• Nikon Imaging
  • |
  • Ελλάδα
  • |
  • Ευρώπη

10/2/2015

Φωτογραφιστε βαθια μεσα στη θαλασσα και ψηλα στα βουνα με τις νεες αδιαβροχες και ανθεκτικες φωτογραφικες μηχανες COOLPIX

Αθήνα, Ελλάδα, 10 Φεβρουαρίου 2015 Σήμερα η Nikon ανακοίνωσε δύο νέες προσθήκες στη σειρά αδιάβροχων φωτογραφικών μηχανών: την COOLPIX AW130 που είναι φτιαγμένη για περιπέτειες και την COOLPIX S33 που πάει παντού. Τώρα μπορείτε πολύ εύκολα να αποτυπώσετε σε καταπληκτικές φωτογραφίες και σε video Full HD τις υπαίθριες εξερευνήσεις σας και τις στιγμές διασκέδασης υπό το φως του ήλιου.

H COOLPIX AW130 16 megapixel ταιριάζει άψογα στο δραστήριο τρόπο ζωής σας. Σας ακολουθεί όπου κι αν πάτε, όπως σε βάθος 30 μέτρων κάτω από το νερό¹, που ισοδυναμεί με πιστοποίηση κατάδυσης Advanced Open Water, και, επιπλέον, είναι ανθεκτική στο ψύχος έως -10 °C, ανθεκτική στη σκόνη και στις πτώσεις από ύψος έως 2 μέτρα². Ακόμα, διαθέτει υποστήριξη NFC³ και ενσωματωμένο Wi-Fi⁴, ώστε να μπορείτε να μοιράζεστε στη στιγμή τις εικόνες σας απλώς και μόνο ακουμπώντας την σε μια έξυπνη συσκευή με δυνατότητα NFC³ ή χρησιμοποιώντας το ειδικό κουμπί Wi-Fi⁴.

Ο φωτεινός, ευρυγώνιος φακός 24 mm f/2,8 είναι ιδανικός για υποβρύχιες λήψεις ή λήψεις νυχτερινού τοπίου, ενώ το γρήγορο οπτικό zoom 5x διευκολύνει τις κοντινές λήψεις στη στεριά ή στο νερό και μπορεί να επεκταθεί σε Dynamic Fine Zoom 10x⁵. Όλη η δράση μπορεί να αποτυπωθεί σε πανέμορφα και σταθερά video Full HD (1.080/60i) με στερεοφωνικό ήχο και ελάχιστο θάμπωμα, χάρη στη λειτουργία απόσβεσης κραδασμών (VR) υψηλής απόδοσης που αντισταθμίζει το κούνημα της φωτογραφικής μηχανής σε σκηνές δράσης ακόμα και κατά τη λειτουργία zoom. Η δυνατότητα δορυφορικού εντοπισμού με ενσωματωμένη υποστήριξη GPS/GLONASS/QZSS βοηθά στην καταγραφή των ταξιδιωτικών σας διαδρομών και προσθέτει τις τοποθεσίες λήψης στις φωτογραφίες σας γρηγορότερα και με πιο ακριβή δεδομένα γεωγραφικού μήκους και πλάτους. Μπορούν να αποθηκευτούν έως 30 τοποθεσίες στον ενσωματωμένο Παγκόσμιο χάρτη, ενώ υπάρχει δυνατότητα εισαγωγής δεδομένων ύψους ή βάθους.

Η COOLPIX S33 13 megapixel απαθανατίζει τις στιγμές των διακοπών και της καθημερινότητάς σας για να σας μείνουν αξέχαστες. Είναι εξαιρετικά ανθεκτική, εύχρηστη και ανταποκρίνεται με άνεση ακόμα και στα πιο περιπετειώδη ταξιδιωτικά σας σχέδια. Κολυμπήστε μαζί της σε βάθος μέχρι 10 μέτρα¹ ή αξιοποιήστε τη λειτουργία υποβρύχιας λήψης προσώπου για εντοπισμό προσώπων χωρίς να χρειαστεί να μπείτε καθόλου κάτω από το νερό. Είναι ανθεκτική στις πτώσεις από ύψος έως 1,5 μέτρα⁶, ανθεκτική στο ψύχος έως -10 °C και ανθεκτική στη σκόνη, ώστε να αντεπεξέρχεται σε κάθε πρόκληση.

