από τους φακούς NIKKOR. Και για τη σειρά COOLPIX η χρονιά ήταν δυνατή με δύο βραβεία: την καλαίσθητη και εύκολη στη χρήση S01 και την απίστευτα ευέλικτη φωτογραφική μηχανή που αποτυπώνει κάθε στιγμή, την COOLPIX P520».

Η Marina Gurevich, Διευθύντρια προϊόντων στη Nikon Europe δήλωσε: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι που η Nikon D7100 ακολούθησε την επιτυχία του προκατόχου της, η οποία βραβεύτηκε με το ίδιο βραβείο το 2011. Είναι μεγάλη επιτυχία να είμαστε αποδέκτες συνεχούς αναγνώρισης για τη μεγάλη γκάμα των προϊόντων μας».

Καλύτερη φωτογραφική μηχανή D-SLR για προχωρημένους χρήστες των TIPA: η Nikon D7100

Ο εκπρόσωπος της επιτροπής των TIPA σχολίασε: «Η φωτογραφική μηχανή Nikon D7100 με φορμά DX διαθέτει ένα νέο αισθητήρα CMOS 24,1 και σύστημα AF 51 σημείων, συμπεριλαμβανομένων των 15 αισθητήρων διασταύρωσης (cross-type). Η D7100 μπορεί να εγγράψει έως 6 κάδρα ανά δευτερόλεπτο σε πλήρη ανάλυση. Σε αυτόν τον αριθμό μπορεί να προστεθεί ένα ακόμη κάδρο (σε ελαφρώς χαμηλότερη ανάλυση) κατά τη χρήση της νέας λειτουργίας κροπαρίσματος 1,3X. Η εντυπωσιακή οθόνη LCD 3,2 ιντσών διαθέτει το ίδιο εντυπωσιακή ανάλυση κουκκίδων RGB 1.229K, ιδανική για εγγραφή φωτογραφιών και video HD. Σε συνδυασμό με τα πολυάριθμα Picture Control και τα εφέ (μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε φωτογραφίες και σε video) καθώς και τις προηγμένες λειτουργίες φωτογράφισης, η ανθεκτική κατασκευή από κράμα μαγνησίου και το κλείστρο 150.000 κύκλων ανεβάζουν αυτήν τη φωτογραφική μηχανή σε υψηλότερη κατηγορία».

Καλύτερη εύκολη compact φωτογραφική μηχανή των TIPA: η Nikon COOLPIX S01

Ο εκπρόσωπος της επιτροπής των TIPA σχολίασε: «Η μειωμένη σε διαστάσεις S01 10,1 MP διαθέτει αισθητήρα CCD 1/2,9 ιντσών και ενσωματώνει γυάλινο φακό zoom 3X NIKKOR που αποδίδει εστιακή απόσταση ισοδύναμη με 29 έως 87 mm (σε φορμά 35 mm). Με βάρος μόλις 3,4 oz (96 gm) και διαστάσεις 2,1 x 3,1 x 0,7 in. (51,2 x 77 x 17,2 mm), η φωτογραφική μηχανή προσφέρει εύρος ταχύτητας κλείστρου 1-1/2000 δευτερόλεπτα, εύρος ISO 80-1600 και μπορεί επίσης να εγγράψει video HD σε λειτουργία MOV (MPEG-4 και AVC/H.264). Διαθέτει πολλές λειτουργίες σκηνής και επεξεργασία ειδικών εφέ ενσωματωμένη στη φωτογραφική μηχανή, καθώς και αντιστάθμιση έκθεσης σε +/-2 EV. Η έκθεση έχει προγραμματιστεί σε αυτόματη λειτουργία όπως ταιριάζει σε μια «εύκολη» compact φωτογραφική μηχανή που είναι εκπληκτικά φορητή».

Καλύτερη φωτογραφική μηχανή Superzoom των TIPA: η Nikon COOLPIX P520

Ο εκπρόσωπος της επιτροπής των TIPA σχολίασε: «Ο ενσωματωμένος γυάλινος φακός 42X NIKKOR στην COOLPIX P520 αποδίδει κάλυψη έως 1000 mm με ενσωματωμένη λειτουργία VR (απόσβεση κραδασμών). Ο αισθητήρας 18,1 MP διαθέτει εύρος ISO 80-3200, με δυνατότητες «πατήματος» σε συγκεκριμένες λειτουργίες. Υπάρχουν διάφορες λειτουργίες σκηνής και δημιουργικών λήψεων. Επίσης η P520 επιτρέπει στο χρήστη να δημιουργεί video με πολλές επιλογές ανάλυσης, συμπεριλαμβανομένης της Full HD. Η κοντινή εστίαση αρχίζει από τα 50 cm (1 ft 8 in.) στο ευρύ άκρο και τα 5 πόδια στο απομακρυσμένο άκρο του εύρους zoom. Υπάρχει επίσης η ρύθμιση macro 1 cm (0,4”) στο ευρύ άκρο. Η ευρυγώνια οθόνη 3,2 in. 920k-dot συμβάλλει στην καθαρή προβολή με κάλυψη κάδρου 100%».

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΑΚΟΣ CSC ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΩΝ TIPA: ο Nikon 1 NIKKOR 11-27.5mm f/3.5-5.6

Ο εκπρόσωπος της επιτροπής των TIPA σχολίασε: «Κατασκευασμένος για όλες τις φωτογραφικές μηχανές του compact συστήματος Nikon 1, ο εξίσου compact φακός NIKKKOR 11-27,5 mm (ισοδύναμο με 30-74 mm) έχει διαστάσεις μόλις 2,26 x 1,22 in. (57,5 x 31 mm) και ζυγίζει μόνο 2,8 oz (80 g). Με 8 στοιχεία σε 8 ομάδες, το διάφραγμα 7 λεπίδων και 1 στοιχείο ED με 1 ασφαιρικό στοιχείο, ο φακός προσφέρει εστίαση η οποία ξεκινάει από την απόσταση του μόλις 1 ποδιού (0,3 m). Με δυνατότητες εσωτερικής εστίασης (IF), χάρη στην οποία τα συστήματα του φακού μετακινούνται μόνο κατά την εστίαση, αυτός ο φακός μειώνει το βάρος ή το μέγεθος της φωτογραφικής μηχανής όταν πρέπει να μεταφέρεται ή να χρησιμοποιείται σε στιγμές δράσης, καθιστώντας την ιδανικό σύντροφο με εξαιρετική φορητότητα».