7/2/2012

Nikon D800 – Δείτε τη μεγάλη εικόνα

Δείτε τη μεγάλη εικόνα

 Η Nikon ανακοινώνει σήμερα την κυκλοφορία της D800, μιας νέας επαναστατικής επαγγελματικής D-SLR μηχανής με 36,3 megapixel με φορμά FX.

 

Σχεδιασμένη για να ανταποκριθεί σήμερα στις ανάγκες της φωτογράφισης και video του αύριο, η αριστουργηματική Nikon D800 είναι γεμάτη από νέες τεχνολογίες, παράγει επίπεδα βάθους και λεπτομέρειας χωρίς προηγούμενο στη φωτογράφιση και προσφέρει όλη την ευελιξία που χρειάζεται για τη λήψη video με ποιότητα broadcast.

 

Δημιουργώντας μια δική της κατηγορία, η Nikon D800 προσφέρει εύρος δυναμικής περιοχής που ανταγωνίζεται φωτογραφικές μηχανές μεσαίου φορμά, αλλά με όλη την επιδεξιότητα του φορμά D-SLR - παρέχοντας στους επαγγελματίες που απαιτούν προσοχή στη λεπτομέρεια την ελευθερία να δημιουργήσουν ξεχωριστές φωτογραφίες.

 

Για πρώτη φορά στα χρονικά της αγοράς φωτογραφικών μηχανών, αυτή η συναρπαστική κυκλοφορία περιλαμβάνει μια ειδική έκδοση της D800 - την Nikon D800E. Με τροποποιημένο οπτικό φίλτρο, η D800E προσφέρει μια μοναδική εναλλακτική για όσους αναζητούν την απόλυτη ανάλυση.

 

Ο Dirk Jasper, Διευθυντής Επαγγελματικών Προϊόντων της Nikon στην Ευρώπη, ανέφερε: "Η Nikon D800 είναι η απόλυτη D-SLR πλήρους κάδρου με σημαντικές επεκτάσεις για το μέλλον της δημιουργίας φωτογραφιών και video. Η τεράστια ανάλυση 36,3 megapixel εμφανίζει λεπτομέρειες, όπως ποτέ πριν, και οι ολοκληρωμένες επιλογές video θα σαγηνεύσουν τους δημιουργούς video όλων των κατηγοριών." Και πρόσθεσε: "Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι με την D800 και τη σημασία της για όποιον θέλει σοβαρά να αφηγηθεί ιστορίες με φωτογραφίες, video ή και τα δύο."

Η μεγάλη φωτογραφία

 Ο επαναστατικός αισθητήρας CMOS 36,3 megapixel με φορμά FX (πλήρους κάδρου) ενσωματώνει κορυφαία τεχνολογία που επιτρέπει επίπεδα λεπτομέρειας και εύρους τόνων χωρίς προηγούμενο.

 

 

Σύστημα ανάγνωσης 12 καναλιών με μετατροπή 14 bit A/D και υψηλή αναλογία σήματος προς θόρυβο: παρέχει εικόνες με εξαιρετική ποιότητα, χαμηλό θόρυβο και μεγάλο δυναμικό εύρος.

Ευρύ ISO: προσφέροντας εύρος ISO 100-6400, επεκτάσιμο προς τα πάνω έως 25600 (ισοδύναμο) και προς τα κάτω έως 50 (ισοδύναμο), η D800 θέτει νέα πρότυπα για τις φωτογραφικές μηχανές D-SLR με αυτό το επίπεδο ανάλυσης. Το ευφυές σύστημα αποθορυβοποίησης της φωτογραφικής μηχανής διαχειρίζεται το θόρυβο χωρίς να θυσιάζει τη λεπτομέρεια, επιτρέποντας κορυφαία ευελιξία κάτω από όλες τις συνθήκες φωτισμού: οι εικόνες είναι ευκρινείς και καθαρές, ακόμα και στις υψηλότερες ρυθμίσεις ISO.

 Εξοπλισμένη με το μηχανισμό επεξεργασίας εικόνας EXPEED 3 νέας γενιάς, η D800 απλουστεύει εργασίες με πολλά δεδομένα, χωρίς να θυσιάζει την ταχύτητα ή την ποιότητα που αναμένουν οι επαγγελματίες.

 

Επεξεργασία εικόνας 16 bit: προσφέροντας πλουσιότερα χρώματα και τόνους από ποτέ, αυτός ο καινοτόμος επεξεργαστής εικόνας παρέχει ομαλές διαβαθμίσεις με εξαιρετική λεπτομέρεια και τόνους σε όλες τις κλίμακες μέχρι το απολύτως λευκό, ακόμα και κατά τη λήψη σε JPEG.