Τραβήξτε οικογενειακά video ή γιορτινά video με φίλους σε ανάλυση Full HD με το άγγιγμα ενός κουμπιού και φέρτε τη δράση πιο κοντά χάρη στο φακό με οπτικό zoom 3x, που επεκτείνεται σε Dynamic Fine Zoom 6x⁵. Χάρη στα μενού για ενήλικες και παιδιά η φωτογραφική μηχανή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλη την οικογένεια – δεν χρειάζεται πλέον να αγοράσετε ξεχωριστή φωτογραφική μηχανή για τα παιδιά. Οι λειτουργίες σκηνής σάς βοηθούν να ορίσετε τις καλύτερες ρυθμίσεις, απλά με την επιλογή μιας συνθήκης λήψης, ενώ το ενσωματωμένο AF εύρεσης στόχου εντοπίζει γρήγορα και με ακρίβεια το θέμα σας εξασφαλίζοντας πάντα ευκρινείς και καθαρές λήψεις. Η φωτογραφική μηχανή διατίθεται σε πολλά φωτεινά χρώματα που την κάνουν ακόμα πιο διασκεδαστική.

Κατά τη σημερινή παρουσίαση των νέων φωτογραφικών μηχανών, η Ines Bernardes, Διευθύντρια Προϊόντων για τις COOLPIX στη Nikon Europe, δήλωσε:

«Η COOLPIX AW130 μπορεί να ανταποκριθεί σε ακραίες συνθήκες και να αναλάβει διπλό ρόλο όταν τη χρησιμοποιείτε για καθημερινή χρήση. Δεν υπάρχει διαφορά είτε την χρησιμοποιείτε στην πόλη, είτε σε μεγάλο βάθος κάτω από το νερό¹, είτε, ακόμα, σε μεγάλο υψόμετρο. Επιπλέον, διαθέτει ενσωματωμένο Wi-Fi⁴ και υποστήριξη NFC³, ώστε να μη χάνετε επαφή με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να μοιράζεστε τον ενθουσιασμό σας με τους φίλους και την οικογένεια από όπου κι αν βρίσκεστε. Και όταν επιστρέψετε στη βάση σας θα έχετε μαζί σας συναρπαστικές εικόνες και πεντακάθαρα video Full HD με τις περιπέτειές σας.

Η νέα μας φωτογραφική μηχανή COOLPIX S33 είναι ανθεκτική και μπορείτε να την παίρνετε μαζί σας παντού, ώστε να αποτυπώνετε τόσο τις στιγμές δράσης στην καθημερινή σας ζωή όσο και τις εμπειρίες των ταξιδιών σας. Όταν η δράση εκτυλίσσεται κάτω από το νερό¹, μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες ακόμα και χωρίς να βουτήξετε. Η ομορφιά της βρίσκεται στην απλότητά της, ενώ χάρη στα μενού για ενήλικες και παιδιά η φωτογράφιση είναι εύκολη για όλους. Αυτή η φωτογραφική μηχανή είναι φτιαγμένη για να αντέχει στα δύσκολα».

Η COOLPIX AW130 είναι η φωτογραφική μηχανή για αυτούς που ζουν τη ζωή τους στα όρια. Είναι το ίδιο αξιόπιστη και εύχρηστη είτε την χρησιμοποιείτε για υποβρύχιες λήψεις¹ – έως 30 μέτρα – είτε την χρησιμοποιείτε σε μεγάλο υψόμετρο σε ακραίες θερμοκρασίες της τάξης των -10 °C. Το κουμπί απόκρισης ελέγχου κίνησης καθιστά εύκολη την πρόσβαση σε βασικές ρυθμίσεις με το κούνημα της φωτογραφικής μηχανής, ενώ η απόσβεση κραδασμών (VR) υψηλής απόδοσης επιτυγχάνει ευκρινείς εικόνες και σταθερά video όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες λήψης. Είναι ιδανική για ανθρώπους με δραστήριο τρόπο ζωής, καθώς είναι ανθεκτική στη σκόνη και σε πτώσεις από ύψος έως και 2 μέτρα², αλλά αποτελεί και την καλύτερη επιλογή για χρήση στην πόλη χάρη στο φωτεινό χρώμα και την υπέροχη σχεδίασή της.

Το νερό αποτελεί το φυσικό περιβάλλον της COOLPIX S33 είτε πρόκειται για το νερό της πισίνας είτε για το νερό του απέραντου γαλάζιου¹. Καταδυθείτε μαζί της σε βάθος μέχρι 10 μέτρα και τραβήξτε φωτογραφίες ακόμα και χωρίς να μπείτε στο νερό, με τη λειτουργία υποβρύχιας λήψης προσώπου. Μπορείτε να ταξιδέψετε σε οποιονδήποτε προορισμό, αφού είναι ανθεκτική στη σκόνη, σε πτώσεις από ύψος έως 1,5 μέτρα⁶ και στο ψύχος έως -10 °C. Μπορείτε όμως να τη χρησιμοποιείτε άνετα και για τις οικογενειακές σας στιγμές.

Είναι εύκολο να διατηρήσετε επαφή με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου κι αν βρίσκεστε, με την COOLPIX AW130. Χρησιμοποιήστε το ειδικό κουμπί Wi-Fi⁴ ή ακουμπήστε τη φωτογραφική μηχανή σε μια συσκευή με δυνατότητα NFC³ για άμεση αποστολή αρχείων. Ο αισθητήρας εικόνας 16 megapixel και ο φωτεινός ευρυγώνιος φακός 24 mm f/2,8 με οπτικό zoom 5x, που επεκτείνεται σε Dynamic Fine Zoom 10x⁵, εγγυώνται μοναδική ποιότητα εικόνας. Τραβήξτε εξαιρετικά ευκρινή video Full HD με το άγγιγμα ενός κουμπιού και δημιουργήστε, πανεύκολα, εντυπωσιακά video χρονικής υστέρησης διάρκειας 10 δευτερολέπτων. Καδράρετε με ευκολία φωτογραφίες και video στη μεγάλη οθόνη OLED 7,5 cm/3,0 in. 921k-dot, η οποία προσφέρει άριστη ορατότητα κάτω από το άμεσο ηλιακό φως ή το νερό.

Ακόμα και οι μικροί σε ηλικία ή οι άπειροι στη φωτογράφιση μπορούν να τραβήξουν εκπληκτικές φωτογραφίες, αφού οι καμπύλες της COOLPIX S33 είναι σχεδιασμένες για να χωράνε άνετα στα χέρια όλων των ηλικιών. Τα μενού για ενήλικες και παιδιά καθιστούν εύκολη τη λειτουργία της, ενώ οι λειτουργίες σκηνής προτείνουν τις βέλτιστες ρυθμίσεις για κάθε τύπο λήψης. Ο φακός με οπτικό zoom 3x, που επεκτείνεται σε Dynamic Fine Zoom 6x⁵, σας επιτρέπει να αποτυπώσετε υπέροχες εκφράσεις προσώπου, ενώ μπορείτε να τραβήξετε video με το άγγιγμα ενός κουμπιού. Η μετάβαση από τη λειτουργία φωτογράφισης στη λειτουργία video Full HD είναι πολύ απλή.

Σύνοψη βασικών χαρακτηριστικών – COOLPIX AW130

• Στεγανότητα σε βάθος 30 m: καταδυθείτε σε βάθος ίσο με αυτό που προβλέπεται στην πιστοποίηση καταδύσεων Advanced Open Water¹ χωρίς να χρησιμοποιήσετε κάποια προστατευτική θήκη.

• Ιδανική για περιπέτειες: Δοκιμάστε τη φωτογραφική μηχανή στα όρια – είναι ανθεκτική στις πτώσεις από ύψος έως 2 μέτρα², ανθεκτική στη σκόνη και στο ψύχος έως -10 °C.

• Υποστήριξη NFC και συνδεσιμότητα Wi-Fi: Ακουμπήστε τη φωτογραφική μηχανή σε μια έξυπνη συσκευή με δυνατότητα NFC³ ή χρησιμοποιήστε το κουμπί Wi-Fi⁴ για άμεση αποστολή αρχείων.

• Φακός NIKKOR οπτικού zoom 5x: Ο φακός 24 mm f/2,8 με οπτικό zoom 5x, που επεκτείνεται σε Dynamic Fine Zoom 10x⁵, είναι ιδανικός για υποβρύχιες λήψεις.

• Ενσωματωμένη υποστήριξη GPS/GLONASS/QZSS: Καταγράφει γρηγορότερα τις τοποθεσίες λήψης στις φωτογραφίες σας και με πιο ακριβή δεδομένα γεωγραφικού μήκους και πλάτους.

