• Nikon Imaging
  • |
  • Ελλάδα
  • |
  • Ευρώπη

4/8/2015

Ταχυτερος. Δυνατοτερος. Σταθεροτερος. Γνωριστε τον ολοκαινουργο φακο AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR

Αθήνα, Ελλάδα, 4 Αυγούστου 2015: Η Nikon ανανεώνει την «αγία τριάδα» των γρήγορων φακών zoom με τον ολοκαίνουργιο AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR. Αυτός ο φακός, ο οποίος αποτελεί τον πιο διαδεδομένο επαγγελματικό φακό zoom NIKKOR, έχει πλέον επανασχεδιαστεί πλήρως για να εξασφαλίζει μεγαλύτερη ταχύτητα, αντοχή και σταθερότητα από ποτέ.

Η προσθήκη της εντυπωσιακής τεχνολογίας απόσβεσης κραδασμών (VR) της Nikon, η εντελώς νέα οπτική κατασκευή και η χρήση ανθεκτικότερων υλικών, δίνουν νέα πνοή σε αυτόν τον διάσημο φακό.

Ο Zurab Kiknadze, Διευθυντής προϊόντων, φακών, εξαρτημάτων και λογισμικού της Nikon Europe, δήλωσε: «O φακός 24-70 mm είναι ο φακός που χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο κάθε επαγγελματίας φωτογράφος. Ανταποκρινόμενη στα πολύτιμα σχόλια των επαγγελματιών χρηστών, η Nikon έχει βελτιώσει το φακό κυριολεκτικά από κάθε άποψη, εξασφαλίζοντας καλύτερη ποιότητα εικόνας, αντοχή κατασκευής, ταχύτητα αλλά και περισσότερη σταθερότητα χάρη στην τεχνολογία VR. Ο νέος φακός AF-S NIKKOR 24-70 mm f/2.8E ED VR αντικαθιστά επάξια τον φημισμένο 24-70 mm f/2,8GA και ανταποκρίνεται εξαιρετικά στις σύγχρονες απαιτήσεις των επαγγελματιών φωτογράφων.»

Ο φακός 24-70 mm που είναι τώρα σε κυκλοφορία πρωτοεμφανίστηκε συνοδεύοντας την Nikon D3 το 2007 και παραμένει ακόμη εξαιρετικά δημοφιλής. Ωστόσο, η νέα ενσάρκωση του φακού αυτού οδηγεί την απόδοση σε νέα επίπεδα. Για πρώτη φορά σε φακό NIKKOR, η νέα οπτική σχεδίαση περιλαμβάνει ένα ασφαιρικό γυάλινο στοιχείο ED. Σχεδιασμένο για την αποφυγή χρωματικών εκτροπών και αντανακλάσεων φωτοστέφανου, αυτό το νέο στοιχείο μειώνει την απώλεια του φωτός και εξασφαλίζει ανάλυση στην περιφέρεια της εικόνας χωρίς συμβιβασμούς. Το εντελώς νέο σύστημα VR ελαχιστοποιεί τις επιπτώσεις από το κούνημα της φωτογραφικής μηχανής, επιτρέποντάς σας να πραγματοποιείτε λήψεις με ταχύτητες κλείστρου χαμηλότερες έως και κατά τέσσερα στοπ.¹ Η λειτουργία AF είναι επίσης βελτιωμένη χάρη στο αποκλειστικό αθόρυβο μοτέρ (SWM) της Nikon, το οποίο είναι 1,5 φορές ταχύτερο σε σύγκριση με το SWM που περιλαμβάνει ο φακός 24-70 mm f/2,8G. Η προσθήκη ηλεκτρομαγνητικού διαφράγματος εξασφαλίζει σταθερές εκθέσεις με μεγαλύτερη ακρίβεια κατά τις ριπές με μεγάλη ταχύτητα, μειώνοντας τις πιθανότητες να προκληθεί ζημιά, όπως συμβαίνει ορισμένες φορές όταν χρησιμοποιούνται μηχανικές διατάξεις με μοχλούς.

Chris McLennan: AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR Nikon D4S

Ο νέος φακός 24-70 mm της Nikon αντέχει στις κακουχίες που συνεπάγεται η καθημερινή επαγγελματική χρήση. Διαθέτει πολύπλοκη οπτική σχεδίαση με 20 στοιχεία σε 16 ομάδες και νανοκρυσταλλική επίστρωση ενώ παράλληλα η Nikon έχει ενισχύσει την κατασκευή αυτού του φακού, αυξάνοντας την αντοχή του. Το σκίαστρο που περιλαμβάνεται αποτελεί μια μικρή αλλά σημαντική βελτίωση. Η Nikon έδωσε προσοχή στα σχόλια των επαγγελματιών φωτογράφων και φρόντισε ώστε ο μοχλός απασφάλισης να είναι σε εσοχή ώστε να μη γίνεται αποσύνδεση κατά λάθος. Φυσικά, ο φακός είναι πλήρως στεγανοποιημένος. Η επίστρωση φθορίου που διαθέτουν τα μπροστινά και τα πίσω μέρη του φακού, απωθεί ενεργά το νερό, τη σκόνη και τη βρομιά χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα εικόνας. Παράλληλα, η επίστρωση διευκολύνει τον καθαρισμό καθώς δεν φθείρεται η γυάλινη επιφάνεια.

Chris McLennan: AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR Nikon D4S

¹ Σε κανονική λειτουργία με βάση το πρότυπο CIPA.