Για επαγγελματίες των οποίων η εργασία απαιτεί τη δημιουργία video, η D800 προσφέρει όλη την ευελιξία που απαιτείται για μια μεγάλη ποικιλία εφαρμογών video. Αυτές περιλαμβάνουν κορυφαία εγγραφή video μεγάλου φορμά, με μεγάλο εύρος ταχυτήτων καρέ.

 

Ταχύτητες καρέ: Μπορούν να εγγραφούν video Full HD (1080p) με ανάλυση 30p, 25p και 24p, με επιλογές 60p, 50p και 25p στα 720p. Τα κλιπ video μπορούν να έχουν διάρκεια έως και 29:59 λεπτών.

 

D-Movie Full HD πολλαπλού φορμά: όπως παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με την D4, η εγγραφή Full HD είναι δυνατή τόσο σε φορμά FX όσο και σε φορμά DX, επιτρέποντας ασύγκριτη ελευθερία έκφρασης.

 

Ρύθμιση ήχου υψηλής πιστότητας: ανταποκρινόμενη στα σχόλια της αγοράς φωτογραφικών μηχανών, η D800 εισάγει ένα νέο πρότυπο για την εγγραφή ήχου D-SLR, παρέχοντας κορυφαίο ήχο όσο και εμφάνιση στα video. Εκτός από την εξωτερική είσοδο στερεοφωνικού μικροφώνου, η έξοδος ήχου για τα εξωτερικά ακουστικά σάς δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσετε με ακρίβεια την απομόνωση ήχου τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της εγγραφής video. Επίσης, παρέχεται ρύθμιση εισόδου γραμμής για συσκευές εγγραφής

γραμμικού PCM.

 

Έξοδος HDMI μη συμπιεσμένης μορφής: για όσους χρειάζονται την καθαρότερη έξοδο video για επεξεργασία επαγγελματικής ποιότητας, η D800 παρέχει τη δυνατότητα εξόδου μη συμπιεσμένης ζωντανής προβολής σε εξωτερικές συσκευές εγγραφής και οθόνες. Όπως με τη Nikon D4, τα δεδομένα εξάγονται στο καθορισμένο μέγεθος εικόνας και την καθορισμένη ταχύτητα καρέ και δεν επηρεάζονται από την επικάλυψη πληροφοριών, οι οποίες προβάλλονται ταυτόχρονα στην οθόνη TFT της φωτογραφικής μηχανής.

 

Εύχρηστα χειριστήρια με δυνατότητα προσαρμογής: τα εύχρηστα χειριστήρια με δυνατότητα προσαρμογής έχουν εισαχθεί για τη λειτουργία ζωντανής προβολής. Αντί να περιστρέφετε τον επιλογέα εντολών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αντίστοιχα κουμπιά στην μπροστινή πλευρά της φωτογραφικής μηχανής για ομαλότερη ρύθμιση του διαφράγματος με το ηλεκτρικό διάφραγμα. Η τοποθέτηση δεικτών σάς βοηθά να επισημάνετε σημαντικά καρέ στο χρονοδιάγραμμα θέτοντας ενδείξεις κατά τη διάρκεια της εγγραφής video και διευκολύνοντας έτσι την εύρεση της θέσης των καρέ κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας.

Προηγμένη αναγνώριση σκηνών με τον αισθητήρα RGB 91.000 pixel

 Το επαναστατικό, προηγμένο σύστημα αναγνώρισης σκηνής της Nikon διαθέτει πλέον έναν νέο αισθητήρα RGB 91.000 pixel, ο οποίος αναλύει σχολαστικά κάθε σκηνή παρέχοντας εξαιρετική ακρίβεια. Μπορεί να ανιχνεύσει ανθρώπινα πρόσωπα με εκπληκτική πιστότητα, ακόμα και χρησιμοποιώντας αποκλειστικά και μόνο το οπτικό σκόπευτρο, και να αναγνωρίσει τα χρώματα και τη φωτεινότητα μιας σκηνής με πρωτοφανή ακρίβεια.

 

Αυτό το επίπεδο λεπτομερούς ανάλυσης σκηνής χρησιμοποιείται, επίσης, για την υποστήριξη ακριβέστερης αυτόματης εστίασης, αυτόματης έκθεσης και έκθεσης φλας i-TTL σε ένα ευρύ φάσμα συνθηκών σύνθεσης και φωτισμού. Για παράδειγμα, η παρακολούθηση θέματος 3D έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό κατά τη λήψη μικρότερων θεμάτων.

