ΓΑΜΗΛΙΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΣΕΧΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ LUCIE

ΧΑΛΙΝΑΡΙ ΑΛΟΓΟΥ

Αυτή η γαμήλια παράδοση λαμβάνει χώρα μετά την τελετή και συνήθως αφού φτάσουν οι καλεσμένοι στη γαμήλια δεξίωση. Οι φίλοι του γαμπρού φορούν ένα πανέμορφα διακοσμημένο χαλινάρι αλόγου γύρω από το λαιμό του, ως σύμβολο των δεσμών του γάμου. Αυτό δηλώνει επίσης ότι ο γάμος είναι μερικές φορές δύσκολος αν δεν υπάρχει σύμπνοια στο ζευγάρι. Επιπρόσθετα, ο γαμπρός χτυπά τη νύφη με ένα καμουτσίκι από κορδέλες για να δείξει ποιος έχει τα ηνία του γάμου.

Ο Lukas (Τσεχική Δημοκρατία) φοράει χαλινάρι αλόγου γύρω από το λαιμό του μετά την τελετή ως σύμβολο των δεσμών του γάμου. Φωτογραφία των επαγγελματιών φωτογράφων γάμων Simona Smrckovα και Kamil Saliba με χρήση της φωτογραφικής μηχανής D850 και του φακού AF-S DX NIKKOR 35mm f/1.8G.

ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΙΑΤΩΝ

Η παράδοση του σκουπίσματος των σπασμένων πιάτων σε ένα γάμο είναι η πρώτη παράδοση που διοργανώνεται από το προσωπικό του catering. Στην αρχή της γαμήλιας δεξίωσης, ένα μέλος του προσωπικού εύχεται ευτυχία στους νεόνυμφους και γίνεται μια πρόποση. Κατά τη διάρκεια της πρόποσης, το μέλος του προσωπικού ρίχνει «κατά λάθος» ένα πιάτο, το οποίο είναι κρυμμένο κάτω από το δίσκο που κρατάει. Σύμφωνα με την παράδοση, οι νεόνυμφοι πρέπει να σκουπίσουν τα σπασμένα.

Τα θραύσματα της πορσελάνης συμβολίζουν την ευτυχία και ο θόρυβος που κάνουν καθώς σπάνε διώχνει τα κακά πνεύματα που θέλουν να τους βλάψουν. Το σκούπισμα των σπασμένων πιάτων από κοινού είναι μια συμβολική ενέργεια για τη νύφη και το γαμπρό. Δείχνει ότι θα πρέπει πάντα να συνεργάζονται, όχι μόνο για τα προβλήματα του γάμου, αλλά και για τις οικιακές εργασίες. Σημαντικό είναι επίσης ποιος πιάνει το φαράσι και ποιος τη σκούπα. Η παράδοση θέλει το άτομο που σκουπίζει να είναι εκείνο που υποχωρεί και το άτομο που παίρνει το φαράσι να είναι εκείνο που θα έχει τον τελευταίο λόγο στο γάμο. Οι νεόνυμφοι πρέπει πάντα να κρατούν ένα κομμάτι σπασμένου πιάτου για καλή τύχη.

Ο Lukas και η Nikola (Τσεχική Δημοκρατία) σκουπίζουν τα σπασμένα γυαλιά σε μια κίνηση που συμβολίζει ότι θα συνεργάζονται κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους. Φωτογραφία των επαγγελματιών φωτογράφων γάμων Simona Smrckovα και Kamil Saliba με χρήση της φωτογραφικής μηχανής D850 και του φακού AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED.

ΝΕΡΟ Ή ΒΟΤΚΑ

Οι γάμοι είναι συνυφασμένοι με πολλές διαφορετικές προπόσεις που γίνονται από γονείς, κουμπάρους, φίλους, τους ίδιους τους νεόνυμφους κ.λπ. Μερικές από τις προπόσεις δεν έχουν σκοπό μόνο να ευχηθούν ευτυχία στους νεόνυμφους, αλλά προβλέπουν επίσης το μέλλον της σχέσης τους και, συγκεκριμένα, ποιος από τους δύο θα ξεπορτίζει!

Ένας φίλος ή ένα μέλος του προσωπικού του catering τοποθετεί δύο ποτήρια σε ένα δίσκο, το ένα με νερό και το άλλο με ένα διάφανο αλκοολούχο ποτό, συνήθως βότκα. Ο καθένας από τους νεόνυμφους παίρνει ένα ποτήρι για την πρόποση. Αν ο γαμπρός επιλέξει το νερό, αυτό σημαίνει ότι θα μένει στο σπίτι τα απογεύματα, ενώ αν επιλέξει το αλκοολούχο ποτό, μάλλον θα έχει την τάση να ξεπορτίζει!

Ο Lukas και η Nikola (Τσεχική Δημοκρατία) πίνουν νερό και βότκα κατά τη διάρκεια των γαμήλιων προπόσεων –μόνο που δεν γνωρίζουν τι περιέχει κάθε ποτήρι! Φωτογραφία των επαγγελματιών φωτογράφων γάμων Simona Smrckovα και Kamil Saliba με χρήση της φωτογραφικής μηχανής D850 της Nikon και του φακού AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED.