• Nikon Imaging
  • |
  • Ελλάδα
  • |
  • Ευρώπη

10/2/2015

Αποτυπωστε τις ομορφες λεπτομερειες της ζωης με τις νεες COOLPIX P610, L840 και L340 με zoom υψηλης αποδοσης

Αθήνα, Ελλάδα, 10 Φεβρουαρίου 2015 Σήμερα ανακοινώθηκε η κυκλοφορία τριών νέων μοντέλων φωτογραφικών μηχανών COOLPIX με zoom της Nikon, οι οποίες ανεβάζουν τον πήχυ των επιδόσεων όσον αφορά την αποτύπωση εκπληκτικών λεπτομερειών στις στιγμές που ζείτε και φωτογραφίζετε.

Η COOLPIX P610 με 16 megapixel ανοίγει νέους ορίζοντες σε όλα τα είδη φωτογράφισης, από νυχτερινές λήψεις μέχρι τη φωτογράφιση άγριας φύσης, καθώς διαθέτει μοναδικό οπτικό zoom 60x, με δυνατότητα επέκτασης σε Dynamic Fine Zoom 120x¹. Ένα ηλεκτρονικό σκόπευτρο και μια μεγάλη πτυσσόμενη οθόνη υψηλής ανάλυσης 921k-dot με τεχνολογία φωτεινότητας RGBW αποτελούν πηγή έμπνευσης για δημιουργικό καδράρισμα, ενώ η κοινοποίηση φωτογραφιών γίνεται στιγμιαία χάρη στην υποστήριξη ενσωματωμένου Wi-Fi² και NFC³ που χρειάζεται απλά τη σύνδεση της φωτογραφικής μηχανής σε μια έξυπνη συσκευή και τίποτα παραπάνω³. Οι ενσωματωμένες λειτουργίες GPS/GLONASS/QZSS δίνουν πληροφορίες για την τοποθεσία κάθε λήψης, ενώ το οπτικό VR (απόσβεση κραδασμών) διπλής ανίχνευσης διατηρεί τη σταθερότητα της φωτογραφικής μηχανής για ευκρινείς λεπτομέρειες ακόμα και σε πλήρες zoom ή κατά την εγγραφή video Full HD (1080/60p) με το άγγιγμα ενός κουμπιού.

Με την L840 που διαθέτει ανάλυση 16 megapixel μπορείτε εύκολα να προσεγγίσετε τις ξεχωριστές στιγμές που σας χαρίζει η ζωή. Χάρη στο οπτικό zoom 38x, με δυνατότητα επέκτασης σε Dynamic Fine Zoom 76x¹ μπορείτε να φωτογραφίζετε τοπία και σκηνές άγριας φύσης ή να πραγματοποιείτε κοντινές λήψεις σε οικογενειακές γιορτές. Ο αυτόματος επιλογέας σκηνής διευκολύνει τη φωτογράφιση του φεγγαριού ή των πτηνών στην άγρια φύση παρέχοντας λεπτομερή εικόες. Με τη μεγάλη οθόνη LCD με δυνατότητα κλίσεων μπορείτε να δημιουργήσετε μοναδικές οπτικές γωνίες, ενώ μπορείτε επίσης να τραβήξετε video Full HD (1080/60i) με το άγγιγμα ενός κουμπιού. Με την υποστήριξη ενσωματωμένου Wi-Fi² και NFC³ μπορείτε να μοιράζεστε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες στη στιγμή.

Η COOLPIX L340 με 20 megapixel διαθέτει κλασσική σχεδίαση και σας προσφέρει δυνατότητα λήψης από ευρεία γωνία μέχρι φωτογραφίας με τηλεφακό, παρά το μικρό compact σώμα της. Ο φακός οπτικού zoom 28x, με δυνατότητα επέκτασης σε Dynamic Fine Zoom 56x¹ σάς τοποθετεί ακριβώς στο κέντρο της δράσης, ενώ η δυνατότητα εγγραφής video HD με ένα άγγιγμα διευκολύνει απίστευτα τη μετάβαση από τη λήψη φωτογραφιών στην εγγραφή video. Η λειτουργία απόσβεσης κραδασμών υψηλής απόδοσης διατηρεί τη σταθερότητα της φωτογραφικής μηχανής χαρίζοντάς σας ευκρινείς λήψεις και σταθερά video, ενώ η λαβή εύκολου κρατήματος ελαχιστοποιεί το κούνημα της φωτογραφικής μηχανής. Η λειτουργία είναι απλή και η μεγάλη οθόνη LCD εξασφαλίζει εκπληκτική ορατότητα για καδράρισμα και απεικόνιση, ενώ η τροφοδοσία γίνεται με μπαταρίες μεγέθους ΑΑ που μπορείτε να βρείτε παντού.

Η Ines Bernardes, Διευθύντρια Προϊόντων για τις COOLPIX στη Nikon Europe, παρουσίασε σήμερα τα νέα μοντέλα υψηλής απόδοσης και δήλωσε:

«Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις νέες φωτογραφικές μηχανές για μια φωτογράφιση στην άγρια φύση ή και για μια νύχτα διασκέδασης με φίλους, και να ανακαλύψετε νέες δημιουργικές γωνίες ή να αποτυπώσετε μοναδικές λεπτομέρειες με το δικό σας προσωπικό στιλ φωτογράφισης.

Η COOLPIX P610 αποκτά τη δική της υπόσταση μέσα στον κόσμο αποτυπώνοντας εκπληκτικό επίπεδο λεπτομέρειας χάρη στο εντυπωσιακό οπτικό zoom 60x, με δυνατότητα επέκτασης σε Dynamic Fine Zoom 120x¹, το οποίο ενδείκνυται για παρακολούθηση πουλιών και φωτογράφιση του φεγγαριού. Επίσης, η πτυσσόμενη οθόνη και το ηλεκτρονικό σκόπευτρο παρέχουν απόλυτη ελευθερία για δημιουργικό καδράρισμα, ενώ με την υποστήριξη ενσωματωμένου Wi-Fi² και NFC³ μπορείτε να μοιράζεστε τις καλύτερες λήψεις σας στη στιγμή.

Η COOLPIX L840 με οπτικό zoom 38x και δυνατότητα επέκτασης σε Dynamic Fine Zoom 76x¹, σας δίνει τη δυνατότητα να αποτυπώνετε όμορφες εκφράσεις σε εορταστικές στιγμές ενώ βρίσκεστε στην άλλη άκρη του δωματίου ή να μεγεθύνετε αθόρυβα εντυπωσιακές λεπτομέρειες όταν βρίσκεστε στην άγρια φύση ή παρακολουθείτε πουλιά. Οι λειτουργίες σκηνής διευκολύνουν τη λήψη τέτοιων θεμάτων και η μεγάλη οθόνη με δυνατότητα κλίσεων επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία καδραρίσματος, ενώ με την υποστήριξη ενσωματωμένου Wi-Fi² και NFC³ μπορείτε εύκολα να μοιράζεστε τις φωτογραφίες σας ενώ βρίσκεστε εν κινήσει.

Η κλασσική αλλά compact σχεδίαση της COOLPIX L340 εξασφαλίζει άνετη φωτογράφιση, από ευρυγώνιες λήψεις μέχρι λήψεις με τηλεφακό, καθώς διαθέτει φακό οπτικού zoom 28x, με δυνατότητα επέκτασης σε Dynamic Fine Zoom 56x¹. Η λειτουργία της φωτογραφικής μηχανής αλλά και το καδράρισμα στη μεγάλη οθόνη LCD είναι εύκολα. Τα video HD είναι ομοιόμορφα καθώς μια λαβή για εύκολο κράτημα συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση του κουνήματος της φωτογραφικής μηχανής».