 

Με την εφαρμογή του δημοφιλούς συστήματος AF Multi-CAM 3500FX της Nikon - με δυνατότητα ανεξάρτητης επιλογής ή διαμόρφωσης ρυθμίσεων κάλυψης 9, 21 και 51 σημείων - η μονάδα αισθητήρα αυτόματης εστίασης και οι αλγόριθμοι έχουν επανασχεδιαστεί με σκοπό τη μείωση της ευαισθησίας λήψης υπό συνθήκες χαμηλού φωτισμού σε -2 EV (ISO 100, 20°C/68°F). Η συνολική απόδοση είναι παρόμοια με την απόδοση της τελευταίας κορυφαίας φωτογραφικής μηχανής της Nikon, της D4: Η λειτουργία AF είναι δυνατή ακόμη και με συνδυασμένη τιμή διαφράγματος f8 (για παράδειγμα, φακός 600mm f/4 AF-S συνδυασμένος με τηλεμετατροπέα 2x TC-20EIII) με χρήση 11 αισθητήρων AF και με 15 αισθητήρες AF από f/5,6 έως f/8.

 

Πλέον μπορείτε να επιλέξετε την απλοποιημένη λειτουργία AF και τη λειτουργία επιλογής περιοχών AF, χωρίς να χρειάζεται να απομακρύνετε το μάτι σας από το σκόπευτρο.

Η φωτογραφική μηχανή Nikon D800 αποκρίνεται τόσο γρήγορα όσο κι εσείς χάρη στα ασφαλή, κατάλληλα τοποθετημένα κουμπιά και χειριστήρια που γρήγορα θα γίνουν επέκταση του χεριού σας.

 

Ταχεία απόκριση: η εκκίνηση διαρκεί 0,12 δευτερόλεπτα περίπου[1], ενώ ο χρόνος λήψης έχει ελαχιστοποιηθεί σε 0,042 δευτερόλεπτα περίπου[2] (ισοδύναμος με αυτόν της φωτογραφικής μηχανής D4), με δυνατότητα συνεχούς λήψης περίπου 4 fps σε φορμά FX και λειτουργία επιλογής μέρους και περίπου 6 fps στη λειτουργία επιλογής μέρους με φορμά DX με το προαιρετικό πολλαπλό τροφοδοτικό μπαταρίας MB-D12.

 

Οθόνη LCD 8 cm (3,2 ιντσών), περίπου 921.000 κουκίδων με τεχνολογία ακριβείας, ευρυγώνια προβολή και αυτόματη ρύθμιση φωτεινότητας: παρέχει αναπαραγωγή φωτεινών, ευκρινών εικόνων με δυνατότητα αναπαραγωγής περισσότερων χρωμάτων. Η φωτεινότητα της οθόνης LCD προσαρμόζεται αυτόματα στο περιβάλλον προβολής και οι εικόνες μπορούν να μεγιστοποιηθούν κατά 46x κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής, γεγονός το οποίο μπορεί να συμβάλλει αποτελεσματικά στην επιβεβαίωση της σημειακής εστίασης.

 

Οπτικό σκόπευτρο με πρίσμα από κρύσταλλο με 100% κάλυψη καρέ και μεγέθυνση 0,7x (με φακό 50mm f/1,4 ρυθμισμένο στο άπειρο, -1,0m-1).

 

Ο ηλεκτρονικός εικονικός ορίζοντας δύο αξόνων παρέχει ακριβή επιβεβαίωση του οριζόντιου επιπέδου της λήψης, παρέχοντας τη δυνατότητα να ανατρέξετε στην οθόνη LCD ή το σκόπευτρο για να ελέγξετε τη θέση της φωτογραφικής μηχανής σε σχέση με το οριζόντιο επίπεδο και την κλίση (περιστροφή προς τα εμπρός ή προς τα πίσω).

 

Αυξημένη εργονομία: τα κουμπιά και οι επιλογείς έχουν τοποθετηθεί σε στρατηγικά σημεία για ομαλό χειρισμό. Οι βελτιώσεις στο κουμπί λήψης σάς δίνουν τη δυνατότητα να τοποθετείτε με άνεση το δείκτη σας σε αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ το ειδικό κουμπί εγγραφής video σάς επιτρέπει να ξεκινήσετε την εγγραφή video άμεσα, οποιαδήποτε στιγμή. Η κατασκευή από καουτσούκ υψηλής ποιότητας εξασφαλίζει σταθερό κράτημα.

