23/5/2011

Η Nikon κερδίζει άλλα δύο βραβεία TIPA 2011 με την D7000 και την COOLPIX P300

Η Nikon συνεχίζει την επιτυχία της στα βραβεία TIPA με τις φωτογραφικές μηχανές: D7000 και COOLPIX P300

Η Nikon Europe ανακοινώνει τη βράβευσή της με δύο σημαντικά βραβεία TIPA (Technical Image Press Association) για τα προϊόντα:

D7000: Βραβείο Καλύτερης Φωτογραφικής Μηχανής D-SLR για Προχωρημένους ΧρήστεςCOOLPIX P300: Βραβείο Καλύτερης Συμπαγούς (compact) Φωτογραφικής Μηχανής Γενικής Χρήσης.

Ο οργανισμός TIPA είναι η κορυφαία ένωση τεχνικού φωτογραφικού τύπου στην Ευρώπη. Τα βραβεία της ένωσης επιλέγονται από τα 29 κορυφαία περιοδικά φωτογραφίας σε 13 χώρες της Ευρώπης και δίνονται σε προϊόντα που οι κριτές θεωρούν ότι είναι τα καλύτερα στην κατηγορία τους, όσον αφορά τη συνολική ποιότητα, τις επιδόσεις και το όφελος για τον καθορισμένο τελικό χρήστη.

Ο Jordi Brinkman, Διευθυντής Προϊόντων της Nikon Europe, δήλωσε: "Είμαστε αληθινά περήφανοι για το γεγονός ότι η D7000 ακολούθησε την επιτυχημένη πορεία της D90, η οποία είχε τιμηθεί με το ίδιο βραβείο το 2009. Για τους προχωρημένους χρήστες D-SLR, επιδιώκουμε πάντοτε να προσφέρουμε τεχνολογία αιχμής που θα κατακτήσει τους ενθουσιώδεις φωτογράφους που αναζητούν να προωθήσουν τη δημιουργικότητά τους ένα βήμα μπροστά. Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που ο έγκυρος οργανισμός TIPA τιμά την ευελιξία της D7000."

 

Ο Sander van Velzen, Διευθυντής καταναλωτικών προϊόντων της Nikon Europe, πρόσθεσε: "Δεχθήκαμε εξαιρετικά σχόλια για την COOLPIX P300 από διορατικούς λάτρες της φωτογραφίας, που είναι ενθουσιασμένοι με τον πρόσφατα αναπτυγμένο, πολύ φωτεινό, ευρυγώνιο φακό zoom f/1.8, 24mm (ισοδύναμο 35mm format) και τις εντυπωσιακές φωτογραφίες με πιστά χρώματα που παράγει. Το βραβείο TIPA τα λέει όλα: πρόκειται για μία από τις καλύτερες compact φωτογραφικές μηχανές υψηλής ποιότητας που έχουν παραχθεί έως σήμερα."

Οι κριτές της ένωσης TIPA σχολίασαν: "Η φωτογραφική μηχανή Nikon D7000 μάς εντυπωσίασε και θα την χαρακτηρίζαμε ως το πρότυπο μιας DSLR τελευταίας τεχνολογίας με φορμά DX (μεγέθους APS-C), αισθητήρα 16,2 MP CMOS, ταχύτητα έξι καρέ ανά δευτερόλεπτο για έως και 100 λήψεις και video full HD 1080p με συνεχόμενη AF. Με δύο υποδοχές καρτών SD, σκόπευτρο 100% και φωτεινή οθόνη LCD 3 ιντσών για λειτουργία Live View (Ζωντανής προβολής), αυτή η φωτογραφική μηχανή είναι εξαιρετικά ευέλικτη στη χρήση. Τα επάνω και πίσω καλύμματα από κράμα μαγνησίου, οι ειδικές στεγανοποιήσεις για την υγρασία και τη σκόνη, καθώς και το σύστημα κλείστρου με αξιολόγηση 150.000 κύκλων, προσδίδουν στη φωτογραφική μηχανή μια επαγγελματική αίσθηση."

Οι κριτές της ένωσης TIPA σχολίασαν: "Η Nikon COOLPIX P300 είναι μια κομψή compact φωτογραφική μηχανή με αξιοσημείωτα ισχυρό φακό f/1.8, που ξεκινά από 24mm (ισοδύναμο 35mm format) με οπτικό zoom 4,2x. Το κρύσταλλο με υψηλό δείκτη διάθλασης εξασφαλίζει πρόσθετη ευκρίνεια εικόνων με υψηλή αντίθεση. Σε συνδυασμό με τον ισχυρό αισθητήρα οπίσθιου φωτισμού CMOS 12,2 Megapixel, αυτή η φωτογραφική μηχανή προσφέρει εξαιρετική ποιότητα εικόνας, ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η P300 μπορεί να τραβήξει video Full HD (1080p), καθώς και σε αργή κίνηση με ταχύτητα εγγραφής έως και 120fps.