23/5/2011

Νέα Nikon D5100: Απελευθερώστε τη δημιουργικότητά σας

Νέα Nikon D5100: Απελευθερώστε τη δημιουργικότητά σας

Η Nikon παρουσιάζει την D5100, τη νέα D-SLR η οποία διαθέτει πολλές δυνατότητες που κάνουν πιο συναρπαστική από ποτέ τη λήψη φωτογραφιών ή video HD. Χάρη στη βελτιωμένη οθόνη μεταβλητής γωνίας, τη λειτουργία ειδικών εφέ και το video full (1080p) HD, η D5100 σάς χαρίζει μια νέα δημιουργική προοπτική. 

 

Ο Jordi Brinkman, Διευθυντής προϊόντων της Nikon Europe, δήλωσε: «Η D5100 είναι μια κορυφαία φωτογραφική μηχανή που σας επιτρέπει να αναδείξετε την καλλιτεχνική σας πλευρά τραβώντας εντυπωσιακές φωτογραφίες και video. Σας δίνει τη δυνατότητα να τραβήξετε φωτογραφίες από μοναδικές γωνίες και κάνοντας χρήση των δημιουργικών εφέ, κι όλα αυτά με κορυφαία ποιότητα εικόνας εφάμιλλη της D7000!»

Η διάδοχος της φημισμένης Nikon D5000, η D5100, διαθέτει μια βελτιωμένη οθόνη LCD μεταβλητής γωνίας. Έτσι, η οθόνη ανοίγει κατά τον οριζόντιο άξονα για μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων ακόμη και κατά τη χρήση τρίποδου. Η ελευθερία κίνησης που προσφέρει αυτή η φωτογραφική μηχανή χαρίζει ασυναγώνιστη δημιουργικότητα κατά τη χρήση της Ζωντανής προβολής (Live View), κάνοντας εφικτή τη φωτογράφηση από σχεδόν οποιαδήποτε γωνία. Μπορείτε ακόμα να δείτε φωτογραφίες και video με περισσότερη λεπτομέρεια χάρη στην οθόνη υψηλής ανάλυσης με ευρεία γωνία προβολής (περίπου 921k-dot, 7,5 cm (3 in.).  

Η λειτουργία Live View είναι ένας απλός και έξυπνος τρόπος λήψης φωτογραφιών ενώ ο ειδικός διακόπτης της D5100 καθιστά ακόμη πιο εύχρηστη τη λειτουργία της. Όταν χρησιμοποιείτε την αυτόματη λειτουργία δεν χρειάζεται να ανησυχείτε καθόλου για τη σκηνή που πρόκειται να τραβήξετε, καθώς ο Αυτόματος επιλογέας σκηνής επιλέγει τις πιο κατάλληλες ρυθμίσεις για την καλύτερη εικόνα.

Δώστε έμπνευση στη δημιουργικότητά σας

Η D5100 διαθέτει νέα λειτουργία ειδικών εφέ για τη λήψη εκπληκτικά μοναδικών φωτογραφιών και video full HD (1080p). Η σειρά των επτά εφέ περιλαμβάνει επιλεκτικό χρώμα, δηλαδή μπορείτε να επιλέξετε να εμφανίζονται έως και τρία χρώματα στη φωτογραφία ή το video και οι υπόλοιπες περιοχές να είναι μονόχρωμες, και το εφέ μινιατούρας το οποίο κάνει την εικόνα να φαίνεται σε μέγεθος μικρογραφίας. Μπορείτε να επιλέξετε το ειδικό εφέ με το οποίο θα τραβήξετε τη φωτογραφία με τον επιλογέα λειτουργίας που βρίσκεται στο πάνω μέρος της φωτογραφικής μηχανής.