• Αισθητήρας εικόνας CMOS 16 MP με οπίσθιο φωτισμό: Προσφέρει εξαιρετική απόδοση και εικόνες με ευκρινείς λεπτομέρειες και χαμηλό θόρυβο, ακόμη κι όταν οι λήψεις πραγματοποιούνται υποβρυχίως και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

• VR (απόσβεση κραδασμών) υψηλής απόδοσης: Αντισταθμίζει τις συνέπειες από το κούνημα της φωτογραφικής μηχανής σε σκηνές με έντονη δράση ή κατά το ζουμάρισμα και επιτυγχάνει πιο ευκρινείς εικόνες.

• Video χρονικής υστέρησης: Δημιουργήστε εντυπωσιακά video χρονικής υστέρησης διάρκειας 10 δευτερολέπτων απλώς και μόνο επιλέγοντας μια σκηνή λήψης.

Σύνοψη βασικών χαρακτηριστικών – COOLPIX S33

• Ανθεκτική και αξιόπιστη: Πάρτε την μαζί σας παντού: είναι ανθεκτική στη σκόνη, αδιάβροχη¹ σε έως 10 m, ανθεκτική σε χαμηλές θερμοκρασίες έως -10 °C και σε πτώσεις από ύψος έως 1,5 m⁶.

• Αισθητήρας CMOS 13 MP: Ο αισθητήρας αξιοποιεί στο έπακρο τα megapixel του και χαρίζει ευκρινείς εικόνες με καθαρές λεπτομέρειες. Ενδείκνυται για μεγεθύνσεις φωτογραφιών.

• Μενού για ενήλικες και παιδιά: Το μενού ποικιλίας έχει ως προεπιλογή το μενού για παιδιά και η μετάβαση στο μενού ενηλίκων είναι απλή, ώστε η χρήση να είναι εύκολη για όλη την οικογένεια.

• Φακός NIKKOR με οπτικό zoom 3x: Αποτυπώστε τα χαμόγελα ή τις εκφράσεις του προσώπου χάρη στον ευρυγώνιο φακό με οπτικό zoom 3x που επεκτείνεται σε Dynamic Fine Zoom 6x⁵.

• Video Full HD: Καταγράψτε τη δράση όπου κι αν είστε, με την εγγραφή σταθερών video Full HD (1.080/30p) μέσω του ειδικού κουμπιού εγγραφής video.

• Υποβρύχια λήψη προσώπου: Η τεχνολογία υποβρύχιας λήψης προσώπου εντοπίζει αυτόματα τα πρόσωπα και απελευθερώνει το κλείστρο. Φωτογραφίστε υποβρύχια πορτραίτα χωρίς να βραχείτε.

• Ευκολία χειρισμού: Οι νέοι φωτογράφοι εξασκούν το δημιουργικό τους ταλέντο χωρίς να δυσκολεύονται στο κράτημα της φωτογραφικής μηχανής χάρη στις καμπύλες της, ενώ το κλείδωμα διαγραφής εξασφαλίζει ότι οι φωτογραφίες δεν θα διαγράφονται ακούσια.

¹Η φωτογραφική μηχανή αντιστοιχεί στην κατηγορία 8 (IPX8) βάσει JIS/IEC όσον αφορά την αδιάβροχη προστασία και στην κατηγορία 6 (IP6X) βάσει IEC/JIS όσον αφορά την προστασία από τη σκόνη.
²Η φωτογραφική μηχανή έχει περάσει με επιτυχία την εσωτερική δοκιμή της Nikon (πτώση από ύψος 210 cm/7 ft σε ξύλινη επιφάνεια πάχους 5 cm/2 in.) σύμφωνα με το πρότυπο MIL-STD 810F Method 516.5-Shock.
³Η δυνατότητα Near Field Communication (NFC) λειτουργεί με συμβατά smartphone και tablet Android™ (Android 4.0 ή μεταγενέστερο). Πριν από τη χρήση απαιτείται εγκατάσταση της εφαρμογής «Wireless Mobile Utility» της Nikon και ρύθμιση της μεταφοράς εικόνας.
⁴Απαιτείται εγκατάσταση της εφαρμογής «Wireless Mobile Utility» της Nikon (συμβατή με iOS και Android™) στην έξυπνη συσκευή.
⁵Η μεγιστοποίηση του Dynamic Fine Zoom υπολογίζεται από τη μέγιστη ευρυγώνια θέση του οπτικού zoom.
⁶Η φωτογραφική μηχανή έχει περάσει με επιτυχία την εσωτερική δοκιμή της Nikon (πτώση από ύψος 1,5 m/5 ft σε ξύλινη επιφάνεια πάχους 5 cm/2 in.) σύμφωνα με το πρότυπο MIL-STD 810F Method 516.5-Shock.