 

Επιλογέας τρόπου λειτουργίας: η ορατότητα των λειτουργιών και η λειτουργικότητα έχουν βελτιωθεί χάρη στη διάταξη τεσσάρων κουμπιών και τον επιλογέα λειτουργίας λήψης στο επάνω μέρος της φωτογραφικής μηχανής καθώς και στα ειδικά κουμπιά για τη ρύθμιση του ISO, της ισορροπίας λευκού και της ποιότητας εικόνας. Επίσης, το νέο κουμπί bracketing έχει τοποθετηθεί σε στρατηγική θέση, για να βελτιώσει δυνατότητες, όπως η λειτουργία HDR.

 

Άμεση πρόσβαση στα στοιχεία ελέγχου φωτογραφιών μέσω ενός νέου ειδικού κουμπιού αντί για το μενού. Τα στοιχεία ελέγχου φωτογραφιών σάς δίνουν τη δυνατότητα να προσαρμόσετε την εμφάνιση των φωτογραφιών και video ρυθμίζοντας με ακρίβεια παραμέτρους, όπως την ευκρίνεια, τον κορεσμό και την απόχρωση.

[1] Με βάση τα πρότυπα CIPA

[2] Κατά τη χρήση της μηχανής με άλλες μπαταρίες εκτός από τη μπαταρία EN-EL15

 

Παρά το ελαφρύ σώμα και το μικρό μέγεθός της, η φωτογραφική μηχανή D800 είναι τόσο ανθεκτική όσο και οι επαγγελματικές μονοοπτικές ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές της Nikon και διαθέτει στεγανοποίηση έναντι των καιρικών φαινομένων και της σκόνης, ώστε να συνεχίσετε να τη χρησιμοποιείτε ακόμα και κάτω από δύσκολες συνθήκες.

 

Κλείστρο υψηλής ακρίβειας και εξαιρετικής αντοχής: το κλείστρο έχει ελεγχθεί ότι λειτουργεί σωστά για πάνω από 200.000 λήψεις εξασφαλίζοντας αντοχή και ακρίβεια. Διαθέτει εύρος ταχύτητας από 1/8000 έως 30 δευτερόλεπτα και μια έξυπνη λειτουργία παρακολούθησης του κλείστρου οθόνης με ικανότητα αυτοδιάγνωσης, καθώς και μια πρωτοποριακή μονάδα οδηγού που έχει σχεδιαστεί για τη μείωση της ενέργειας που απαιτείται κατά την ανύψωση του κλείστρου για μεγάλα χρονικά διαστήματα, όπως κατά τη λήψη ταινιών.

 

Αποτελεσματική διαχείριση τροφοδοσίας: η επανασχεδίαση των κυκλωμάτων της μηχανής D800 επιτρέπει πλέον τη λήψη περίπου 850[1] φωτογραφιών ή ζωντανής προβολής video για 60 λεπτά περίπου[2]. Και όλα αυτά είναι δυνατά με μία μόνο φόρτιση της επαναφορτιζόμενης μπαταρίας ιόντων λιθίου EN-EL15.

 

Ποιότητα κατασκευής: εξαιρετικά αξιόπιστη τόσο σε εξωτερικούς χώρους όσο και στο στούντιο, η φωτογραφική μηχανή D800 διαθέτει σώμα από κράμα αλουμινίου με στεγανοποίηση κατά των καιρικών φαινομένων και της σκόνης, το οποίο είναι ελαφρύτερο κατά 10% περίπου από το σώμα της μηχανής D700.

 

Μέσα αποθήκευσης: δύο υποδοχές καρτών CF υψηλής ταχύτητας (UDMA 7) και SD (SDXC και UHS-1).

 

Μεταφορά δεδομένων υψηλής ταχύτητας μέσω USB 3.0.

 

[1] Με βάση τα πρότυπα CIPA

[2] Η λήψη με ζωντανή προβολή ενδέχεται να τερματιστεί αυτόματα πριν περάσουν τα 60 λεπτά για την αποτροπή υπερθέρμανσης

Nikon D800E - Η απόλυτη εναλλακτική λύση

Η φωτογραφική μηχανή Nikon D800E είναι μια ειδική έκδοση της D800, ειδικά σχεδιασμένη για αυτούς που αναζητούν την απόλυτη ανάλυση.