Καταπληκτικά video HD

Με τη Nikon D5100 μπορείτε, χωρίς καμία προσπάθεια, να εκτελείτε εναλλαγή μεταξύ της λήψης φωτογραφιών και video, καθώς το κουμπί D-Movie βρίσκεται δίπλα στο κουμπί απελευθέρωσης κλείστρου. Η θέση που βρίσκεται το κουμπί σταθεροποιεί το χειρισμό της φωτογραφικής μηχανής κατά την εκκίνηση ή τη διακοπή της αναπαραγωγής, ή την εναλλαγή μεταξύ φωτογραφιών και video. Μπορείτε να καταγράψετε όλη τη δράση σε full HD (1080p) με έως και 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps). Μπορείτε να επιλέξετε από μια μοναδική γκάμα ειδικών εφέ και η λειτουργία AF-F θα διασφαλίσει ότι το θέμα σας είναι πάντα εστιασμένο. Αφού ολοκληρώσετε τη λήψη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες επεξεργασίας video μέσα στη μηχανή και μπορείτε να τις δείτε σε τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας με δυνατότητα σύνδεσης HDMI.

 

Με την D5100, η Nikon παρουσιάζει ένα προαιρετικό στερεοφωνικό μικρόφωνο, το ME-1. Ειδικά σχεδιασμένο για τις D-SLR, σας επιτρέπει να ηχογραφείτε video κλιπ με υψηλής ποιότητας ήχο και χωρίς θόρυβο AF.

 

Ανώτερη ποιότητα εικόνας

Με την D5100 η κορυφαία ποιότητα εικόνας γίνεται εύκολη υπόθεση ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, χάρη στις λειτουργίες που έχει κληρονομήσει από την D7000. Ο αισθητήρας CMOS 16,2 megapixel με φορμά DX παρέχει πλούσια χρώματα και μεγάλη λεπτομέρεια για φωτογραφίες και video, ενώ ο ισχυρός μηχανισμός επεξεργασίας εικόνας EXPEED 2 μεγιστοποιεί την απόδοση του αισθητήρα για εξαιρετική ποιότητα. Εκτός από τα παραπάνω, η D5100 διαθέτει μια διευρυμένη γκάμα ευαισθησίας για τη λήψη καταπληκτικών εικόνων σε απαιτητικές συνθήκες φωτισμού: Το εύρος ISO κυμαίνεται από 100 έως 6400 και μπορεί να αυξηθεί και στα επίπεδα του ISO 25600 σε Hi 2, για φωτογραφίες χαμηλού θορύβου με λεπτομέρεια. Επιπλέον, διατίθεται μια πλούσια γκάμα φακών NIKKOR οι οποίοι συμβάλλουν στην εντυπωσιακή ποιότητα εικόνας που παρέχει η D5100.

 

Η νέα λειτουργία υψηλού δυναμικού εύρους (HDR) της Nikon και το Ενεργό D-Lighting διατηρούν τη λεπτομέρεια όταν υπάρχουν μεγάλες αντιθέσεις φωτός. Με ένα πάτημα του κλείστρου, η λειτουργία HDR πραγματοποιεί λήψη δύο εικόνων με διαφορετικές τιμές έκθεσης, οι οποίες συνδυάζονται μεταξύ τους για να δημιουργήσουν μία εικόνα με μεγάλο δυναμικό εύρος.

 

Σύστημα αυτόματης εστίασης 11 σημείων εξαιρετικής ευκρίνειας:

Το σύστημα αυτόματης εστίασης 11 σημείων υψηλής ευκρίνειας παρέχει κάλυψη γρήγορης αυτόματης εστίασης και υψηλής ακρίβειας σε ολόκληρο το κάδρο.

Η D5100 διαθέτει τέσσερις λειτουργίες επιλογής περιοχής AF, συμπεριλαμβανομένης της AF με παρακολούθηση 3D, η οποία διατηρεί το κύριο θέμα εντός της εστίασης ακόμη κι όταν η σύνθεση αλλάζει γρήγορα στις σκηνές δράσεις. Η λειτουργία αυτή συνοδεύεται από συνεχόμενη λήψη έως και 4 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) για την ιδανική αποτύπωση γρήγορα κινούμενων θεμάτων.

 

Κύρια χαρακτηριστικά:

Οθόνη LCD μεταβλητής γωνίας: Δείτε τη ζωή από μια μοναδική γωνία με την οθόνη ευρυγώνιας προβολής 921k-dot υψηλής ανάλυσηςΖωντανή προβολή με λειτουργίες AF: Η Ζωντανή προβολή είναι ένας άμεσος τρόπος λήψης φωτογραφιών και οι λειτουργίες AF διατηρούν το θέμα εντός εστίασης Λειτουργία ειδικών εφέ: Νέα λειτουργία στη σειρά D-SLR, εφέ όπως το επιλεκτικό χρώμα και το εφέ μινιατούρας για πιο δημιουργική έκφραση κατά τη λήψη φωτογραφιών ή videoΑισθητήρας εικόνας CMOS 16,2 megapixel με φορμά DX και EXPEED 2: Λειτουργία που προέρχεται από την D7000 για κορυφαία ποιότητα ακόμη και σε χαμηλές συνθήκες φωτισμούΥψηλή ρύθμιση ISO (100 έως 6400), με δυνατότητα επέκτασης σε Hi 2 (ισοδύναμο ISO 25600): Διατηρεί τη λεπτομέρεια με μικρό θόρυβο σε συνθήκες χαμηλού φωτισμούD-Movie: Μπορεί να γίνει λήψη video full HD (1080p) με έως και 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps). Η απλή επεξεργασία των video μπορεί να γίνει εντός της φωτογραφικής μηχανής και η παρακολούθηση των video σε τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας με δυνατότητα σύνδεσης HDMI Λειτουργία υψηλού δυναμικού εύρους (HDR): Παρέχει λεπτομερείς λήψεις σκηνών υψηλής αντίθεσης μέσω του συνδυασμού δύο λήψεων που πραγματοποιήθηκαν με ένα πάτημα του κλείστρουΕνεργό D-Lighting: Διατηρεί τις λεπτομέρειες στις υπερφωτισμένες περιοχές και στις σκιάσεις για σωστά ισορροπημένες φωτογραφίες ακόμη κι όταν το θέμα βρίσκεται εν κινήσειΣυνεχής λήψη στα 4 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps): Έτσι δεν θα χάσετε κάποια σημαντική λήψη μιας σκηνής δράσης με γρήγορη κίνησηΜενού επεξεργασίας: Διαθέτει μία γκάμα εφέ μετά την επεξεργασία εντός της φωτογραφικής μηχανής όπως επεξεργασία video και αλλαγή μεγέθους φωτογραφίαςΣτοιχεία ελέγχου εικόνας: Παρέχει δυνατότητα προσαρμογής της εμφάνισης και του στυλ των φωτογραφιών σας πριν από τη λήψη. Επιλέξτε μια από τις έξι διαθέσιμες ρυθμίσεις: Τυπικό, Ζωηρό, Ουδέτερο, Μονόχρωμο, Πορτρέτο και ΤοπίοΛειτουργίες σκηνών: Προσαρμόζουν αυτόματα τις ρυθμίσεις της φωτογραφικής μηχανής, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων ελέγχου φωτογραφιών και του ενεργού D-Lighting, για βέλτιστα αποτελέσματα. Στην οθόνη εμφανίζονται ενδεικτικές φωτογραφίες για να επιλέξετε εύκολα τη σωστή λειτουργία λήψης Δέκτες υπερύθρων (μπροστά και πίσω): Διασφαλίζουν τη μέγιστη ευχρηστία του προαιρετικού τηλεχειριστηρίου ML-L3 κατά τη λήψη αυτοπορτρέτων ή κοντινών λήψεων Συμβατή με GPS: Καταγράφει την ακριβή θέση της φωτογραφικής μηχανής κατά τη λήψη μιας φωτογραφίας με τη χρήση της προαιρετικής μονάδας GP-1Διπλό ολοκληρωμένο σύστημα απομάκρυνσης σκόνης: Τα συστήματα καθαρισμού αισθητήρα εικόνας και ελέγχου ροής αέρα κρατούν τη σκόνη μακριά από τον αισθητήρα εικόνας της φωτογραφικής μηχανής για καθαρές εικόνες, χωρίς σημάδια

Στερεοφωνικός ήχος: Ειδικά σχεδιασμένο για τις D-SLR, το προαιρετικό στερεοφωνικό μικρόφωνο της Nikon, ΜΕ-1, σας επιτρέπει να ηχογραφείτε video κλιπ με υψηλής ποιότητας στερεοφωνικό ήχο και χωρίς θόρυβο AF. Συνοδεύεται από αφρώδες αντιανέμιο και αξεσουάρ για μαλακή θήκη