Nikon Imaging | Ελλάδα | Ευρώπη

Τι είναι αυτό που σε εμπνέει;

Πιστεύω ότι δεν πρέπει να επαναλαμβάνεις μια ιδέα ή μια ιστορία που ήδη υπάρχει, εκτός εάν είσαι 100% βέβαιος ότι μπορείς να την πραγματοποιήσεις καλύτερα και να βρεις μια καινούρια ξεχωριστή οπτική ή προσέγγιση. Εμπνέομαι από ενδιαφέρουσες ιστορίες και από τις τοποθεσίες με τις οποίες συνδέονται.

Τι σε εμπνέει ως φωτογράφο;

Όλες οι ιστορίες είναι άξιες αφήγησης και μου αρέσει να τις αφηγούμαι μέσα από τη φωτογραφία μου. Ένα από τα πιο γνωστά μου έργα, το Via PanAm, το οποίο χρησιμοποιεί διάφορα πολυμέσα και έχει δημοσιευτεί σε διαφορετικές πλατφόρμες, ήταν κάτι για το οποίο κατέβαλα πολύ μεγάλη προσπάθεια, αλλά ήμουν αποφασισμένος να διηγηθώ αυτή την ιστορία και ήταν ευθύνη μου να την διηγηθώ σωστά.

Ποιες είναι οι αγαπημένες σου φωτογραφίες;

Μερικές από τις αγαπημένες μου φωτογραφίες είναι εκείνες που τράβηξα για ένα έργο με θέμα την άνοδο της στάθμης της θάλασσας. Τότε δεν παρουσίαζε μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς δεν θεωρούνταν ευρύτερο ζήτημα, σήμερα όμως είναι πολύ σχετικό.

Πόσο καιρό χρησιμοποιείς προϊόντα της Nikon;

Χρησιμοποιώ τα προϊόντα της Nikon εδώ και 33 χρόνια, πριν ακόμα αρχίσω την καριέρα μου ως επαγγελματίας φωτογράφος. Έτσι, λοιπόν, η συνεργασία μου με την Nikon έχει διαρκέσει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο!

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου εξοπλισμός Nikon και γιατί;

Στο παρελθόν, λάτρευα τη Nikon F2, γιατί ήταν ανθεκτική και αξιόπιστη και λειτουργούσε καλά σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Τώρα λατρεύω να χρησιμοποιώ τη Nikon D810, έχει πολύ καλή ανάλυση, εξαιρετικές λειτουργίες video και καλό μέγεθος.

Ποια προϊόντα θα χρησιμοποιείς πιο συχνά τους ερχόμενους μήνες;

Τους ερχόμενους μήνες σκοπεύω να χρησιμοποιήσω την Nikon D5 - είναι πραγματικά ξεχωριστή, καθώς έχει απίστευτα υψηλό ISO, το οποίο πλησιάζει σχεδόν την νυχτερινή λήψη. Με ενδιαφέρει επίσης να δοκιμάσω τις δυνατότητες λήψης video 4K.

Πώς νιώθεις για τον νέο σου ρόλο ως Πρεσβευτής της Nikon στην Ευρώπη;

Είναι θαυμάσιο να μπορώ να απευθυνθώ σε ένα μεγαλύτερο κοινό και είμαι ενθουσιασμένος που έχω την ευκαιρία να μοιραστώ τις γνώσεις μου και να εξηγήσω τη φιλοσοφία και το σκοπό πίσω από το έργο μου. Έχω αρχίσει να αποκτώ αυτόν το ρόλο τα τελευταία χρόνια και θέλω πραγματικά να μοιραστώ τις γνώσεις μου και να εμπνεύσω λάτρεις της φωτογραφίας και επαγγελματίες φωτογράφους.

Πώς αντέδρασες όταν σου ζητήθηκε για πρώτη φορά να αναλάβεις αυτόν το ρόλο;

Καθώς είμαι συνιδρυτής του NOOR, ενός οργανισμού που ενώνει μια επιλεγμένη ομάδα καταξιωμένων φωτορεπόρτερ και δημιουργών ντοκιμαντέρ πάνω σε παγκόσμια ζητήματα, η αρχική μου αντίδραση ήταν να ενθουσιαστώ, γιατί μέσα από το ρόλο μου αυτόν θα μπορέσω να ευαισθητοποιήσω ένα ευρύ κοινό σχετικά με αυτά τα σημαντικά ζητήματα. To NOOR και η Nikon συνεργάζονται στενά τα τελευταία δέκα χρόνια, από τότε που η τελευταία μού πρόσφερε μια Nikon D300 για μια κρίσιμη ιστορία στη Νιγηρία, έτσι νιώθω ότι είναι μια φυσική εξέλιξη της συνεργασίας μας.

Πώς προβλέπεις να εξελιχθεί ο ρόλος σου;

Ξεκίνησα να χρησιμοποιώ φωτογραφική μηχανή Nikon το 1983 κι έτσι η σχέση μου με την επωνυμία είναι πιο παλιά και από την καριέρα μου. Ελπίζω αυτή η συνεργασία να συνεχίσει να εξελίσσεται και είμαι πολύ χαρούμενος που εκπροσωπώ τη Nikon και τα σπουδαία προϊόντα της.

Είμαι, επίσης, πραγματικά ενθουσιασμένος για το έργο πάνω στο οποίο θα δουλέψω, μέσα από το οποίο θα προσπαθήσω να πετύχω πολλά και να διηγηθώ μια ιστορία. Επίσης, ανυπομονώ να συμμετάσχω σε εργαστήρια φωτογραφίας, όπου μπορώ να προσφέρω συμβουλές σε ένα νέο κοινό για λογαριασμό της Nikon.