 

Με ένα οπτικό φίλτρο από το οποίο έχουν αφαιρεθεί οι ιδιότητες anti-aliasing για την εξασφάλιση των ευκρινέστερων εικόνων, αυτή η φωτογραφική μηχανή αποτελεί το ιδανικό εργαλείο για φωτογράφους που μπορούν να ρυθμίσουν το φωτισμό, την απόσταση και το θέμα τους, ώστε να είναι δυνατή η μετρίαση του αυξημένου κινδύνου παραμόρφωσης moire[1] και ψευδών χρωμάτων. Εκτός από το οπτικό φίλτρο, όλες οι άλλες λειτουργίες και δυνατότητες είναι ίδιες με αυτές της φωτογραφικής μηχανής D800.

 

[1] Η φωτογραφική μηχανή D800E ενέχει αυξημένο κίνδυνο παραμόρφωσης moire και ψευδών χρωμάτων σε σύγκριση με τη μηχανή D800. Αυτά τα φαινόμενα μπορούν να ελαχιστοποιηθούν μετά τη λήψη για όσους φωτογραφίζουν σε φορμά RAW με τα εργαλεία μείωσης παραμόρφωσης moire που είναι διαθέσιμα στο λογισμικό Capture NX2, το οποίο θα συνοδεύει το προϊόν στην Ευρώπη

Η φωτογραφική μηχανή D800 διαθέτει ένα ευρύ φάσμα δημιουργικών και πρακτικών εργαλείων για όσους δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν με τη μετεπεξεργασία.

 

Video με χρονική υστέρηση: η D800 επεκτείνει τη δημοφιλή λειτουργία φωτογράφισης με χρονική υστέρηση με την αποθήκευση εικόνων ως αρχείου video στη φωτογραφική μηχανή. Διαθέτει ταχύτητες αναπαραγωγής από 24 έως 36.000 φορές μεγαλύτερες από την κανονική αναπαραγωγή.

 

Η λειτουργία HDR (Υψηλού δυναμικού εύρους) κάνει λήψη ενός καρέ με υπερέκθεση και ενός καρέ με υποέκθεση με μία μόνο απελευθέρωση του κλείστρου. Το εύρος μπορεί να επεκταθεί κατά 3 EV το μέγιστο για διαφορετικές εμφανίσεις, με πλήρη κορεσμό και διαβάθμιση τόνων, ενώ η απαλότητα στο σημείο όπου συναντώνται οι δύο εκθέσεις μπορεί να ρυθμιστεί, για να επιτευχθεί πιο φυσική εμφάνιση.

 

Η βελτιωμένη ρύθμιση της θερμοκρασίας χρώματος παρέχει τη δυνατότητα ακριβούς προσαρμογής της ισορροπίας λευκού. Η απόχρωση της οθόνης κατά τη ζωντανή προβολή και η ισορροπία λευκού της εικόνας που φωτογραφίζεται μπορούν να ρυθμιστούν, προκειμένου να επιτευχθεί η αντιστοιχία τους. Η θερμοκρασία χρώματος μπορεί να ρυθμιστεί χειροκίνητα σε διαστήματα των 10 Kelvin ή σε μονάδες mired.

 

Αυτόματη ρύθμιση της ταχύτητας κλείστρου για αυτόματη προσαρμογή της ευαισθησίας ISO: μια νέα αυτόματη επιλογή για ορισμό ελάχιστης ταχύτητας κλείστρου, η οποία ρυθμίζει αυτόματα την ισορροπία μεταξύ της ταχύτητας κλείστρου και της ευαισθησίας ISO με βάση την εστιακή απόσταση του φακού που χρησιμοποιείται.

 

Τέσσερις επιλογές περιοχής εικόνας: για πρώτη φορά σε μια φωτογραφική μηχανή αυτής της κατηγορίας, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μια μεγάλη γκάμα λειτουργιών επιλογής μέρους εικόνας, που βρίσκονται στο σκόπευτρο: 5:4 (30,0 x 24,0 mm), 1,2x (30,0 x 19,9 mm) και φορμά DX (23,4 x 15,6 mm).

 

Επεξεργασία μέσα στη μηχανή: είναι δυνατή η τροποποίηση και η επεξεργασία των εικόνων και των video μέσα στη φωτογραφική μηχανή, οποιαδήποτε στιγμή, εφόσον απαιτείται. Τα μενού επεξεργασίας περιλαμβάνουν μια σειρά χρήσιμων δυνατοτήτων, όπως την επεξεργασία NEF (RAW), την αλλαγή μεγέθους, τον έλεγχο παραμόρφωσης, το fisheye, το εφέ μινιατούρας, τη διόρθωση του κοκκινίσματος των ματιών, τα εφέ φίλτρου και την επικάλυψη εικόνας - καθώς και τη δυνατότητα καθορισμού του σημείου έναρξης και λήξης των κλιπ video με μία ρύθμιση για την αποτελεσματικότερη αποθήκευσή τους.