Με αυτές τις φωτογραφικές μηχανές μπορείτε να βρίσκεστε στο κέντρο της δράσης χωρίς να χρειάζεται να κάνετε τίποτα, ενώ επίσης μεταφέρονται εύκολα, καθώς η εκπληκτική ισχύς zoom που διαθέτουν είναι ενσωματωμένη σε ένα compact σώμα. Οι εξαιρετικά υψηλές τιμές οπτικού zoom κυμαίνονται από 60x στην COOLPIX P610, μέχρι 38x στην COOLPIX L840 και 28x στην COOLPIX L340 – όλα με δυνατότητα επέκτασης σε Dynamic Fine Zoom διπλάσιας τιμής¹. Από λήψεις macro μέχρι φωτογράφιση από απόσταση στη γη ή στον νυχτερινό ουρανό, δεν μένετε ποτέ εκτεθειμένοι. Όταν τραβάτε μια εντυπωσιακή φωτογραφία, μπορείτε να την κοινοποιείτε απευθείας στα κοινωνικά δίκτυα χάρη στην υποστήριξη ενσωματωμένου Wi-Fi² και NFC³ στις COOLPIX P610 και COOLPIX L840.

Αφήστε τη φωτογραφική μηχανή να σας βοηθήσει να βρείτε μια νέα οπτική γωνία και χρησιμοποιήστε την πτυσσόμενη οθόνη και το ηλεκτρονικό σκόπευτρο της COOLPIX P610 ή την οθόνη με δυνατότητα κλίσεων της COOLPIX L840. Τραβήξτε φωτογραφίες από χαμηλή γωνία στο ύψος ενός ζώου ή από μεγάλη γωνία πάνω από πλήθος κόσμου ή φυσικά εμπόδια για να αποτυπώσετε μακρινή δράση. Προκαλέστε τον εαυτό σας να δει με νέα ματιά τα συνηθισμένα θέματα αξιοποιώντας την ευελιξία της οθόνης με δυνατότητα κλίσεων. Η μεγάλη οθόνη της COOLPIX L340 προσφέρει ασυναγώνιστη ορατότητα ακόμα και σε συνθήκες απευθείας ηλιακού φωτός ή σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού διευκολύνοντάς σας να βρείτε την ιδανική γωνία.

Σύνοψη βασικών λειτουργιών – P610

Φακός NIKKOR οπτικού zoom 60x: το οπτικό zoom 60x προσφέρει κορυφαία κάλυψη (24-1440 mm) και μπορεί να επεκταθεί έως το Dynamic Fine Zoom 120¹.
Οπτικό VR (απόσβεση κραδασμών) διπλής ανίχνευσης: ο προηγμένος αλγόριθμος απόσβεσης κραδασμών αντισταθμίζει τις συνέπειες από το κούνημα της φωτογραφικής μηχανή κατά τη χειροκίνητη λήψη φωτογραφίας με τηλεφακό.
Υποστήριξη ενσωματωμένου Wi-Fi και NFC: μοιραστείτε φωτογραφίες άμεσα με το κουμπί Wi-Fi² ενός αγγίγματος ή ακουμπώντας τη φωτογραφική μηχανή με δυνατότητα NFC³ σε μια έξυπνη συσκευή³.
Ενσωματωμένο GPS/GLONASS/QZSS: αποκτήστε γρήγορες και λεπτομερείς πληροφορίες τοποθεσίας κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης χάρη στα διεθνή δορυφορικά συστήματα GPS/GLONASS/QZSS.
Αισθητήρας εικόνας CMOS 16 MP με οπίσθιο φωτισμό: χάρη στον εξαιρετικά ευαίσθητο αισθητήρα εικόνας μπορείτε εύκολα να τραβάτε ευκρινείς και καθαρές φωτογραφίες με χαμηλό θόρυβο.
Video Full HD: τραβήξτε με το άγγιγμα ενός κουμπιού εξαιρετικά σταθερά video HD (1080/60p) με ήχο υψηλής ποιότητας καθώς η φορά του μικροφώνου αλλάζει όσο μεγεθύνετε.
Μεγάλη πτυσσόμενη οθόνη LCD: εξερευνήστε δημιουργικές οπτικές γωνίες και απολαύστε εύκολη λήψη αυτοπορτραίτων χάρη στην πτυσσόμενη οθόνη 7,5 cm/3,0 in υψηλής ανάλυσης 921k-dot.

