• Nikon Imaging
  • |
  • Ελλάδα
  • |
  • Ευρώπη

21-10-2022

Η NIKON ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ 39ο ΕΤΗΣΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ NIKON PHOTO CONTEST

Άμστερνταμ, Ολλανδία, 21 Οκτωβρίου: Η Nikon είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η υποβολή των συμμετοχών για τον 39ο διαγωνισμό Nikon Photo Contest θα ξεκινήσει στις 27 Οκτωβρίου στις 7 π.μ. Η υποβολή συμμετοχών θα τερματιστεί στις 13 Φεβρουαρίου 2023 στις 6 π.μ.

Όπως και στους προηγούμενους διαγωνισμούς, οι συμμετέχοντες για το 2022-2023 έχουν την επιλογή να υποβάλουν φωτογραφίες είτε video. Το θέμα του διαγωνισμού φωτογραφίας είναι το «Beloved» (Αγαπημένο), όπου η Nikon θα αναζητά φωτογραφίες που εκφράζουν προσωπικές προτεραιότητες από διάφορες προοπτικές, τόσο στις κατηγορία «Single Photo» (Μεμονωμένη φωτογραφία) όσο και στην κατηγορία «Photo Story» (Φωτογραφική ιστορία).   

Το θέμα του διαγωνισμού video είναι το «Next Steps» (Επόμενα βήματα), όπου οι συμμετοχές στις κατηγορίες «Short Film» (Ταινία μικρού μήκους) και «Super Short Film» (Ταινία πολύ μικρού μήκους) θα πρέπει να εκφράσουν τη μελλοντική ανάπτυξη και εξέλιξη του κόσμου.

Η φετινή διακεκριμένη επιτροπή κριτών θα διευθύνεται από τη Sarah Leen, την πρώτη γυναίκα Διευθύντρια φωτογραφίας για το περιοδικό National Geographic και τον οργανισμό National Geographic Partners. Το 2020, η Sarah ίδρυσε το Visual Thinking Collective, μια κοινότητα από γυναίκες συντάκτριες, εκπαιδευτικούς και επιμελήτριες που ειδικεύονται στη δημιουργία και τη διαχείριση έργων που εστιάζουν στην εικόνα. 

Κατά την ανάληψή των καθηκόντων της ως επικεφαλής κριτής, η Sarah σχολίασε:

«Ελπίζω ο διαγωνισμός Nikon Photo Contest να αποτελέσει έναν χώρο συγκέντρωσης ιστοριών που εκπροσωπούν τον κόσμο σήμερα. Αρχίζουμε να συνηθίζουμε έναν νέο τρόπο ζωής μετά από τρία χρόνια γεμάτα απομόνωση και φόβο εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19. Τώρα, έχουμε νέες ευκαιρίες και νέες δυνατότητες. Σκεφτείτε λοιπόν τον κόσμο σας, σκεφτείτε όσα είδατε να αλλάζουν, να αναπτύσσονται και να παίρνουν τώρα τη μορφή νέων ευκαιριών. Ανυπομονώ να δω έργα από όλο τον κόσμο. Με αυτόν τον διαγωνισμό έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε πού βρισκόμαστε σήμερα και να αφηγηθούμε τις ιστορίες μας, να αφηγηθούμε τις προσωπικές μας ιστορίες».

Ο διαγωνισμός Nikon Photo Contest διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1969 και σήμερα αποτελεί τον μεγαλύτερο διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας στον κόσμο. Στόχος του είναι να εμπλουτίσει την απεικονιστική κουλτούρα, δίνοντας σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους σε όλο τον κόσμο την ευκαιρία να εκφραστούν και να συνεργαστούν μεταξύ τους. Στον προηγούμενο διαγωνισμό, συνολικά 26.000 συμμετέχοντες από 150 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο υπέβαλαν περισσότερες από 65.000 φωτογραφίες.

Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός προς όλους τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και εθνικότητας. Περισσότερες πληροφορίες για τις κατηγορίες του διαγωνισμού, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στην τοποθεσία web του διαγωνισμού Nikon Photo Contest. Οι νικητές αναμένεται να ανακοινωθούν τον Ιούλιο του 2023.

Πληροφορίες για τη Nikon

Η Nikon είναι ένας παγκοσμίως κορυφαίος πάροχος προϊόντων και υπηρεσιών απεικόνισης. Η καινοτόμος οπτική τεχνολογία της, τόσο σε καταναλωτικές όσο και επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές, φακούς, αξεσουάρ συστήματος και sports optics και ψυχαγωγικά οπτικά συστήματα, βασίζεται σε περισσότερα από 100 χρόνια εμπειρίας. Η Nikon απολαμβάνει διεθνή αναγνώριση για την καθιέρωση νέων προτύπων στη σχεδίαση και την απόδοση, ενώ οι επαναστατικές φωτογραφικές μηχανές mirrorless της σειράς Z και οι φακοί NIKKOR Z που εκπροσωπούν μια νέα διάσταση οπτικής απόδοσης.

Η Nikon είναι αφοσιωμένη στο να διατηρεί ηγετική θέση στην απεικονιστική κουλτούρα και να παρέχει σε ορισμένους από τους κορυφαίους στον κόσμο οπτικούς καλλιτέχνες τα μέσα για να αξιοποιήσουν το δημιουργικό δυναμικό τους με οπτικές αφηγήσεις. Ο βραβευμένος φωτογραφικός εξοπλισμός που παρέχουμε, δίνει σε φωτογράφους και δημιουργούς video τη δυνατότητα να πραγματοποιούν το δημιουργικό τους όραμα στο μέγιστο βαθμό. Τα βραβευμένα ψυχαγωγικά οπτικά συστήματα και συστήματα sports optics της Nikon φέρνουν τον κόσμο πιο κοντά σε εσάς, με δραστηριότητες που κυμαίνονται από την παρατήρηση πουλιών έως το θέατρο, το γκολφ και τα ταξίδια. Ως αξιόπιστος συνεργάτης με όραμα, η Nikon ενώνει τους δημιουργούς περιεχομένου κάθε επιπέδου χάρη στην ενεργή κοινότητά της, την απαράμιλλη τεχνική εξειδίκευση και την πρόσβαση σε εκπαιδευτικούς πόρους, μέσω πρωτοβουλιών όπως το Nikon School.