Εξαρτήματα

Το πολλαπλό τροφοδοτικό μπαταρίας MB-D12 (προαιρετικό) είναι κατάλληλο για μια μεγάλη γκάμα μπαταριών (ανατρέξτε στα τεχνικά χαρακτηριστικά) και είναι κατασκευασμένο από το ίδιο κράμα αλουμινίου και διαθέτει την ίδια στεγανοποίηση κατά των καιρικών φαινομένων, όπως και το σώμα της μηχανής D800. Επίσης, μπορείτε να επιτύχετε ταχύτητα συνεχούς λήψης 6 fps περίπου[1] σε φορμά DX. Το τροφοδοτικό MB-D12 διαθέτει ειδικό κουμπί λήψης και επιλογείς εντολών για λήψη με κάθετη σύνθεση.

 

Nikon SB-910 (προαιρετικό) - απαράμιλλη απόδοση φωτισμού: Το SB-910 της Nikon παρέχει τη δυνατότητα ευέλικτου i-TTL για έλεγχο του φλας πάνω στη φωτογραφική μηχανή ή ασύρματα, βελτιωμένη λειτουργικότητα και έναν δυναμικό αριθμό οδηγού 34/112 (ISO 100, m/ft, STD, φορμά FX, zoom 35mm). Τα μενού και τα χειριστήρια έχουν βελτιωθεί για τη διευκόλυνση των χειρισμών. Περιλαμβάνονται, επίσης, έγχρωμα φίλτρα φωτισμού πυρακτώσεως και φωτισμού φθορισμού σκληρού τύπου, τα οποία μπορούν να ρυθμίσουν άμεσα την ισορροπία λευκού της D800.

 

Capture NX 2 (προαιρετικό) - Γρήγορη, δυναμική και δημιουργική επεξεργασία εικόνας: Προκειμένου να είναι συμβατή με την ισχύ απεικόνισης 36,3 ενεργών megapixel της D800, η πιο πρόσφατη έκδοση του Capture NX 2 είναι ταχύτερη και συμβατή με εκδόσεις 64 bit[2].

 

Camera Control Pro 2 (προαιρετικό) - Ευέλικτα στοιχεία ελέγχου για απομακρυσμένη ρύθμιση της φωτογραφικής μηχανής: εκτός από τη ρύθμιση της λειτουργίας έκθεσης, της ταχύτητας κλείστρου και του διαφράγματος, το λογισμικό παρέχει πλέον πάρα πολλές βελτιώσεις για την ομαλότερη λειτουργία της ζωντανής προβολής της D800. Στα νέα δημιουργικά στοιχεία ελέγχου περιλαμβάνεται η απομακρυσμένη εκκίνηση και διακοπή της εγγραφής video, καθώς και η εναλλαγή της ζωντανής προβολής μεταξύ των φωτογραφιών και των video.

 

ViewNX 2 (συμπεριλαμβάνεται) - Περιήγηση, επεξεργασία, κοινή χρήση και πολλά περισσότερα: αυτό το ολοκληρωμένο συνοδευτικό πακέτο λογισμικού παρέχει μια εύχρηστη διασύνδεση και μια σειρά λειτουργιών επεξεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας βασικής επεξεργασίας αρχείων RAW και D-Movie. Είναι απόλυτα συμβατό με το my Picturetown, την υπηρεσία κοινής χρήσης και αποθήκευσης φωτογραφιών της Nikon.

[1] Κατά τη χρήση άλλων μπαταριών εκτός από την επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου EN-EL15

[2] Η φωτογραφική μηχανή D800E ενέχει αυξημένο κίνδυνο παραμόρφωσης moire και ψευδών χρωμάτων σε σύγκριση με τη μηχανή D800. Αυτά τα φαινόμενα μπορούν να ελαχιστοποιηθούν μετά τη λήψη για όσους φωτογραφίζουν σε φορμά RAW με τα εργαλεία μείωσης παραμόρφωσης moire που είναι διαθέσιμα στο λογισμικό Capture NX2, το οποίο θα συνοδεύει το προϊόν στην Ευρώπη