11-11-2008

COOLPIX P6000

Η Nikon Europe είναι υπερήφανη για την COOLPIX P6000, το νέο κορυφαίο μοντέλο COOLPIX της σειράς Performance και πρώτη φωτογραφική μηχανή της Nikon με ενσωματωμένο GPS. Την εξαιρετική ποιότητα εικόνας εγγυώνται 13,5 ενεργά megapixel, ο ευρυγώνιος φακός NIKKOR 4x zoom που περιλαμβάνει 2 γυάλινα στοιχεία ED και το σύστημα επεξεργασίας εικόνας EXPEED της Nikon. Το ενσωματωμένο GPS, η υποστήριξη RAW και η ενσωματωμένη σύνδεση Ethernet για κοινή χρήση εικόνων μέσω του ‘my Picturetown’ της Nikon καθιστούν την P6000 μία από τις πιο προηγμένες compact φωτογραφικές μηχανές της αγοράς σήμερα. Χάρη στην ελκυστική, έξυπνη σχεδίασή της με λαβή παρόμοια με εκείνη των μηχανών SLR για τέλειο χειρισμό, τη φιλική προς το χρήστη διάταξη των πλήκτρων και την οθόνη TFT υψηλής ανάλυσης 2,7 ιντσών, είναι εύχρηστη ώστε να μπορείτε να συγκεντρωθείτε στη φωτογράφηση.

Όπως δηλώνει ο Mark Pekelharing, Διευθυντής Καταναλωτικών Προϊόντων στη Nikon Europe B.V: «Αυτή η νέα compact φωτογραφική μηχανή θέτει νέα πρότυπα στην αγορά compact φωτογραφικών μηχανών. Η Nikon είναι γνωστή για την ενσωμάτωση προηγμένων δυνατοτήτων στις μηχανές D-SLR και στις μικρές φωτογραφικές μηχανές. Με την εισαγωγή αυτού του μοντέλου GPS, η Nikon για μία ακόμη φορά αποδεικνύει ότι βρίσκεται στο προσκήνιο της τεχνολογίας. Τα υλικά υψηλής ποιότητας και η λίστα δυνατοτήτων που κανονικά συναντώνται μόνο σε κορυφαίες φωτογραφικές μηχανές θα προσελκύσουν τον απαιτητικό χρήστη.»

Μόνο οι καλύτερες εικόνες

Η COOLPIX P6000 είναι για εκείνους που θέλουν το καλύτερο σε μικρή συσκευασία. Η Nikon έχει εφοδιάσει αυτήν τη μηχανή με καινοτόμο τεχνολογία, για να εξασφαλίσει την υψηλότερη δυνατή ποιότητα εικόνας από μια μικρή συσκευή. Τα 13,5 ενεργά megapixel της, η χρήση του αποκλειστικού συστήματος επεξεργασίας εικόνας EXPEED της Nikon, που αρχικά ήταν σχεδιασμένο για τις επαγγελματικές μηχανές D-SLR, και ένας ευρυγώνιος φακός NIKKOR 4x Zoom με δύο γυάλινα στοιχεία ED (28-112 mm) ικανοποιούν κάθε επιθυμία. Η ποιότητα εικόνας της μηχανής ενισχύεται περαιτέρω από τη δυνατότητα για λήψη εικόνων σε μορφή RAW και τις δυνατότητες του Picture Control (Έλεγχος φωτογραφιών), που προέρχονται από προϊόντα D-SLR. Επιπλέον, διαθέτει τρεις λειτουργίες για μείωση του θαμπώματος εικόνας. Η υψηλής απόδοσης απόσβεση κραδασμών (VR) με μετατόπιση του φακού επιτρέπει ευκρινείς εικόνες με ελάχιστο θάμπωμα και προσφέρει το αντίστοιχο της λήψης σε ταχύτητα κλείστρου τρία στοπ μεγαλύτερη. Η ανώτερη τεχνολογία μείωσης θορύβου επιτρέπει εύρος ευαισθησίας έως ISO 6400. Με τον επιλογέα καλύτερης λήψης της Nikon, η μηχανή τραβά έως 10 διαδοχικές λήψεις και αποθηκεύει αυτόματα την πιο ευκρινή εικόνα. Αυτό είναι ιδανικό για κοντινές λήψεις macro, όταν είναι πιο πιθανό το κούνημα της μηχανής.