Σύνοψη βασικών λειτουργιών – L840

Φακός NIKKOR με οπτικό zoom 38x: αποτυπώστε κάθε λεπτομέρεια με το οπτικό zoom 38x, με δυνατότητα επέκτασης σε Dynamic Fine Zoom 76x¹ και απολαύστε κάλυψη 22,5-855 mm.
Υποστήριξη ενσωματωμένου Wi-Fi και NFC: κοινοποιήστε τις φωτογραφίες σας με το κουμπί Wi-Fi² ενός αγγίγματος ή ακουμπώντας τη φωτογραφική μηχανή με δυνατότητα NFC³ σε μια έξυπνη συσκευή³.
Αισθητήρας εικόνας CCD 16MP με οπίσθιο φωτισμό: η λήψη καθαρών και ευκρινών φωτογραφιών είναι εγγυημένη, ακόμα και κατά τη φωτογράφιση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.
Οθόνη LCD 7,5 cm/3,0 in. 921k-dot με δυνατότητα κλίσεων: τραβήξτε φωτογραφίες από το επίπεδο των ματιών ενός παιδιού, πάνω από το πλήθος ή απλά από τη δική σας μοναδική προοπτική χάρη στην οθόνη με δυνατότητα κλίσεων.
Λειτουργίες «Παρακολούθηση πουλιών» και «Φεγγάρι»: τραβήξτε εύκολα λήψεις του φεγγαριού και των πτηνών στην άγρια φύση χρησιμοποιώντας τον αυτόματο επιλογέα σκηνής που πραγματοποιεί τις απαραίτητες ρυθμίσεις για τη φωτογράφιση τόσο δύσκολων θεμάτων.
Video Full HD: μεταβείτε από τη φωτογράφιση στη βιντεοσκόπηση Full HD (1080/60i) με ένα απλό άγγιγμα κουμπιού και επεξεργαστείτε τα video κατά την αναπαραγωγή.

Σύνοψη βασικών λειτουργιών – L340

Φακός NIKKOR με οπτικό zoom 28x: αποτυπώστε κάθε στιγμή δράσης με το οπτικό zoom 28x, με δυνατότητα επέκτασης σε Dynamic Fine Zoom 56x¹, και απολαύστε κάλυψη 22,5-630 mm.
Εύκολη λειτουργία: χάρη στην άνετη λαβή και την απλή διάταξη των χειριστηρίων, η λειτουργία της φωτογραφικής μηχανής είναι διαισθητική και φυσική.
Αισθητήρας εικόνας CCD 20 MP: ο ευαίσθητος αισθητήρας εικόνας εξασφαλίζει ευκρίνεια και αποτύπωση των παραμικρών λεπτομερειών στις φωτογραφίες σας για υπέροχες φωτογραφίες ή μεγεθύνσεις σε διαστάσεις αφίσας.
Ευρυγώνια κάλυψη: με το φακό zoom που σας εξασφαλίζει εύρος κάλυψης από ευρεία γωνία μέχρι λήψη με τηλεφακό, θα είστε πάντα κοντά στη δράση, όχι μόνο στην καθημερινότητα αλλά και σε ειδικές περιστάσεις.
Video HD: τραβήξτε τις ξεχωριστές σας στιγμές σε video! Μεταβείτε εύκολα από τη λήψη φωτογραφιών στην εγγραφή video HD (720p) χρησιμοποιώντας το ειδικό κουμπί εγγραφής video.
AF εύρεσης στόχου: θα απολαμβάνετε πάντα ευκρινείς φωτογραφίες καθώς η λειτουργία AF εύρεσης στόχου εντοπίζει γρήγορα και με ακρίβεια το θέμα σας, και επιτυγχάνει αυτόματα καθαρή εστίαση.


¹Η μεγιστοποίηση του Dynamic Fine Zoom υπολογίζεται από τη μέγιστη ευρυγώνια θέση του οπτικού zoom.
² Για τη χρήση αυτής της λειτουργίας απαιτείται εγκατάσταση της εφαρμογής «Wireless Mobile Utility» της Nikon (συμβατή με iOS και Android™) στην έξυπνη συσκευή.
³ Η δυνατότητα Near Field Communication (NFC) λειτουργεί με συμβατά smartphone και tablet Android™ (Android 4.0 ή μεταγενέστερο). Πριν από τη χρήση απαιτείται εγκατάσταση της εφαρμογής «Wireless Mobile Utility» της Nikon και ρύθμιση της μεταφοράς εικόνας.