27/9/2010

Η Nikon σαρώνει τα βραβεία EISA 2010

 

Για τρίτη συνεχή χρονιά, η Nikon σάρωσε τα βραβεία της ένωσης EISA (European Imaging and Sound Association) με τα προϊόντα:

- D3S, στην κατηγορία Καλύτερης Επαγγελματικής Φωτογραφικής Μηχανής D-SLR της Ευρώπης.

- AF-S NIKKOR 300mm F2,8G ED VR II, στην κατηγορία Καλύτερου Επαγγελματικού Φακού της Ευρώπης.

 

Ο Robert Cristina, Διευθυντής της σειράς επαγγελματικών φωτογραφικών προϊόντων της Nikon Europe, σχολιάζει: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που για ακόμη μία φορά, μια φωτογραφική μηχανή της σειράς D3 κέρδισε το διακεκριμένο βραβείο EISA στην κατηγορία Καλύτερης επαγγελματικής φωτογραφικής μηχανής της Ευρώπης. Δίνοντας προσοχή στις παρατηρήσεις πελατών μας και βασιζόμενοι στην επιτυχία της D3X η οποία κέρδισε το βραβείο πέρυσι, προσθέσαμε στην D3S νέες λειτουργίες όπως D-Movie με ποιότητα High Definition (HD), καθώς και νέο αισθητήρα εικόνας CMOS με φορμά FX».

Ο Robert Cristina προσθέτει: «Ο φακός AF-S NIKKOR 300mm F2,8G ED VR II ακολουθεί την επιτυχία του πρωτοποριακού φακού AF-S VR NIKKOR 300mm f/2,8G IF-ED προσθέτοντας την τεχνολογία απόσβεσης κραδασμών νέας γενιάς (VR II) και μια νέα λειτουργία εστίασης A/M. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτήν την εξελικτική πορεία των φακών NIKKOR. Αυτός ο φακός αποτελεί την απόδειξη για τη δέσμευση της Nikon στο σχεδιασμό προϊόντων που δίνουν στους φωτογράφους το πλεονέκτημα της καινοτομίας».


Η διάκριση της Nikon στα βραβεία EISA ακολουθεί τον πρόσφατο θρίαμβο της D3S στα βραβεία TIPA (Technical Image Press Association), τα οποία προηγήθηκαν και στα οποία κέρδισε τον τίτλο της καλύτερης επαγγελματικής φωτογραφικής μηχανής D-SLR, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορα την κυριαρχία της Nikon στην κορυφαία τεχνολογία φωτογράφησης.

 

Κάθε χρόνο, η ένωση European Imaging and Sound Association (EISA) ανακηρύσσει τον καλύτερο ανά κατηγορία οπτικοακουστικό εξοπλισμό που κυκλοφόρησε στην Ευρώπη τους προηγούμενους 12 μήνες. Το βραβείο της ΕΙSA αποτελεί την «αναγνώριση» των προϊόντων που θα εκτιμηθούν από ένα ενθουσιώδες αλλά υψηλών απαιτήσεων επαγγελματικό κοινό. Τα βραβεία επιλέγονται από επιτροπές που είναι σε θέση να αναγνωρίζουν την υψηλή ποιότητα και τις δημιουργικές δυνατότητες των προϊόντων και στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από 50 διακεκριμένα περιοδικά φωτογραφίας, εικόνας, ήχου και φορητών ηλεκτρονικών συστημάτων, από 20 ευρωπαϊκές χώρες.

Καλύτερη Επαγγελματική Φωτογραφική Μηχανή της Ευρώπης: η D3S της Nikon

 

Οι κριτές της EISA δήλωσαν: «Η D3S της Nikon διαθέτει τόσο υψηλή ευαισθησία που μπορεί να εστιάσει και να τραβήξει φωτογραφίες σε συνθήκες που ούτε το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να συλλάβει. Παρότι οι υψηλές ρυθμίσεις ISO περιλαμβάνονται στην πλειοψηφία των σύγχρονων μηχανών D-SLR, δεν μπορούν να συναγωνιστούν την ποιότητα των υψηλών ρυθμίσεων ISO της Nikon D3S όσον αφορά τα χαμηλά επίπεδα θορύβου και τις πλούσιες λεπτομέρειες. Ο συνδυασμός της εκπληκτικά γρήγορης επεξεργασίας EXPEED, του σχεδόν αδιάβροχου σώματος, της εντυπωσιακής διάρκειας ζωής της μπαταρίας και της υψηλής ποιότητας κατασκευής, καθιστούν τη D3S την ιδανική φωτογραφική μηχανή D-SLR για λήψεις αθλητικών στιγμιότυπων, σκηνών δράσης και φωτογράφηση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού».

Καλύτερος Επαγγελματικός Φακός της Ευρώπης: ο φακός NIKON AF-S NIKKOR 300MM F2,8G ED VR II

Οι κριτές της EISA δήλωσαν: «Ο φακός AF-S NIKKOR 300mm F2,8G ED VR II της Nikon αποτελεί εγγύηση για υψηλή ποιότητα εικόνας, ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες φωτισμού. Το γρήγορο μέγιστο διάφραγμα F2,8 επιτρέπει στους φωτογράφους να εργάζονται σε διάφορες συνθήκες και προσφέρει δυνατότητα λήψης σε υψηλές ταχύτητες κλείστρου διατηρώντας ομαλά φόντα με ελκυστικό φαινόμενο bokeh. Ο φακός διαθέτει τρία γυάλινα στοιχεία ED για την εξάλειψη της χρωματικής εκτροπής ενώ η νανοκρυσταλλική επίστρωση της Nikon μειώνει την εσωτερική ανάκλαση. Ο φακός AF-S NIKKOR διαθέτει σύστημα σταθεροποίησης εικόνας VR II της Nikon που τον καθιστά ιδανικό για τους φωτογράφους που εξειδικεύονται σε λήψεις φυσικών τοπίων, άγριας ζωής και αθλητικών στιγμιότυπων με γρήγορη δράση».