Nikon Imaging | Ελλάδα | Ευρώπη

6/11/2012

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΝΕΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ NIKON D5200

 

Η Nikon παρουσιάζει τη Nikon D5200, τη νέα D-SLR φωτογραφική μηχανή μέσου εύρους της σειράς με φορμά DX και ανάλυση 24,1 megapixel, σχεδιασμένη για να απελευθερώσει τον δημιουργικό σας εαυτό. Είτε θέλετε να τραβήξετε όμορφες φωτογραφίες είτε εξαιρετικά video Full HD, αυτή η φωτογραφική μηχανή σάς προσφέρει κορυφαία ελευθερία έκφρασης, επιτρέποντάς σας να αποτυπώσετε τη δική σας μοναδική οπτική του κόσμου.

 

Η Marina Gurevich, Διευθύντρια Προϊόντων της Nikon Europe, δήλωσε: «Η πρωτοποριακή Nikon D5200 είναι ιδανική για τους παθιασμένους λάτρεις της φωτογραφίας οι οποίοι θέλουν να πειραματιστούν με τις εξαιρετικές δυνατότητες αυτής της φωτογραφικής μηχανής. Η εντυπωσιακή ποιότητα εικόνας και video, σε συνδυασμό με την ευέλικτη οθόνη LCD μεταβλητής γωνίας, επιτρέπει στους χρήστες να αναδείξουν τη δημιουργικότητά τους».

Εντυπωσιακή ποιότητα εικόνας

 

Αποτελώντας την τρίτη φωτογραφική μηχανή της σειράς, μετά τις D5000 και D5100, η Nikon D5200 πραγματοποιεί ένα τεράστιο άλμα στον τομέα της ποιότητας εικόνας. Εκτός από τον αισθητήρα CMOS με φορμά DX και ανάλυση 24,1 megapixel για εξαιρετικά λεπτομερείς φωτογραφίες, ο νέος επεξεργαστής εικόνας EXPEED 3 εξασφαλίζει χειρισμούς υψηλής ταχύτητας, καθώς και άρτια, πλούσια αναπαραγωγή χρωμάτων και ενισχυμένη εγγραφή video. Η υψηλή ευαισθησία ISO (100-6400, επεκτάσιμη σε 25600) εξασφαλίζει εκπληκτικές λήψεις στο σκοτάδι ή σε περιβάλλοντα με χαμηλό φωτισμό, καθώς και καθαρές εικόνες γρήγορα κινούμενων θεμάτων.

 

Η Nikon D5200 ενσωματώνει ένα σύστημα AF, τον αισθητήρα μέτρησης και την αναγνώριση σκηνής όπως η σειρά Nikon D7000, στοιχεία που προσφέρουν σε αυτή τη φωτογραφική μηχανή ένα νέο επίπεδο απόδοσης και ιδιαίτερα βελτιωμένη ποιότητα εικόνας. Η κορυφαία ακρίβεια του συστήματος AF 39 σημείων και οι εννέα αισθητήρες διασταύρωσης (cross-type) προσφέρουν φωτογραφίες εκπληκτικής ευκρίνειας με ακριβή εστίαση στο θέμα που επιλέγετε. Παράλληλα, ο αισθητήρας μέτρησης RGB 2.016 pixel εξασφαλίζει ακριβή δεδομένα για το σύστημα αναγνώρισης σκηνής της φωτογραφικής μηχανής, ώστε να βελτιστοποιεί την έκθεση, την αυτόματη εστίαση και την ισορροπία λευκού αμέσως πριν από την απελευθέρωση του κλείστρου.

Δημιουργικές φωτογραφίες από οποιαδήποτε οπτική γωνία

 

Η ευέλικτη οθόνη LCD μεταβλητής γωνίας 7,5 cm (3 ιντσών) της Nikon D5200 προσφέρει απόλυτη ελευθερία και ευελιξία για όμορφες λήψεις φωτογραφιών και video από οποιαδήποτε θέση. Μπορείτε να διπλώσετε, να δώσετε κλίση ή να στρέψετε την περιστρεφόμενη οθόνη για να εκφράσετε τη δημιουργικότητά σας σε κάθε γωνία λήψης. Επιπλέον, η Nikon D5200 είναι μια ελαφριά φωτογραφική μηχανή, πολύ έξυπνα σχεδιασμένη, με ευκρινή μενού και εξαιρετική εργονομία, για ευχάριστο χειρισμό και απολαυστικές λήψεις.

Ασύρματη σύνδεση για να μοιράζεστε τις δημιουργίες σας

 

Η ασύρματη μεταφορά εικόνων από τη φωτογραφική μηχανή σε έξυπνες συσκευές AppleTM ή AndroidTM είναι δυνατή χάρη στον προαιρετικό ασύρματο προσαρμογέα για σύνδεση με συμβατές κινητές συσκευές WU-1a. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να μοιράζεστε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες με φίλους χρησιμοποιώντας τα κοινωνικά δίκτυα και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και να λαμβάνετε αμέσως τα σχόλιά τους. Μπορείτε ακόμη και να χειρίζεστε τη φωτογραφική μηχανή απομακρυσμένα από την έξυπνη συσκευή σας, ώστε να τραβάτε όμορφες φωτογραφίες χωρίς να αναστατώνετε τα θέματά σας.

Κάντε εύκολη εναλλαγή ανάμεσα σε λήψη φωτογραφιών και video Full HD με εγγραφή έως και 60i/50i με το πάτημα ενός κουμπιού. Η δυνατότητα παρακολούθησης κινούμενου θέματος σε τρεις διαστάσεις, με διαρκή λειτουργία AF (AF-F) εξασφαλίζει εστίαση των κινούμενων θεμάτων καθ' όλη τη διάρκεια της λήψης. Επιπλέον, η δυνατότητα επεξεργασίας των video με τη λειτουργία που διαθέτει η ίδια η φωτογραφική μηχανή σε συνδυασμό με το ενσωματωμένο στερεοφωνικό μικρόφωνο σας βοηθούν να δημιουργήσετε video για τα οποία θα νοιώθετε περήφανοι.

Γίνετε ακόμα πιο δημιουργικοί χάρη στη λειτουργία επτά ειδικών εφέ της Nikon D5200. Επιλεκτικό χρώμα, εφέ μινιατούρας, υψηλή και χαμηλή φωτεινότητα, σιλουέτα, έγχρωμο σκίτσο και νυχτερινή λήψη είναι εφέ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πραγματικό χρόνο σε εικόνες και video μέσω της ζωντανής προβολής, έτσι ώστε να μπορείτε να βλέπετε το τελικό αποτέλεσμα της δημιουργίας σας πριν από τη λήψη. Επιπλέον, το HDR (υψηλό δυναμικό εύρος) που διαθέτει η φωτογραφική μηχανή και το D-lighting αποτυπώνουν λεπτομερείς εικόνες σκηνών υψηλής αντίθεσης, αυξάνοντας τις δημιουργικές επιλογές σας. Μπορείτε επίσης να επιλέξτε μέσα από 16 διαφορετικές λειτουργίες σκηνής, οι οποίες βελτιστοποιούν τις ρυθμίσεις της φωτογραφικής μηχανής, όπως την ταχύτητα κλείστρου, την ευαισθησία ISO και το διάφραγμα, ανάλογα με τις συνθήκες της λήψης σας. Εξαιρετικές δυνατότητες που προσφέρονται τόσο για γρήγορες λήψεις όσο και για όσους εξακολουθούν να μαθαίνουν τα μυστικά της φωτογράφισης με D-SLR μηχανές.