Nikon Imaging | Ελλάδα | Ευρώπη

11-11-2008

COOLPIX S60

Η Nikon Europe είναι υπερήφανη για την κυκλοφορία της COOLPIX S60 – μιας προηγμένης και κομψής compact ψηφιακής μηχανής, με μεγάλη ευρεία οθόνη αφής LCD 3,5 ιντσών. Η ανάλυση 10 megapixel προσφέρει καθαρές, υψηλής ποιότητας εικόνες με ένα φακό NIKKOR 5x zoom για δυναμική λήψη τηλεφακού. Οι λήψεις ποιότητας διασφαλίζονται μέσω της δυνατότητας απόσβεσης κραδασμών και της υψηλής ευαισθησίας ISO. Η COOLPIX S60 προσφέρει προηγμένες δυνατότητες, όπως η αυτόματη επιλογή σκηνής, η αναβαθμισμένη αναγνώριση προσώπου, ο χρονομετρητής χαμόγελου με εντοπισμό κλεισίματος ματιών, τα video με χρονική υστέρηση, η επεξεργασία μέσα στη μηχανή και η έξοδος HDMI.

Ο Mark Pekelharing, Διευθυντής Καταναλωτικών Προϊόντων στη Nikon Europe B.V. δηλώνει: «Η COOLPIX S60 είναι ο τέλειος συνδυασμός τεχνολογίας και στυλ. Η Nikon έχει ενσωματώσει πλήθος δυνατοτήτων για να κάνει αυτή τη μηχανή εύκολη στο χειρισμό, και της έχει προσθέσει εξαιρετικές καινοτομίες που προέρχονται από την επαγγελματική σειρά D-SLR για βέλτιστη απεικόνιση. Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι πολυάριθμες επιλογές χρωμάτων θα προσελκύσουν εκείνους που επιζητούν το συνδυασμό ποιότητας και καλής εμφάνισης σε μία συσκευασία.»

Ποιοτική απεικόνιση

10 ενεργά megapixel προσφέρουν εικόνες υψηλής ανάλυσης και υψηλής ποιότητας, ενώ η χρήση του αποκλειστικού συστήματος επεξεργασίας εικόνας EXPEED της Nikon, αρχικά σχεδιασμένου για τις βραβευμένες επαγγελματικές μηχανές D-SLR, διασφαλίζει ότι τα δεδομένα που λαμβάνονται από τον αισθητήρα εικόνας υποβάλλονται σε επεξεργασία σε υψηλή ταχύτητα και με τη μεγαλύτερη ακρίβεια. Ο φακός NIKKOR με οπτικό zoom 5x της μηχανής με τα αυθεντικά αναδιπλούμενα οπτικά συστήματα της Nikon εξασφαλίζει ότι η μηχανή παραμένει λεπτή και κομψή χωρίς απώλειες σε ποιότητα εικόνας.

Το ανθρώπινο άγγιγμα

Οι περισσότερες λειτουργίες της μηχανής ελέγχονται με το απευθείας άγγιγμα της μεγάλης ευρείας οθόνης αφής TFT 3,5 ιντσών. Με ευρεία γωνία προβολής περίπου 160˚, η προβολή είναι εύκολη ακόμα και από διαγώνια προοπτική. Η αντι-ανακλαστική επίστρωση ενισχύει περαιτέρω την ευκολία προβολής, ενώ η οθόνη αφής κάνει εύχρηστη τη μηχανή. Εάν θέλετε να απολαμβάνετε τις φωτογραφίες σας με άλλους σε μεγαλύτερη μορφή, διατηρώντας παράλληλα την ποιότητα της εικόνας, απλώς συνδέστε τη μηχανή σε μια τηλεόραση High Definition με την έξοδο HDMI που διαθέτει η μηχανή.

Για να σας βοηθήσει να τραβήξετε καλύτερες φωτογραφίες, η μηχανή μπορεί να επιλέξει αυτόματα την καλύτερη σκηνή μέσω της λειτουργίας αυτόματης επιλογής σκηνής. Για να τραβήξετε μια φωτογραφία, απλώς αγγίξτε οποιοδήποτε θέμα στην οθόνη και η μηχανή θα εστιάσει αυτόματα και θα ορίσει τη βέλτιστη έκθεση. Η αναβαθμισμένη δυνατότητα αναγνώρισης προσώπων παρακολουθεί τα κινούμενα αντικείμενα, εξασφαλίζοντας ότι παραμένουν εστιασμένα.

Μείωση θαμπώματος

Η μηχανή διαθέτει τρεις λειτουργίες για μείωση του θαμπώματος της εικόνας. Η υψηλής απόδοσης απόσβεση κραδασμών (VR) μέσω του αισθητήρα εικόνας επιτρέπει ευκρινείς εικόνες με ελάχιστο θάμπωμα, ακόμα και κατά τη λήψη με τηλεφακό, χρησιμοποιώντας οπτικό και ψηφιακό zoom. Η ανώτερη τεχνολογία ISO μείωσης θορύβου επιτρέπει εύρος ευαισθησίας έως ISO 3200 με προσθήκη pixel για σωστή έκθεση και ευκρίνεια ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Τέλος, με τον επιλογέα καλύτερης λήψης της Nikon, η μηχανή τραβά έως 10 διαδοχικές λήψεις και αποθηκεύει αυτόματα την ευκρινέστερη εικόνα. Αυτό είναι ιδανικό για κοντινές λήψεις macro, όταν είναι δύσκολο να αποφευχθεί το κούνημα της μηχανής.

Κατά τη φωτογράφιση της οικογένειας ή φίλων, η βελτιωμένη λειτουργία Face-priority AF (Αυτόματη εστίαση στο πρόσωπο πρώτα) αναγνωρίζει έως 12 πρόσωπα για εξαιρετική φωτογραφία πορτραίτου και ευκρινείς ομαδικές εικόνες, ακόμα και όταν τα πρόσωπα υφίστανται υποέκθεση σε συνθήκες με κόντρα φως, υπερέκθεση σε ισχυρό ηλιακό φως ή βρίσκονται σε κίνηση. Η λειτουργία video της μηχανής και το video με χρονική υστέρηση μπορούν να τραβήξουν 30 fps σε έως 640x480 pixel. Οι 17 λειτουργίες σκηνών, περιλαμβανομένων λειτουργιών για δύσκολες συνθήκες λήψης, όπως παραλία/χιόνι, ηλιοβασίλεμα, αυγή/δύση και πυροτεχνήματα, σημαίνουν ότι θα καταγράφετε τέλεια ακόμα και τα πιο δύσκολα θέματα. Εάν χρειάζεται να επεξεργαστείτε μια εικόνα, η μηχανή διαθέτει πλήθος ενσωματωμένων εργαλείων επεξεργασίας εικόνας, περιλαμβανομένης και λειτουργίας υπομνήματος.

Με διαστάσεις μόλις 97 (π) x 60 (υ) x 22 (β) mm και βάρος μόνο 145 gr, το λεπτό και συμπαγές σώμα της COOLPIX S60 ταξιδεύει άνετα παντού. Με σώμα υψηλής ποιότητας, πρόσοψη αλουμινίου και κυματιστό σχήμα, οι ενοποιημένες καμπύλες γραμμές χωρούν τέλεια σε οποιοδήποτε μέγεθος χεριού. Επειδή η μηχανή είναι διαθέσιμη σε πλήθος χρωμάτων, υπάρχει σίγουρα ένα χρώμα που ταιριάζει στο στυλ του καθενός.