Ο πιο εύκολος χειρισμός

Για τη μέγιστη αξιοποίηση της τεχνολογίας της COOLPIX P6000, η Nikon έχει καταβάλει ιδιαίτερες προσπάθειες, για να διασφαλίσει ότι θα είναι εύχρηστη. Για ελευθερία στον έλεγχο έκθεσης, υπάρχει μια επιλογή τεσσάρων λειτουργιών έκθεσης (P/S/A/M), που επιτρέπει στο χρήστη τον ακριβή έλεγχο της μηχανής ή αναθέτει στη μηχανή να αποφασίσει τι είναι καλύτερο. Δεκαπέντε λειτουργίες σκηνών, περιλαμβανομένων λειτουργιών για δύσκολες συνθήκες λήψης, όπως παραλία/χιόνι, ηλιοβασίλεμα, αυγή/δύση και πυροτεχνήματα, σημαίνουν ότι θα καταγράφετε τέλεια ακόμα και τα πιο δύσκολα θέματα. Υπάρχουν έξι επιλογές χρωμάτων για ειδικά εφέ χρωμάτων παρόμοια με εκείνα που αποκτώνται με τη χρήση φίλτρου. Η βελτιωμένη λειτουργία Face-priority AF (Αυτόματη εστίαση στο πρόσωπο πρώτα) αναγνωρίζει έως 12 πρόσωπα για εξαιρετική φωτογραφία πορτραίτου και ευκρινείς ομαδικές εικόνες, ακόμα και όταν τα πρόσωπα έχουν υποέκθεση σε συνθήκες με κόντρα φως ή υπερέκθεση σε ισχυρό ηλιακό φως. Αν εμφανιστούν «κόκκινα μάτια», η λειτουργία In-Camera Red-Eye Fix (Μείωση του φαινομένου των κόκκινων ματιών μέσα στη μηχανή) ενεργοποιείται στην έκθεση διορθώνοντάς τα αυτόματα.

Η λειτουργία D-Lighting εξασφαλίζει αυτόματα εικόνες με φυσική όψη, επιτρέποντας τη «διάσωση» εικόνων με υποέκθεση, που προκαλούνται από υπερβολικό κόντρα φως ή ανεπαρκές φως φλας. Ο Έλεγχος παραμόρφωσης εξασφαλίζει ακριβή αναπαραγωγή θέματος και αποφεύγει την παραμόρφωση εικόνας που παρουσιάζεται σε ρυθμίσεις ευρυγώνιου zoom ή στην περιφέρεια μιας εικόνας. Το ενσωματωμένο στοιχείο Picture Control (Έλεγχος εικόνας) της COOLPIX, που βασίζεται στην τεχνολογία των βραβευμένων μηχανών D-SLR της Nikon, επιτρέπει στο χρήστη τον ευέλικτο έλεγχο συνθηκών λήψης. Η λειτουργία video με ήχο της μηχανής ή η ενσωματωμένη λειτουργία δημιουργίας video με χρονική υστέρηση σε έως και 640x480 pixel σε 30fps, ενισχύει περαιτέρω το εύρος των δημιουργικών επιλογών.

Μοιραστείτε την ποιότητά σας

Η COOLPIX P6000 είναι η πρώτη compact μηχανή με ενσωματωμένη σύνδεση Ethernet, επιτρέποντας στους χρήστες να μοιράζονται φωτογραφίες χωρίς κόπο. Στείλτε εικόνες στο ‘my Picturetown’ της Nikon, συνδέοντας απλώς τη μηχανή με καλώδιο τοπικού δικτύου και μοιραστείτε τις με άλλους μέσω Internet. Αυτό χρησιμεύει επίσης και ως αντίγραφο ασφαλείας, όταν είστε εν κινήσει. Στο ταξίδι, η ενσωματωμένη λειτουργία GPS της μηχανής θα προσαρτήσει ένα Geotag (σήμανση γεωγραφικών δεδομένων) με πληροφορίες θέσης σε αρχεία φωτογραφιών. Αυτές οι ετικέτες μπορούν κατόπιν να χρησιμοποιηθούν στην ιστοσελίδα ‘my Picturetown’ της Nikon, στο ViewNX ή σε οποιαδήποτε άλλη τοποθεσία Web που έχει δυνατότητα χειρισμού Geotag, για την υπόδειξη της ακριβούς θέσης των φωτογραφιών σας.

Η μηχανή COOLPIX P6000 κληρονομεί τη σχεδίαση της βραβευμένης σειράς P5000 της Nikon με περαιτέρω βελτιώσεις. Η λαβή της που μοιάζει με εκείνη των μηχανών SLR, για παράδειγμα, έχει τέλειο μέγεθος, σχήμα και υφή για εξαιρετικό χειρισμό. Η εργονομική διάταξη κουμπιών έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τις κινήσεις των δάχτυλων στη διάρκεια της λήψης και, για να διασφαλιστεί η βέλτιστη εμφάνιση, το ελαφρύ και ανθεκτικό κράμα μαγνησίου στην μπροστινή επιφάνεια του σώματος θα κάνει την COOLPIX P6000 επιθυμητή σε όλους όσους αναγνωρίζουν την ποιότητα.